رقص مرگبار بر آتش هیجان

۲۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۰۷
کد خبر: 85056643
رقص مرگبار بر آتش هیجان

بجنورد-ایرنا- آیین چهارشنبه‌سوری که از دیرباز پیام آور شادمانی و دور همنشینی در خانواده ها بود، سال‌ها است که رنگ باخته و با صدای وحشتناک ترقه‌ها، آژیر آمبولانس‌ها و هراس همراه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روشن کردن آتش کوچک در مکان ایمن و بدون خطر از آیین ایرانیان در چهارشنبه آخر سال است، ایرانیان به شکرانه تندرستی و سلامتی و برای اینکه بیماری ها و بدی ها را از خود دور کنند، آتش روشن می کردند و زردی رخسار خود را به آتش می سپردند و به جای آن رنگ سرخ و سلامتی را از آن می ستاندند.

آتشی که در چهارشنبه سوری های سال های دور، زردی را از رخ افراد می گرفت و به جای آن صورت سرخ و جسمی سالم می داد، سال های اخیر و با باز شدن پای ترقه ها به این آیین، آتش در دل خانواده ها انداخته است.

اما سال هاست که در آستانه چهارشنبه سوری، صدای ترقه ها، گاه و بی گاه در خیابان ها و معابر بلند می شود و سبب هراس و ترس شهروندان می شود.

دیگر از خاطرات خوش چهارشنبه آخر سال، دور همنشینی و فال گوش ایستان ها خبری نیست، گویا این آیین قدیمی، کهنه و فراموش شده است.

هر لحظه بیم آن هست که کودک بی گناه و یا نوجوانی قربانی استفاده از مواد محترقه و آتش زا شود و یا عابری در این میان دچار حادثه شود، این در حالی است که اینگونه آتش بازی ها هیچ جایگاهی در آیین ایرانیان ندارد.

سنت های زیبای ایرانیان در چهارشنبه سوری رو به فراموشی رفته و جای آن را دلهره گرفته است.

رقص مرگبار بر آتش هیجان

نقش والدین در پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

آتش زدن فشفشه ها، منفجرکردن نارنجک ها، پرتاب سیگارت ها پای عابران در خیابان ها تهدیدی برای سلامت شهروندان است که البته سبب شده تا برای تامین امنیت در شهر، نیروی انتظامی، اورژانس و آتش نشانی آماده باش باشند.

رفتارهای نا بهنجار در آستانه چهارشنبه سوری سبب وقوع حوادث ناگوار می شود، و در این میان بیشترین قربانیان این حادثه ها نوجوانان و جوانان هستند.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی هم در این باره گفت: ماموریت چهارشنبه آخر سال یکی از برنامه های اصلی پلیس است و البته دیدگاه پلیس در چهارشنبه سوری نگاه اجتماعی است نه امنیتی.

سردار سعید مطهری زاده اظهار کرد : آحاد جامعه بویژه والدین و اهالی رسانه در پیشگیری از وقوع حوادث دلخراش چهارشنبه سوری نقش اثرگذاری دارند چرا که فرهنگ چهارشنبه سوری به فرهنگ غلط چهارشنبه سوزی تبدیل شده است.

وی گفت: تغییر نادرست برخی فرهنگ و آداب و رسوم گاهی مشکلاتی را برای جامعه به وجود می آورد و برخی جوانان و نوجوانان به دلیل قرار داشتن در سن خاص و شعله ور شدن احساسات و هیجانات در آیین چهارشنبه سوری موجب بروز مشکلات زیادی برای خود و دیگران می شوند.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی از والدین خواست ضمن همراهی کردن فرزندانشان در چهارشنبه آخر سال آنان را از مشکلات و خطرات بازی با مواد محترقه و آتش زا آگاه کنند.

وی از مردم به ویژه جوانان خواست ضمن مطالعه تاریخچه سنت چهارشنبه سوری از انجام رفتارهای پرخطر که زندگی خود و دیگران را در آستانه نوروز به خطر می اندازد، پرهیز کنند.

رقص مرگبار بر آتش هیجان

در این زمینه بیشتر بخوانید:

مانور ترکیبی آتش نشانی در بجنورد

۱۱۵ آتش‌نشان برای تامین ایمنی چهارشنبه سوری بجنورد مستقر شدند

آماده باش ۳۰۰ نیروی اورژانس خراسان‌شمالی در چهارشنبه پایانی سال

براساس این گزارش سال گذشته ۲ هزار و ٣٨ نفر در جریان بازی با مواد محترقه از اول بهمن ماه تا روز چهارشنبه سوری در کشور مصدوم شدند که از این تعداد ١٧ نفر جان باختند.

از این تعداد ١١١ نفر دچار قطع عضو شدند و ۶۶۵ نفر از ناحیه چشم آسیب دیدند؛ همچنین ۶٩٢ نفر نیز دچار سوختگی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha