به گزارش ایرنا ازروابط عمومی غله و خدمات بازرگانی مازندران عباسعلی وفایی نژاد در نشست آشنایی با مرحله سوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان با اشاره به اهمیت این موضوع و ضرورت اصلاح نظام توزیع یارانه افزود: یارانه پرداختی دولت به کالای استراتژیک نان در استان مازندران سالانه ۶ هزار میلیارد تومان است.
عباسعلی وفائی نژاد ادامه داد: در استان مازندران بیش از چهار هزارو ۶۰۰ واحد نانوایی یکی از حساسترین مشاغل یعنی مسوولیت تولید قوت غالب کشور را به عهده دارند و میبایست از این یارانه پرداختی دولت محافظت کنند.
دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران به لزوم اصلاح ساختار نظام صنفی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت سرانه این استان هر ۶۳۰ نفر یک واحد خبازی میباشد در حالیکه در کشور به ازای هر یکهزارو ۳۰۰ نفر یک واحد وجود دارد.
وفائی نژاد میانگین سهمیه آرد روزانه هر نانوایی را با توجه به سرانه اعلام شده در استان حدود ۵.۵ کیسه بیان کرد و افزود: این میزان سهمیه آرد موجب عدم مقرون به صرفه بودن فعالیت اقتصادی در صنف نانوایی میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران به برخی رفتارهای خلاف قاعده در صنف نانوایی اشاره کرد و افزود: تراکنشهای غیرواقعی و نامتعارف، تغییر ساعت پخت و عدم پخت به میزان سهمیهای که به هر نانوایی داده شده از جمله تخلفاتی است که در افزایش ۱۰ درصدی سهمیه و کارمزد ۳۰ درصد تاثیر منفی دارد.
وی از اختصاص ۲۲ هزار کیسه سهمیه آرد فوق العاده برای تامین نان مورد نیاز مازندران در تعطیلات نوروز خبر داد و گفت: تعداد ۲۸۰ واحد خبازی یارانهای در ایام عید در استان به صورت فوق العاده به تولید نان و ارائه به همشهریان و مسافران عزیز میپردازند.
کمک هزینه های واحد های نانوایی مازندران پرداخت شد
بنابر این گزارش در ادامه این نشست مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان که در دولت سیزدهم تدوین و به اجرا درآمده افزود: سامانه نانینو که به منظور هوشمندسازی یارانه آرد و نان طراحی شده روند توزیع آرد، پخت و فروش نان را رصد، ثبت و مورد بررسی قرار میدهد.
نادعلی کهنسال افزود: سامانه هوشمند توزیع آرد و نان از به انحراف رفتن یارانههای این بخش جلوگیری کرده و با اختصاص سهمیه آرد به نانواییها براساس عملکرد متعارف تولید و فروش این انحرافات به حداقل کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به شخصیت حقوقی روءسای اتحادیههای خبازان تصریح کرد: با توجه به یارانه اختصاصی به گندم، آرد و نان همه ما باید در حفاظت از این یارانه و به انحراف نرفتن آن تلاش لازم را به عمل آوریم.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران به مشکلاتی از قبیل نانواییهای استیجاری، فوت صاحب نانوایی و مشکلات وراث در این زمینه اشاره و بیان کرد: آیین نامهای طراحی و وظیفه هر دستگاه در برخورد با چنین مشکلاتی مشخص گردیده که به زودی ابلاغ خواهد شد.
کهنسال با اشاره به کمک هزینه اختصاص یافته به نانوایان گفت: براساس کمک هزینه ۱۵ درصدی تقریبا بالای ۱۶۰ میلیارد تومان تا بهمن ماه برای نانوایان واریز شد که این مبلغ پس از افزایش به رقم ۳۰ درصد از ابتدای بهمن تا کنون برابر با ۴۲ میلیارد تومان است.
وی با تاکید بر لزوم برخورد با تخلفات صورت گرفته در حوزه آرد و نان گفت: دستگاههای مسئول و اتحادیههای خبازان با اهتمام بیشتری بر عملکرد نانواییها نظارت خواهند داشت و با تخلفات صورت گرفته برخورد جدیتر صورت خواهد گرفت.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از مسئولین مربوطه خواست این نشستها به منظور آشنایی بیشتر نانواییهای استان با اجرای مرحله سوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان در سطح شهرستانها نیز برگزار شود.
نظر شما