به گزارش خبرنگار ایرنا مسلم مخفی شامگاه سه شنبه در نشست انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان همدان، توجه ویژه به موضوع کتاب و کتابخوانی را ضروری و راه گشا دانست و اظهار داشت: هیچ دینی به اندازه اسلام به کتاب و کتابخوانی اهمیت نداده است به طوری که معجزه آن کتاب و قسم اش قلم یاد شده است.
وی با تأکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی تمام قد پای کار ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ایستاده است گفت: هیچ یک از رهبران دنیا به اندازه مقام معظم رهبری اهمیت مطالعه و کتابخوانی را در رأس امور خود قرار ندادند.
فرماندار همدان ادامه داد: خوشبختانه زیرساختهای سخت افزاری کتابخوانی مهیا شده است و باید بر روی مسائل نرم افزاری و فعالیتهای فرهنگی تمرکز شود زیرا در غیر این صورت کشور در حوزه اجتماعی و سیاسی آسیب پذیر خواهد بود.
مخفی با بیان اینکه یکی از علائم ظهور را افزایش دانایی مردم برشمرد و تصریح کرد: اگر ریگی به کفش جمهوری اسلامی بود، نسبت به گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در دانشگاهها و مدارس اقدامی نمیکرد.
وی افزود: دشمنان به دنبال نادان نگه داشتن مردم و هزینه تراشی برای جمهوری اسلامی هستند، در حالی که جمهوری اسلامی به دنبال دانایی مردم است.
فرماندار همدان گفت: البته طبیعی است که مشکلات و موانعی بر سر راه وجود دارد که باید آنها را رفع کرد همانطور که در حکومت حضرت علی(ع) نیز وجود داشته که به برکناری کارگزاران منجر شده است.
مخفی با اشاره به اینکه ۴۰ سال محاصره اقتصادی، ۵۲ کودتا، ۱۷ هزار شهید ترور، ۲۵۰ هزار شهید دفاع از وطن، جنگهای فرهنگی و ترکیبی علیه جمهوری اسلامی بیان کرد: هر یک از این موارد به تنهایی برای سرنگونی یک نظام کافی بود، اما این قدرت جمهوری اسلامی است که با حفظ استقلال و آرمانهای خود پابرجا مانده است.
مخفی با تاکید بر ضرورت اجرای کار فرهنگی ویژه برای کودکستانها، مهدهای کودک و مدارس از طریق ارتباط نزدیک کتابخانههای عمومی با آموزش و پرورش گفت: تربیت دختران که مادران آینده کشور هستند و بار سنگین تربیت فرزندان را بر عهده دارند، بسیار جدی و حائز اهمیت است.
ارائه خدمات کتابخانهای در نوروز ۱۴۰۲
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه کتابخانههای عمومی مرکزی، شهیدان حجازی، آزادی، مرکز همایشهای قرآنی همدان در ایام نوروز به روی دوست داران دانایی باز است افزود: خوشبختانه افراد بسیاری در صف انتظار سالنهای مطالعه کتابخانههای عمومی هستند و همین مسأله نشانه میل و رغبت مردم برای مطالعه است به طوری که اغلب کتابخانههای روستایی به درخواست و با مشارکت مردم و اهالی احداث میشود.
عاطفه زارعی اظهار داشت: ۲۵۰ نیروی متخصص در سراسر استان همدان در حوزه کتابخانههای عمومی در حال فعالیت هستند و کتابخانههای عمومی پس از آموزش و پرورش بزرگترین شبکه فرهنگی کشور محسوب میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه کتابخانه عمومی روستای عبدالرحیم شهرستان همدان با مشارکت خیرین حقیقی، حقوقی و اعتبارات دولتی آماده افتتاح است ادامه داد: این کتابخانه همزمان با میلاد با سعادت منجر عالم بشریت، حضرت ولیعصر(عج) افتتاح می شود و در هفته آینده نیز ۲ کتابخانه عمومی روستایی کلنگ زنی میشود و در سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
۳۹۰ متر مربع به کتابخانههای عمومی همدان افزوده میشود
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان نیز در این نشست گفت: ۲۷ کتابخانه عمومی در شهرستان همدان فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۴ کتابخانه شهری، ۲ کتابخانه روستایی و یک کتابخانه سیار شهری است که در مناطق فاقد کتابخانه به ارائه خدمات میپردازد.
سیدعلیاصغرحسنیطباطبائی اظهار داشت: زیربنای کتابخانههای عمومی شهرستان همدان به ۱۹ هزار و ۳۸۶ متر مربع میرسد و تعداد اعضای کتابخانههای عمومی بیش از ۲۲ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه تا پایان بهمن ۱۴۰۱ تعداد ۲ هزار و ۸۹۰ برنامه فرهنگی انجام شده است، تأکید کرد: کتابخانههای عمومی شاهد، پروین اعتصامی و سی مهر نیازمند به بهسازی و بازسازی هستند که امیدواریم در بودجه سال آینده دیده شد و عملیات عمرانی آن آغاز شود.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان افزود: با افتتاح کتابخانه عمومی روستای عبدالرحیم و ساخت کتابخانههای عمومی روستاهای کزره و دهپیاز ۳۹۰ متر مربع به مساحت کتابخانههای عمومی شهرستان افزوده خواهد شد.
هم اینک استان همدان دارای ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۶۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد که حدود ۳۰۰ کتابدار در این کتابخانه ها مشغول فعالیت هستند.
روز ۱۷ اسفند ماه در تقویم رسمی کشور به نام سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی و روز کتابخانه گردی نامگذاری شده است.
نظر شما