سلمان حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مواردی که فرد معتاد علاقه یا انگیزه ای برای ترک اعتیاد ندارد و یا هنوز موفق به ترک اعتیاد نشده است خدمات کاهش آسیب استان از طریق مرکز گذری، سرپناه شبانه، ۲ تیم سیار مستقل و مرکز سیار کاهش آسیب (موبایل سنتر) در دسترس است.
به گفته این مسوول، موبایل سنتر در پاتوقهای پنهان و آشکار به معتادان متجاهر، خدماتی در زمینه کاهش آسیب ارائه میدهد و غربالگری هایی از جمله هپاتیت، ایدز، سل و سایر بیماری های عفونی نیز بنا به ضرورت در بین معتادان مصرف کننده مواد انجام می گیرد.
وی یادآور شد: در صورت نیاز به مداخلات خاص درمانی نیز، بیماران به مراکز درمانی و مشاوره بیماریهای رفتاری توسط تیم سیار ارجاع داده می شوند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: سالیان گذشته در این راستا، مراکزی با هدف کاهش آسیب در جامعه، برای پیشگیری از شیوع ویروس ایدز و بیماریهای مقاربتی فعال شده است که در نقاط پرخطر با احداث مراکز سرپناه شبانه و کاهش آسیب ها به جامعه هدف، خدمات ارائه میکند.
حسینی به اهمیت ارائه خدمات کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد اشاره و هدف از اجرای این برنامه را ارائه مشاوره و آگاهی در خصوص خطرات تزریق مشترک و مصرف مواد، توزیع بسته های بهداشتی، توزیع غذا، انجام آزمایشات HIV و معرفی موارد مشکوک به مراکز بهداشتی ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز کاهش آسیب بر اساس دستورالعملهای ابلاغی پیشگیری و کاهش آسیب بهداشت جهانی با هدف کاهش بار آلودگیهای عفونی و آسیبهای اجتماعی راهاندازی شده است و چنانچه این مراکز فعالیتی نداشته باشند، بطور قطع بار " آلودگی ویروسی" از جمله هپاتیت و ایدز و آسیبهای غیرمتعارف دیگر بالاتر از آمار فعلی خواهد بود.
نظر شما