۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۲۷
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 85053029
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نوروز و نگاهی ویژه به گردشگری مذهبی در قزوین

۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۲۷
کد خبر: 85053029
نوروز و نگاهی ویژه به گردشگری مذهبی در قزوین

قزوین - ایرنا - قزوین در کنار بناهای تاریخی و جاذبه های مختلف گردشگری خود، دارای بقاع متبرکه و امامزادگان شاخصی می باشد که در ایام مختلف سال، به خصوص نوروز پذیرای مسافران و گردشگرانی از نقاط مختلف کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۴۶ امامزاده و بقعه متبرکه در سطح استان قزوین وجود دارد که این مساله همه ساله ظرفیت عظیمی را برای گردشگران اقصی نقاط کشور، به ویژه گردشگران خارجی فراهم آورده است.

گردشگری مذهبی بدون تردید یکی از بخش های مهم اشتغالزایی و در عین حال سودآور در حوزه اقتصادی است که توجه به آن می تواند علاوه بر تقویت در روحیه معنوی زائران و فرهنگ دینی و مذهبی کشور، در جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز حایز اهمیت باشد.

برهمین اساس، برای تقویت و غنا بخشیدن به مراکز مذهبی در ابتدا نیازمند توسعه زیرساخت های این اماکن هستیم که پرداختن به این موضوع با توجه به اهمیت آن نیازمند همدلی و همراهی مسوولان متولی آن می باشد.

به نظر بسیاری از کارشناسان، در کشور ما گردشگری مذهبی از مهمترین انواع گردشگری ها محسوب می شود تا جایی که وجود بقاع متبرکه توانسته تاثیر فراوانی را در عمران و آبادانی آن مناطق ایجاد کند و در حاشیه فضاهای معنوی و فرهنگی، فضاهای شاد و مفرحی را نیز برای مردم فراهم آورد.

گردشگری مذهبی اما در برخی استان ها، به ویژه قزوین همیشه و در همه ایام سال مورد توجه بسیاری از گردشگران، به ویژه گردشگران خارجی بوده و امسال نیز به دلیل تقارن عید نوروز با ماه مبارک رمضان، اماکن موجود استان می تواند از جهات بسیاری مورد توجه همگان قرار گیرد.

نوروز و نگاهی ویژه به گردشگری مذهبی در قزوین

ظرفیت‌های گردشگری مذهبی در استان قزوین بالاست

یکی از فعالان عرصه گردشگری در قزوین با اشاره به اینکه گردشگری مذهبی در سطح دنیا سابقه ای طولانی دارد، گفت: مولفه گردشگری مذهبی با زیارتی متفاوت است تا جایی که گردشگری زیارتی را می توان زیرشاخه ای از گردشگری مذهبی برشمرد.

رویا خلیلی، باورهای مذهبی را از جمله عمیق‌ترین باورها دانست و تصریح کرد: بدون تردید در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه کشور اسلامی ما، مذهب یکی از انگیزه‌های اصلی‌ و مهم سفر برای بسیاری از مردم به شمار می رود.

به گفته وی، معرفی و شناساندن آثار مذهبی و تاریخی موجود در استانی مانند قزوین، به خصوص بارگاه امامزاده حسین‌ بن رضا (ع) و بقعه متبرکه چهار انبیاء در راستای توسعه گردشگری مذهبی این شهر می تواند ضروری و بسیار قابل تامل باشد.

خلیلی با اشاره به وجود معماری های منحصر به فرد بناهای تاریخی و مذهبی موجود در استان قزوین، خاطرنشان کرد: در حوزه معماری اینگونه فضاها و به لحاظ اعتبار و شانی که ائمه اطهار (ع) و امامزادگان در کشور و استان ما داشته اند، به موضوع ساخت بارگاه و این اماکن متبرکه توجه ویژه شده است.

وی با بیان اینکه در استان قزوین اماکن مذهبی فراوانی وجود دارد که می تواند جاذبه های قابل توجهی برای گردشگران مذهبی باشد، تاکید کرد: برای مثال مساجدی چون حیدریه، جامع و سنجیده به همراه مدارسی مانند پیغمبریه، سردار و صالحیه محل های خوبی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به شمار می رود.

این کارشناس حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: علاوه بر وجود امامزادگان واجب التعظیم شیعیان، اماکن متعدد مذهبی سایر ادیان نیز وجود دارد که می‌تواند جاذبه‌ای برای جذب گردشگران به این استان باشد.

نوروز و نگاهی ویژه به گردشگری مذهبی در قزوین

گردشگری زیارتی در اولویت میراث فرهنگی قزوین است

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین نیز در این رابطه اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری در قزوین، یکی از برنامه‌های اولویت دار این اداره کل در حوزه توسعه گردشگری زیارتی است.

نادر محمدی افزود: در خصوص توسعه گردشگری زیارتی نیز تلاش‌های بسیاری انجام شده تا بتوانیم قزوین را به عنوان چهارمین حرم اهل بیت (ع) پس از شهرهای مشهد، قم و شیراز معرفی کنیم زیرا در قزوین امامزادگانی همچون امامزاده حسین (ع) و ظرفیت‌های غنی مانند مقبره چهار انبیا و دیگر امامزادگان برای توسعه گردشگری زیارتی وجود دارد.

وی تصریح کرد: امسال و برای نخستین مرتبه اطلس گردشگری زیارتی استان را به صورت کتابچه آماده کرده و آن را نیز در نمایشگاه اخیر بین المللی گردشگری تهران توسط استاندار قزوین رونمایی کردیم.

محمدی تاکید کرد: این کتابچه به ما کمک می‌کند تا ظرفیت‌های موجود در قزوین را به نحو شایسته بشناسیم و در نهایت برنامه ریزی خوبی نیز برای توسعه گردشگری، به ویژه گردشگری زیارتی در سطح مناطق مختلف آن داشته باشیم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: در ایام نوروز امسال از ظرفیت‌های موجود استان همچون امامزاده‌ها و بقاع متبرکه برای لحظه تحویل سال نو استفاده خواهد شد و همچنین با توجه به تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان، درب تمامی این اماکن به روی مردم باز بوده تا پذیرای مسافران نوروزی و گردشگران برای صرف افطار و سحر باشند.

وی یادآور شد: تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز فرصتی برای توسعه ظرفیت‌های گردشگری مذهبی استان قزوین نیز هست تا در این ایام مسافرانی که قزوین را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده‌اند، برنامه‌هایی همانند صرف افطاری و سحری در صحن مقدس امامزادگان این استان، به ویژه امامزاده حسین (ع) و مقبره چهار انبیا (ع) در نظر گرفته شده تا از این طریق توسعه گردشگری زیارتی قزوین را رقم بزنیم.

نوروز و نگاهی ویژه به گردشگری مذهبی در قزوین


قزوین نیازمند توسعه زیرساخت های گردشگری مذهبی است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در این رابطه تصریح کرد: برای رونق گردشگری و معرفی ظرفیت‌های شهری در ابتدا بایستی زیرساخت‌های لازم فراهم شود که خوشبختانه در استان قزوین چنین امکاناتی تا حدودی مهیا شده و امکان اقامت و پذیرایی از گردشگران در این شهر فراهم است.

حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی افزود: استان قزوین به جهت بهره مندی از آثار طبیعی، تاریخی و مذهبی جزو استان‌های برخوردار بوده اما مولفه‌ای که باید به جذب گردشگر رونق ببخشد، حوزه فرهنگی و اطلاع رسانی است.

این مسوول تاکید کرد: آن چه که در استان قزوین از دیرباز تاکنون مورد غفلت قرار گرفته آن است که معرفی دقیق و روشنی از داشته های استان به مردم اقصی نقاط کشور صورت نگرفته تا در حوزه گردشگری به جایگاهی که باید برسد.

به گفته وی، در حوزه معرفی ظرفیت گردشگری قزوین نمی‌توان گفت که کم کاری شده بلکه باید اذعان داشت که توجه به این ظرفیت مغفول مانده و فعالیت رسانه‌ای و فرهنگی نیز در بخش معرفی آثار و ابنیه های تاریخی آن تاکنون کمرنگ بوده است.

حجت الاسلام مجیدی با بیان اینکه حتی اطلاعات مردمان استان‌های همجوار قزوین از این استان بسیار ناقص و محدود است، افزود: توجه به گردشگری مذهبی که در دل حوزه گردشگری قرار دارد بسیار قابل توجه است اما متاسفانه معرفی ظرفیت‌های این حوزه در استان قزوین به صورت هدفمند صورت نگرفته و بیشتر آنها نیز گمنام مانده‌اند.

این مسوول اضافه کرد: بسیاری از گردشگران زمانی که متوجه می شوند امامزاده حسین (ع) فرزند بلافصل هشتمین امام شیعیان جهان است از این مساله متعجب می شوند و همین مساله می طلبد که در حوزه معرفی چنین اماکنی بایستی کارهای فرهنگی و رسانه ای بیشتری صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اوقاف و امور خیریه نیز برنامه‌های جامع و مفصلی تدارک دیده شده تا اماکن مذهبی استان را بتوانیم به بهترین شکل ممکن معرفی کنیم و در این راه تولید گزارش های مکتوب و تهیه مستند، فیلم و سریال ها در دستور کارمان قرار دارد تا از این طریق بتوانیم سهمی را در جذب گردشگران مذهبی به قزوین داشته باشیم.

حجت الاسلام مجیدی تاکید کرد: امامزادگان واقع در استان قزوین به لحاظ شجره و ابنیه از جایگاه بسیار بالا و قابل اهمیتی برخوردارند و ضروری است تا این اماکن به بهترین شکل معرفی شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha