به گزارش ایرنا، بیمارستان ها به عنوان مرکز مهم ارائه مراقبت های درمانی از عوامل تعیین کننده در توفیق شبکه بهداشتی و درمانی و گسترش عادلانه مراقبت های درمانی و بهداشتی است و در این راستا بیمارستان های تامین اجتماعی نیز در تلاش هستند مبتنی بر برنامه هایی مشخص و هدفمند رضایتمندی را در بین گروه های هدف افزایش دهند.
طبق اعلام مدیریت درمان تامین اجتماعی استان، این سازمان ۵۷۰ هزار بیمه شده را تحت پوشش دارد و در حال حاضر بیمارستان های تامین اجتماعی امام حسین(ع) زنجان با ۱۴۴ تخت، سردار سلیمانی ابهر با ۷۷ تخت و همچنین پنج مرکز سرپایی شامل پلی کلینیک حکیم هیدجی در شهر زنجان و چهار درمانگاه تخصصی روزبه زنجان، شفای ابهر، شهدای خرمدره و درمانگاه سهروردی قیدار به گروه های هدف خدمت رسانی می کند.
خوشبختانه در سال های اخیر، خدمت رسانی در این حوزه در سطح کشور و استان زنجان رشد خوبی یافته و افزایش رضایتمندی شهروندان را در پی داشته است.
به گفته رییس بیمارستان تامین اجتماعی شهید سلیمانی ابهر تلاش می شود با اجرای هتلینگ و همچنین طرح توسعه این بیمارستان، گامی مهم در خدمت رسانی مطلوب به جامعه هدف برداشته شود.
خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با فریده خلیقی سیگارودی رییس بیمارستان شهید سلیمانی ابهر گفت و گو کرده و از او درباره اهمیت این بخش و اقدامات صورت گرفته پرسیده است.
ایرنا: در زمان حاضر اجرای طرح توسعه بیمارستان در چه وضعیتی قرار دارد؟
بیمارستان شهید سلیمانی به عنوان تنها بیمارستان تامین اجتماعی ابهر در سال ۸۳ آغاز به کار کرد و در حال حاضر به ۱۵۰ هزار نفر خدمت رسانی می کند.
این مرکز در جنوب شرقی شهر ابهر در فضای ۹ هکتاری احداث شده و از موقعیت خوبی برخوردار است و در زمان حاضر بیمارستان حدود ۹ هزار متر مربع زیر بنا دارد که بخش های مختلفی را شامل می شود.
با توجه به شمار بالای مراجعه کنندگان، خدمت رسانی با دشواری انجام می گرفت که در این راستا طرح توسعه بیمارستان مد نظر قرار گرفت و یک درمانگاه تخصصی به مساحت پنج هزار متر مربع در حال ساخت است و با اجرای این اقدام حدود پنج هزار متر مربع به فضای بیمارستان اضافه می شود.
در این خصوص درمانگاه ها، قسمت های اداری، آشپزخانه، داروخانه و آزمایشگاه منتقل شد که با خروج آنها بخش ۲۵ تختخوابی به مساحت ۷۰۰ هکتار ساخته خواهد شد و پاسخگویی به مراجعه کنندگان تسهیل می شود.
ابتدا مقرر بود کلنگ زنی پروژه در مرداد امسال انجام شود اما به دلایلی اجرا نشد البته به صورت غیر رسمی اجرای طرح توسعه آغاز شد که در زمان حاضر به پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی رسیده است.
طرح یاد شده از جمله پروژه های مهم سازمان تامین اجتماعی در سال جاری محسوب می شود که با اعتبار ۹۰ میلیارد تومانی طی مدت ۲ سال به اتمام خواهد رسید چون عملیات اجرایی آن طبق برنامه زمانبندی شده در حال انجام است.
ایرنا: در خصوص میزان مراجعات ثبت شده به این بیمارستان توضیح دهید؟
طی ۱۱ ماهه سال گذشته شمار معاینه سرپایی پزشکان این مرکز به تعداد ۱۶۹ هزار و ۸۴۹ نفر بود که این رقم امسال به ۲۰۳ هزار و ۱۹۰ نفر رسیده است و افزایش ۴۰ هزار نفری را نشان می دهد.
شمار مراجعات داروخانهای و سرپایی نیز ۱۳۲ هزار نفر، آزمایشگاهی ۳۱ هزار، رادیولوژی ۱۲ هزار و ۳۶۰ نفر، سونوگرافی ۲۲ هزار و ۱۹۰ نفر، اکو یک هزار و ۴۶۰ نفر، تست ورزشی ۱۰۰ نفر و اندوسکوپی هم ۴۴۴ نفر بوده است.
در مدت یاد شده نیز ۲ هزار و ۵۰۰ مورد عمل های جراحی، یک هزار و ۵۹۰ مورد جراحی کوچک و ۳۰۰ عمل جراحی بزرگ در این مرکز انجام شده و همچنین ۱۴۵ مورد زایمان طبیعی و ۸۴ مورد زایمان به شیوه سزارین ثبت شده است.
بیمارستان شهید سلیمانی ابهر کوچک مقیاس است و تخصص های خیلی زیادی ندارد و در زمان حاضر درمانگاه سرپایی، اورژانس، پزشکان عمومی، زنان و زایمان، کودکان، داخلی، عفونی، جراحی عمومی، قلب، ارتوپدی، چشم و بیهوشی مرکز فعالیت دارد و از طرفی بخش دندانپزشکی نیز به دلیل احداث ساختمان جدید به درمانگاه شفای ابهر منتقل شده است.
روزانه بیش از یک هزار مراجعه کننده به بیمارستان داریم و از طرفی هتلینگ بخش زنان نیز در حال اجرا است.
این مرکز تا ۲ هفته گذشته ۷۷ تختخوابی بود اما به خاطر مساله برون سپاری به پیمانکار به صورت موقت به ۵۵ تخت کاهش یافت و پس از اقدامات مربوط به همان روال قبلی بازخواهد گشت.
ایرنا: این بیمارستان تا چه میزان در راستای رضایتمندی مراجعه کنندگان حرکت کرده است؟
این بیمارستان تلاش دارد با استانداردسازی بخش های مختلف، خدمات خوب و مناسبی را به مراجعه کنندگان و گروه های هدف تحت پوشش ارائه دهد که در نهایت با اتمام طرح توسعه این مهم شکل مطلوبتری به خود خواهد گرفت همچنین یکی از امتیازهای بیمارستان های تامین اجتماعی وجود نیروهای مجرب و کارآمد است که این مولفه در ایجاد رضایتمندی نقش اساسی دارد.
از طرفی در تلاش هستیم این مرکز به یکی از بیمارستان های پیشرفته و الگو در ارائه خدمات درمانی با کیفیت و ایمن در سطح استان با حداکثر رضایتمندی تبدیل شود که در این راستا برنامه های عملیاتی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
طی سال جاری ۱۷ برنامه عملیاتی تعریف شده که نمونه های عینی آن، خرید تجهیزات و جذب پزشکان بوده و هدف آنها خدمت رسانی مطلوب و اثر بخش است.
با اقدامات انجام گرفته میزان اشغال تخت های بیمارستانی نیز از ۴۵ درصد به ۶۱ درصد رسیده و نظرسنجی ها نیز از رضایتمندی ۹۴ درصدی بیماران بستری شده حکایت دارد.
نظر شما