سفیر کنیا در ایران خواستار تبادل دانش و فناوری میان ۲ کشور شد

تبریز- ایرنا- سفیر کنیا در ایران خواستار تبادل دانش و فناوری میان ۲ کشور شد و گفت: ایران ظرفیت های فراوانی در حوزه علوم و فن آوری دارد.

به گزارش ایرنا، جاشوا گاتیمو آگوتا شنبه شب در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی و با ابراز خرسندی از سفر به تبریز، اظهار کرد: حضور ایرانیان در خط ساحلی کنیا پررنگ است و ما باید همه تلاش‌مان را برای توسعه روابط بین ۲ کشور به کار ببندیم و آشنایی با ظرفیت های آذربایجان شرقی نیز در همین راستا است.

وی با اشاره به وجود نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی در نایروبی، گفت: علاوه بر این خانه علوم‌ و فناوری ایران نیز در کشور ما فعال است که می تواند زمینه ساز تعمیق روابط فی‌مابین باشد.
آگوتا با ابراز علاقه‌مندی نسبت به تبادل دانش و فناوری میان ایران و کنیا، اظهار کرد: متاسفانه تجار ما با ظرفیت‌های ایران و استان‌های آن آشنایی ندارند، در حالی که در ایران محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت مناسب تولید می‌شود.
سفیر کنیا در ایران گفت: دولت کنیا علاقه‌مند توسعه مناسبات دوجانبه بوده و در همین راستا صدور ویزا برای ایرانیان به شکل آنلاین انجام می‌شود.

آذربایجان شرقی می‌تواند شریک تجاری خوبی برای کشورهای آفریقایی باشد

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به علاقه مندی دولت سیزدهم به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، گفت: آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استان‌های مهم ایران و قطب تولید بسیاری از محصولات راهبردی می‌تواند شریک تجاری خوبی برای کشورهای آفریقایی باشد.

عابدین خرّم در دیدار با سفیر کنیا در ایران، اظهار داشت: ایران و کنیا از گذشته روابط خیلی خوبی باهم داشته‌اند که این روابط در سه دهه گذشته بیش از پیش تعمیق شده و در دولت سیزدهم نیز کنیا به عنوان دروازه ورود به آفریقا اعلام شده است.

وی افزود: کنیا از نظر جمعیت و جغرافیا یکی از کشورهای تعیین‌کننده قاره آفریقا بوده و توسعه روابط با این کشور برای ما اهمیت ویژه دارد.

استاندار آذربایجان شرقی به قابلیت‌های استان در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی و دسترسی به بازارهای اروپا و اوراسیا از زمان‌های دور نقش ویژه ای در توسعه مناسبات بین‌المللی ایران در حوزه تجارت و بازرگانی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی و تبریز در تولید ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، قطب صنعتی ایران محسوب می‌شود و در صادرات این محصولات به آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه نیز سهم بالایی دارد.

خرّم با اشاره به اینکه بزرگترین کارخانه تراکتورسازی خاورمیانه در تبریز واقع شده است، افزود: به خاطر این ظرفیت‌ها، آذربایجان شرقی سالانه ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند و از نظر تولیدات گلخانه‌ای نیز با بیش از ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت، در سطح خاورمیانه جایگاه ممتازی داریم.

وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی آماده تامین نیازهای کشور کنیا در این حوزه و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشاورزی این کشور است و برای فراهم کردن بستر فعالیت سرمایه‌گذاران کنیایی در استان آمادگی داریم.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به توانمندی استان در تولید مصالح ساختمانی، تولیدات دارویی و پزشکی، محصولات دانش‌بنیان، چرم و فرش اشاره کرد و گفت: این تولیدات می‌تواند زمینه همکاری مشترک بین آذربایجان شرقی و کنیا باشد که لازمه آن، تبادل هیأت‌های تجاری و اقتصادی و آشنایی با ظرفیت‌های همدیگر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha