۲۱ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۴۳
کد خبرنگار: 5353
کد خبر: 85054338
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مقام سابق آمریکا: توافق تهران-ریاض زنگ هشدار برای آمریکا در خاورمیانه است

تهران- ایرنا- مدیر پیشین اداره اطلاعات ملی آمریکا (DNI) با بیان اینکه توافق تهران و ریاض در پکن، ضعف دولت بایدن را به نمایش می‌گذارد، گفت: این توافق زنگ هشدار تحولات دردسرساز برای آمریکا در خاورمیانه را به صدا در می‌آورد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه خبر «فاکس نیوز»، جان راتکلیف سیاستمدار جمهوریخواه آمریکایی در گفت‌وگو با این شبکه خبری توافق ریاض و تهران را یک «تحول وحشتناک» دانست و گفت: در نتیجه این توافق، چین و ایران قدرتمندتر هستند، آمریکا و اسرائیل ضعیف‌تر و خاورمیانه آسیب‌پذیرتر.

وی که دولت بایدن را برای این مساله سرزنش می‌کند با اشاره دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اظهار داشت: تصور کنید اکنون ۲ سال به عقب برگردیم، «پیمان‌های صلح ابراهیم» [ عادی سازی روابط دیپلماتیک اسرائیل با کشورهای عربی از جمله امارات، بحرین، مراکش و سودان] رو به گسترش و صلح در خاورمیانه برقرار بود،‌ ایران نیز ضعیف‌ و ناتوان‌تر، کمترین اثرگذاری را در منطقه داشت.

راتکلیف ادامه داد: عربستان سعودی احتمالا کشور بعدی بود که به پیمان‌های ابراهیم می‌پیوست و روابط ریاض و تل آویو تقویت می‌شد.

مدیر اطلاعات ملی دولت ترامپ در بخش بعدی از تصویر سازی‌ خود، به شرح وضعیت آمریکا در دوره بایدن پرداخت و گفت: اما با گذشت ۲ سال از ریاست جمهوری بایدن، او عربستان سعودی را کنار زده و آن را دولت «منفور» خوانده است. اکنون سعودی‌ها روابط خود با ایران را عادی سازی می‌کنند؛ کشوری که از آن تنفر دارند و قرن‌ها است که با هم در جدال هستند. توافقی که با میانجی گری چین دشمن اول آمریکا صورت گرفت.

به اعتقاد این جمهوریخواه آمریکایی، سیاست‌های خارجی‌ دولت بایدن و مواضع او در برابر چین، امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار داده است.

در همین رابطه، بهنام بن طالب لو کارشناس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها با تاکید بر اهمیت واسطه‌گری چین در حصول این توافق به فاکس نیوز گفت که این مساله می‌تواند پیچیدگی‌های سیاسی عمیق‌تری ایجاد کند.

ربکا کوفلر افسر سابق آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نیز به فاکس نیوز گفت که این توافق یکی دیگر از شاخص‌های تغییرات در حال وقوع در ساختار جغرافیای سیاسی جهان است.

بر اساس این گزارش، احیای روابط سیاسی میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و همچنین انتخاب شی جین‌پینگ به عنوان رییس‌جمهوری خلق چین در حالی رخ می‌دهد که هشدارهای قانونگذاران و کارشناسان آمریکایی درباره تهدید فزاینده چین برای این کشور نیز روند افزایشی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha