افزایش نرخ کرایه حمل و نقل عمومی/جمع‌آوری پل حافظ

تهران - ایرنا - جمع آوری پل حافظ، تراموا در پایتخت، موانع و مشکلات سازمان فاوا، عدم ساماندهی حریم راه آهن همچنین افزایش نرخ کرایه حمل و نقل عمومی و وضعیت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران اهم تذکرات و مصوبات یکصد و سی و دومین نشست اعضای شورای اسلامی شهر تهران بود.

به گزارش خبرنگار شهری ایرنا، رئیس شورای اسلامی شهر تهران روز سه‌شنبه در حاشیه یکصد و سی و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: فرمانداری تهران افزایش بهای خدمات را تا سقف نرخ تورم که اکنون ۴۷ تا ۴۸ درصد است، مجاز اعلام کرد.

مهدی چمران اظهار داشت: نرخ کرایه حمل و نقل عمومی تا پایان سال مشخص می‌شود اما میزان افزایش نرخ کرایه مشخص نیست.

چمران افزود: شرکت اتوبوسرانی مشمول شرایط اقتصادی امروز می‌شود و با توجه به اینکه حقوق کارکنان اتوبوسرانی ۵۷ درصد افزایش پیدا می‌کند، باید هزینه‌ها نیز جبران شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه‌داد: فرمانداری افزایش نرخ بهای خدمات ناوگان را تا ۴۸ درصد، میزان نرخ تورم مجاز اعلام کرده است.

جمع آوری پل حافظ بعد از اجرای زیرگذر انجام می‌شود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره جمع آوری پل حافظ نیز با بیان اینکه ابتدا باید زیرگذر اجرایی و بعد از آن پل حافظ جمع‌آوری شود، افزود: فکر نمی‌کنم بتوان در ایام عید این جمع آوری را انجام داد.

نیازی به تراموا وجود ندارد

چمران درباره راه‌اندازی ترموا در تهران و انتشار اخباری در این باره، گفت: اجرای تراموا در پایتخت باید مطالعه شود؛ وقتی منطقه‌ای مترو دارد، نیازی به تراموا وجود ندارد و اگر بتوانیم تعداد واگن‌های مترو را افزایش دهیم، نیازی به اجرای تراموا نیست.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران این جلسه را با سخنان ابتدایی چمران که به موضوع نیمه شعبان اختصاص داشت، آغاز کردند.

اعضای شورای شهر پس از سخنان چمران به ارائه تذکرات پرداختند.

موانع و مشکلات سازمان فاوا رفع شود

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امیدواریم سال ۱۴۰۲ به شهرداری غیرحضوری نزدیک‌تر شویم، گفت: کارکنان سازمان فاوا با وجود فشارهای جسمی و روحی و در هر شرایط سختی ثابت کردند که پای کار هستند.

احمد صادقی افزود: شرایط ادامه برخی فعالیت‌ها در سازمان فاوا سخت و در برخی موارد غیرممکن است و هر چه سریعتر باید موانع و مشکلات رفع شود.

وی بر به‌روزرسانی تجهیزات مرکز داده‌ها، پشتیبانی قراردادها، پرداخت مطالبات پیمانکاران، توجه به وضعیت معیشتی کارکنان اشاره کرد و افزود: دریافتی کارکنان سازمان فاوا متناسب با کار آنان نیست و باید هیات مدیره سازمان برای این موضوع تکلیفی تعیین کند.

انتقاد از دخالت افراد خاص در سازمان فاوا

عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به مشکلات سازمان فاوای شهرداری تهران، گفت: سازمان فاوا نقطه کانونی در مدیریت شهری است و استاندارد کاری آن چند سالی است که افت کرده است.

علی اصغر قائمی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در این سازمان اظهار داشت: عدم ثبات مدیریتی، دخالت افراد خاص در این مجموعه که موجب می‌شود کار بر مبنای صحیح و درست پیش نرود و عدم تعیین تکلیف هیات مدیره سازمان از مشکلات این سازمان است.

وی با اشاره به هک سامانه‌های شهرداری در ماه‌های گذشته، اظهار داشت: بعد از این موضوع قرار بود ۲  قطعه خریداری شود که هنوز خریداری نشده و این موضوع آسیب پذیری را استمرار می‌دهد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران نیز رفع مشکلات سازمان فاوا را دغدغه جدی عنوان کرد.

مهدی بابایی‌ در ادامه از آزاد سازی باغ هفت هزار متری در منطقه ۵ تهران که ده سال در تصرف غیر قانونی برخی افراد بود، تقدیر کرد و  با اشاره به حضور در منطقه پنج اظهار داشت: در جریان آزادسازی این باغ، متصرفان غیرقانونی با بستن راه، ایجاد آتش  و سنگ‌پرانی موجب زخمی شدن همکاران شهرداری شدند.

بابایی با بیان اینکه برخی در کلانتری محل همکاری نمی‌کردند گفت: با ورود فرماندهی ارشد انتظامی تهران این اموال برگردانده شد.

وی همچنین با اشاره به افتتاح ۱۵۰۰ هکتار از جنگلکاری اطراف تهران با حضور رئیس جمهور، از این اقدام تقدیر کرد.

بابایی درباره وضعیت هوشمندسازی در سازمان فاوا هم تذکر داد و از معاونان شهردار خواست این موضوع را منتقل کنند که در آینده موجب سوال از شهردار تهران نشود.

سید احمد علوی عضو دیگری از شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه در زمان تذکر خود از آزادسازی باغ هفت هزار متری و تلاش شهرداری قدردانی کرد.

انتقاد از عدم ساماندهی حریم راه آهن

عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود با اشاره به بازدید از منطقه ۱۶ شهر تهران، گفت: یکی از مشکلات و معضلاتی که مردم این منطقه و منطقه ۱۷ سالهاست با آن درگیر هستند، حریم راه آهن است.

مهدی اقراریان افزود: اعضای شورا و شهردار تهران تلاش‌های خود را برای حل این معضل ۴۰ ساله انجام دادند اما تا امروز به نتیجه نرسیده و در کمیته زیربنایی دولت متوقف شده است.

اقراریان با بیان اینکه در این باره به وزیر راه و شهرسازی پیامی برای حل مشکلات مردم ارسال کردم، گفت: در جلسه شورای معاونان منطقه، وزیر راه و شهرسازی تماس گرفت و جویای مسئله شد که این اهتمام قابل تقدیر است.

وی ادامه‌داد: در این تماس مقرر شد که نماینده ای برای پیگیری این موضوع انتخاب شود.

اقراریان در بخش دیگر تذکر خود، با بیان اینکه در منطقه ۱۶ وضعیت ساماندهی معتادان متجاهر با یک سال و نیم اخیر قابل مقایسه نبود، گفت: هرچند هنوز معتادان متجاهر حضور دارند اما تعداد آنها کاهش یافته است.

نگرانی از وضعیت سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز با ورود به دستور جلسه، بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران را بررسی کردند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی بودجه شرکت ها و سازمان ها، بر ضرورت تعیین تکلیف شرکت های زیان ده شهرداری تهران تاکید کرد.

مهدی پیرهادی افزود: بودجه وضعیت نابسامانی دارد و موضوعاتی که در شرکت‌ها و سازمان ها داشتیم اعمال نشده است. برخی شرکت ها زیان ده هستند و با این وضعیت، هزینه شرکت‌ها و سازمان‌ها روز به روز اضافه می‌شود و به مرور برخی شرکت‌ها که زیان ده نیستند نیز زیان ده می‌شوند.

وی با طرح این پرسش که چرا باید درآمدهای شهرداری را به شرکت‌های زیان ده بدهیم، افزود: پیشنهاد می‌کنم گروهی در شورا و شهرداری وضعیت شرکت‌ها را بررسی کنند تا به مدل مالی دست یابیم که مشکلات شرکت‌ها برطرف شود.

پیرهادی پیشنهاد کرد: شرکت هایی که زیان ده هستند اما می توانند سود ده باشند با اصلاح روش، به سود دهی برسند.

وی با بیان اینکه آیا با وضعیت کنونی ما بیش از ۴۰ شرکت نیاز است، اظهار داشت: برخی شرکت هایی که زیان ده هستند، با سایر شرکت ها ادغام شوند تا هم مشکلات آنها رفع و هم تعداد شرکت ها کم شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در این‌ جلسه از اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواست تا بودجه سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار به طور جداگانه بررسی شود و اظهار داشت: چرا سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار وارد چرخه توزیع کالا شده است؛ درحالی که آیین نامه سازمان مجوز چنین امری را نداده است.

ناصر امانی افزود: وظیفه سازمان در اختیار قرار دادن کالا با قیمت کمتر از بازار است و اگر یک ریال از بودجه سازمان برای زنجیره توزیع هزینه شود، خلاف قانون است.

وی با بیان اینکه شهرداری موظف است برای همه پست‌های سازمانی از نیروهای داخلی استفاده کند، گفت: یکی از سازمان‌هایی که از آیین‌نامه پیروی نکرد، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار بود که معاونان را از خارج از مجموعه وارد کرد و از طرفی نیروی انسانی جذب شد که نیاز به بودجه برای پرداخت حقوق آنهاست.

امانی با بیان اینکه هشت میلیارد تومان در سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار اختلاس شده است، گفت: هرچند خبر اولیه این اختلاس از سازمان منتشر شد اما به سادگی از آن گذشتند و باید ساز و کار برای آن مشخص شود.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز از وضعیت سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهر تهران ابراز نارضایتی کرد.

مهدی پیرهادی با بیان اینکه نارضایتی خرید از سازمان میادین در بین مردم رو به افزایش است، گفت: مدتی است از میادین خرید نمی‌کنیم و به عنوان نمایندگان مردم از این میادین گلایه داریم.

وی‌ با تاکید بر اینکه وضعیت میادین نابسامان است و نگران هستیم، افزود: یک سال و نیم از مدیریت جدید شهری گذشته است و هنوز میدان تره باری در شهر اضافه نشده است.

تشریح وضعیت میادین و تره بار از زبان مدیرعامل این سازمان

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین و تره بار در این جلسه اظهار داشت: مدیران این سازمان عمدتاً از وزارت جهاد کشاورزی انتخاب شدند و با توجه به تخصصی بودن این سازمان، طبیعی است.

ایوب فصاحت با بیان اینکه غرفه‌ها در حال مزایده هستند و هیچ ارتباطی به تولیدکننده ندارد، گفت: در تهران ۶۰ هزار بهره بردار داریم و باید فرصتی فراهم کنیم که تولیدکنندگان واقعی بدون وجود دلال، محصولات را عرضه کنند.

فصاحت افزود: سه هزار غرفه در میادین داریم و محصولات را مستقیم از تولیدکنندگان خریداری و به فروش می رسانند؛ ما تنها عرضه را انجام می‌دهیم و وزارت جهاد تأمین کننده است.

وی افزود: هر ساله تعدادی دلال در مزایدات برنده می شوند و بارها از میدان مرکزی تأمین می‌شود و چه کسی گفته که باید چنین ترتیبی وجود داشته باشد؟

فصاحت درباره اختلاس در این سازمان که از سوی ناصر امانی دیگر عضو شورا مطرح شد، گفت: اختلاس مرتبط با امروز نبوده و بنده فرد مربوطه را برکنار کردم؛ سه نفر تبانی کرده و معاون سابق را هم که اعتماد بی‌جا به مجموعه داشته، برکنار کردیم؛ یکی از این افراد اقامت کانادا نیز گرفته بود و قصد اختلاس ۳۰ میلیارد تومانی داشتند که جلوی آن گرفته شد.

فصاحت در ادامه اظهار داشت: ۱۵۱ زمین برای احداث بازار به ما معرفی کردند، که از این میزان ۴۷ زمین باقی ماند و ۱۴ مورد کلنگ زنی شد و در خصوص مابقی نیز اقدامات لازم انجام شده است.  

پرداخت حقوق ۵۸۰۰ نیروی حجمی فعال در شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران نیز در جریان بررسی بودجه شرکت‌ها در پاسخ به انتقاد اعضای شورای شهر که از بکارگیری نیرو خارج از شهرداری انتقاد داشتند، هزینه‌های شرکت‌ها و سازمان‌ها را شامل حقوق و دستمزد و یا هزینه قبوض عنوان کرد و برای هر ردیف کد بودجه در نظر گرفتیم و نظارت بر سازمان ها و شرکت ها را را با این اقدام افزایش می دهیم.

امیر شهرابی با بیان اینکه تأکید و دستور شهردار تهران بر نظارت سازمان‌ها و شرکت‌ها است، افزود: تعداد نیروهای انسانی شرکت و سازمان و نحوه تأمین حقوق نیروها در کتاب بودجه مشخص است.

به گفته وی، ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به پنج هزار و ۸۰۰ نیروی حجمی فعال در شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران حقوق پرداخت می‌شود.

شهرابی افزود: همه سازمان‌ها و شرکت‌ها قراردادهای جذب نیرو دارند و حتی اعداد ریالی برای جذب نیرو در این سازمان‌ها و شرکت‌ها مشخص است تا بدانیم شهرداری برای نیروهای حجمی نیز چه میزان هزینه می‌کند.

وظایفی به سازمان بهشت زهرا(س) محول شده که در اساسنامه نیست 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی بودجه سازمان بهشت زهرا (س) را در دستور کار قرار دادند.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه اظهار داشت: در مواردی وظایفی به سازمان بهشت زهرا (س) اضافه شده که ارتباطی با اساسنامه آن ندارد.

وی افزود: نباید اعتباراتی خارج از اساسنامه سازمان ها در نظر گرفته شود و پیشنهاد شورا این است که بودجه سمن ها از سوی شورا تخصیص یابد.

سید احمد علوی رئیس ستاد سمن های شهر تهران نیز گفت: قرار بر این شد که سازمان ها در ردیف اعتبارات خود، موضوع اختصاص بودجه به سمن ها برای برنامه های فرهنگی و اجتماعی را پیشنهاد دهند.

۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه خالص سازمان ها و شرکت های شهرداری 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت لایحه الحاق یک بند به تبصره سوم (۳) ماده واحده مصوبه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه را بررسی کردند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه خالص سازمان ها و شرکت ها است. 

 محمد آخوندی افزود: بودجه سازمان عمرانی مناطق ۷۰۲ میلیارد تومان، سازمان مهندسی عمران دو هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان، سازمان مشاور فنی و مهندسی ۳۳۵ میلیارد تومان، شرکت خاکریز آب ۴۰۴ میلیارد تومان و شرکت شهر سالم هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان، ارتباط مشترک شهر ۱۲۶ میلیارد تومان است.

به گفته وی ، بودجه شرکت خدمات اداری شهر ۳۳ میلیارد تومان، سازمان نوسازی ۶۴۷ میلیارد تومان، شرکت نوسازی عباس آباد ۳۵۶ میلیارد تومان، فناوری اطلاعات و ارتباطات هزار و ۱۵۶ میلیارد تومان و پیام رسا ۱۶۰ میلیارد تومان است.

آخوندی افزود: برای سازمان املاک و مستغلات یکهزار و ۴۶۲ میلیارد تومان، سازمان بازنشستگی بیش از 2 هزار میلیارد تومان، شرکت یادمان سازه پنج میلیارد تومان، شرکت سرمایه‌گذاری شهر ۳۱ میلیارد تومان، شرکت بهره برداری شهر آفتاب ۲۵۶ میلیارد تومان، شرکت شهروند سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، سازمان بوستان ها و فضای سبز ۸۲۸ میلیارد تومان، سازمان مدیریت پسماند هزار و ۷۹۸ میلیارد تومان، مدیریت میادین میوه و تره بار هزار و ۵۹۸ میلیارد تومان، سازمان آتش نشانی سه هزار و ۷۴ میلیارد تومان و سازمان زیباسازی دو هزار میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: بودجه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل ۱۲۵ میلیارد تومان، شرکت شهربان و حریم بان ۷۱۴ میلیارد تومان، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی ۲۸۳ میلیارد تومان، سازمان پایانه ها ۴۴۵ میلیارد تومان، سازمان اتوبوسرانی ۱۳ هزار و ۹۱۸ میلیارد تومان، سازمان حمل و نقل و ترافیک دو هزار ۱۰۷ میلیارد تومان، شرکت کنترل کیفیت هوا ۶۵۸ میلیارد تومان است.

به گفته آخوندی، بودجه ستاد مرکز معاینه فنی ۱۲۰ میلیارد تومان، شرکت بهره برداری راه آهن شهری ۸ هزار میلیارد تومان، شرکت راه آهن شهری چهار هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان، شرکت کنترل ترافیک ۷۹۱ میلیارد تومان، شرکت توسعه مجتمع های ایستگاهی مترو تهران ۵۱۹ میلیارد تومان، سازمان خدمات مشارکت های اجتماعی ۵۸۵ میلیارد تومان، سازمان فرهنگی و هنری هزار و ۵۵۳ میلیارد تومان، سازمان ورزش هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان، شرکت برج میلاد ۳۱۰ میلیارد تومان، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی ۱۶۲ میلیارد تومان و شرکت همشهری ۴۴۷ میلیارد تومان خواهد بود.

آخوندی گفت: برای ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه سازمان ها و شرکت ها نیز لایحه از یک ماه و نیم پیش در اختیار اعضا بوده و بدون تأخیر و اعمال نظر در شورا ارائه شده است.

شاخص‌های برنامه چهارم توسعه شهر تهران تصویب شد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، بررسی شاخص‌ها، منابع و مصارف و نگاشت نهادی احکام برنامه چهارم توسعه شهر تهران را در دستور کار قرار داد و تصویب کردند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: شهرداری موظف است گزارش عملکرد شاخص ها را در صحن قرائت کند و در سامانه کنترل پیشرفت کار پروژه ها نیز اطلاعات برای دسترسی اعضای شورای شهر ثبت شود.

میثم مظفر تصریح کرد: بر اساس برنامه، شهرداری تهران موظف است از طریق آزمون و مصاحبه برای انتصاب مدیران اقدام کند.

وی ادامه‌ داد: ۳۳ درصد، حدود یک سوم احکام برنامه چهارم توسعه شهر تهران به بخش حمل و نقل و آلودگی هوا اختصاص دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران مجموع اعتبار اجرای برنامه چهارم توسعه شهر تهران را ۳۷۶ هزار میلیارد تومان برای چهار سال عنوان کرد و افزود: این عدد شامل منابع دولت و بخش خصوصی است و برای حمل و نقل ۲۸۶ هزار میلیارد تومان، محیط زیست و آلودگی هوا پنج هزار میلیارد تومان، بافت فرسوده و ایمنی شهری ۲۱ هزار میلیارد تومان، مسائل فرهنگی و اجتماعی ۴۱ هزار میلیارد تومان و هوشمندسازی و بهبود مدیریت ۲۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha