به گزارش خبرنگار ایرنا، علی دیانتی. روز یکشنبه در جلسه هم اندیشی کشت بهاره و ترویج الگوی کشت محصولات زراعی، افزود: تاکنون میزان عقد قرارداد بیمه زارعینی که اقدام به کشت قراردادی کردهاند نیز به تعداد ۲ هزار و ۳۴۴ فقره بیمه نامه، در سطح ۱۰ هزار و ۵۲۲ هکتار است.
وی با اشاره به ابلاغ دیرهنگام برنامه کشاورزی قراردادی پس از اتمام کشت پاییزه گندم در این استان، اظهار کرد: لازم است از ظرفیت کشاورزان پیشرو، شوراهای اسلامی، دهیاریها جهت تبلیغ و تبیین اهمیت اجرای الگوی کشت در بین کشاورزان استفاده شود.
دیانتی با اشاره به برنامه ابلاغی محصولات بهاره براساس الگوی کشت گفت: توسعه و اجرای کشت نشایی در محصولات بهاره، اجرای روش آبیاری با نوار تیپ و ممانعت از کشت دوم محصولات سبزی و صیفی و علوفهای، تغییر آرایش کشت چغندرقند جایگزینی علوفههای کم آب بر مانند خلر، ماشک به جای یونجه و توسعه کشت دانه روغنی کم آب بر کاملینا و ترویج استفاده از کودهای زیستی جهت افزایش مقاومت گیاه به تنش خشکی و بالا بردن کیفیت محصول تولیدی در این برنامه ابلاغی جای دارند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: پیشرفت فیزیکی اجرای الگوی کشت در محصولات پاییزه آبی در محصول گندم ۱۰۰درصد، جو ۸۰ درصد و کلزا ۳۰ درصد است.
دیانتی اضافه کرد: لازم است برگزاری جلسات و کلاسهای آموزشی در خصوص اهمیت و لزوم اجرای الگوی کشت با توجه به شرایط اقلیمی استان در دستور کار مدیران شهرستانها قرار گیرد.
در ادامه این جلسه مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، مدیر شرکت خدمات حمایتی، رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز به تبیین اقدامات و برنامه های اجرایی در راستای کشت بهاره و ترویج الگوی کشت محصولات زراعی در سطح استان پرداختند.
نظر شما