به گزارش گروه جامعه ایرنا، دانشجویان در هر دانشگاه و مقطع تحصیلی (که باشند) میتوانند تحت پوشش بیمه دانشجویی تامین اجتماعی قرار بگیرند؛ بر اساس این طرح تمام سالهای دوران دانشجویی بههنگام بازنشستگی بهعنوان سابقه بیمهپردازی محاسبه میشود.
دانشجویان در هر یک از مراحل تحصیلی میتوانند برای وضع و برقراری این بیمه اقدام کنند اما با اتمام تحصیلات دانشگاهی و فارغالتحصیلی امکان استفاده از طرح بیمه دانشجویی وجود نخواهد داشت؛ در صورت بهرهگیری از پوشش درمانی والدین نیز پرداخت سرانه حق درمان الزامی نبوده و دانشجویان (متقاضیان بیمه) میتوانند از بیمه درمانی پدر و مادر استفاده کنند.
در صورت تمایل به پوشش درمانی تامیناجتماعی به صورت مستقل هم متقاضی میتواند مبلغ مشخصی را بهمنظور سرانه درمان پرداخت کند. همچنین این پوشش درمانی را میتواند برای اشخاص تحت تکفل خود نیز درخواست کند، اما باید به ازای هر نفر سرانه خدمات درمانی را جداگانه پرداخت کند.
بیمه دانشجویی در سه سطح ۱۲ ،۱۴ و ۱۸ درصد ارائه میشود و متقاضی باید قبل از انتخاب شرایط مربوطه را درنظر داشته باشد؛ نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد (۱۲درصد سهم بیمهشده + ۲درصد کمک دولت)، تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از این دوره (بازنشستگی) را شامل میشود.
نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد نیز که در حقیقت شامل ۱۴ درصد سهم بیمهشده بهعلاوه ۲درصد کمک دولت است، تعهدات بازنشستگی، فوت، قبل و بعد از بازنشستگی را دربرخواهد گرفت. کاملترین نرخ پرداخت حق بیمه (۲۰ درصد) نیز که شامل ۱۸ درصد سهم بیمهشده به همراه ۲درصد کمک دولت است، تعهدات مربوط به بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی را تحت پوشش قرار میدهد.
به منظور ثبت درخواست استفاده از این بیمه نیز دانشجویان میتوانند از اپلیکیشن (نرمافزار) تامین اجتماعی من استفاده کنند. امکان ثبتنام همچنین از طریق سایت رسمی تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir منوی بیمهشدگان/ بیمهشدگان خاص/ انعقاد بیمه دانشجویی و انتخاب حق بیمه نیز وجود خواهد داشت.
شرط سنی برای برخورداری از بیمه دانشجویی
شرط سنی برای استفاده از این طرح نیز ۱۸ تا ۵۰ (سال تمام) است. دانشجویان بیش از ۵۰ سال باید معادل مازاد سنی سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند؛ در صورتی که دانشجو (متقاضی) دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشد از شرط سنی معاف خواهد شد.
شرط سنی برای استفاده از بیمه دانشجویی ۱۸ تا ۵۰ سال تمام است؛ دانشجویان بیش از ۵۰ سال باید معادل مازاد سنی سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند؛ در صورتی که دانشجو (متقاضی) دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشد از شرط سنی معاف خواهد شد
یک دانشجو همچنین در صورت استفاده از مستمری بازماندگان نیز میتواند راساً بیمهپردازی داشته باشد و پرداخت حق بیمه دانشجویی مانع از دریافت مستمری بازماندگان نخواهد بود.
در صورت انتخاب حمایت درمان با پرداخت حق سرانه درمان از کلیه امکانات مراکز درمانی ملکی این سازمان در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد تأمین اجتماعی هم استفاده خواهد کرد؛ میزان سهم بیمهشده از هزینه درمان که فرانشیز نامیده میشود نیز برای خدمات سرپایی ۳۰ درصد و برای خدمات درمانی بستری ۱۰ درصد است.
شرایط دانشجویان خارج از کشور
طرح بیمه دانشجویی تامین اجتماعی، دانشجویان خارج از کشور را نیز تحت حمایت قرار داده و با راهاندازی کارگزاریهای رسمی در کشورهای مختلف به عنوان عوامل رسمی تامین اجتماعی درخواست محصلان ایرانی خارج از کشور را نیز پیگیری و دنبال میکند.
مهدی شکوری مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی هم پیش از این به ایرنا گفته بود: علمآموزان و دانشجویان خارج از کشور هم در صورت تمایل میتوانند از این طرح استفاده کنند.
شکوری اعلام کرده بود: والدین حاضر در ایران میتوانند فرزندان خود را در خارج از مرزهای ایران بیمه کرده و تحت حمایت از خدمات بیمه دانشجویی قرار دهند؛ در صورت نبود پدر و مادر، خانواده، اقوام و خویشاوندان در داخل خاک کشور نیز این جمعیت میتوانند از طریق کارگزاریهای رسمی تامیناجتماعی اقدام به برقراری بیمه کرده و از خدمات مربوطه استفاده کنند.
اتباع خارجی میتوانند از طرح بیمه دانشجویی استفاده کنند؟
اتباع خارجی اما مشمول بیمه دانشجویی تامیناجتماعی نمیشوند و صرفا دانشجویان ایرانی میتوانند از این طرح استفاده کنند.
شکوری در این رابطه نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: دانشجویان برای استفاده از طرح بیمه دانشجویی تامین اجتماعی نباید مشمول نظام حمایتی باشند؛ در واقع امکان بیمهپردازی همزمان در بیمه اجباری و بیمه دانشجویی وجود ندارددانشجویان برای استفاده از طرح بیمه دانشجویی تامین اجتماعی، باید مشمول نظام حمایتی نباشند؛ در واقع امکان بیمهپردازی همزمان در بیمه اجباری و بیمه دانشجویی وجود ندارد. همچنین اتباع خارجی مشمول بیمه دانشجویان تامین اجتماعی نمیشوند و دانشجویان ایرانی میتوانند از این طرح استفاده کنند.
دانشجویان بعد از اتمام تحصیل نیز میتوانند به عنوان بیمه اختیاری کماکان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بوده و در صورت راهاندازی کسب و کار شخصی از بیمه حرف و مشاغل آزاد تأمین اجتماعی استفاده کنند.
تکلیف «دانشجویان ترکتحصیل کرده» چیست؟
بنابر اعلام شکوری،«دانشجویان ترکتحصیل کرده» هم مشمول این طرح نمیشوند؛ زیرا کارت دانشجویی معتبر، مدرک تشخیص دانشجو و مورد استناد برای ثبتنام بیمه دانشجویی الزامی بوده «دانشجویان ترکتحصیل کرده» مشمول بیمه دانشجویی نمیشوند؛ زیرا کارت دانشجویی معتبر، مدرک تشخیص دانشجو و مورد استناد برای ثبتنام بیمه دانشجویی الزامی استو بر این اساس، دانشجویان ترک تحصیل کرده نمیتوانند از این طرح استفاده کنند.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی در این رابطه نیز به ایرنا گفته بود: «ترک تحصیلکردهها صرفا میتوانند به صورت خوداظهاری طبق ضوابط بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بیمه شوند.»
دانشجویان دانشگاههای غیرحضوری هم میتوانند از بیمه دانشجویی تامین اجتماعی استفاده کنند و نوع دانشگاه یا مقطع تحصیلی در بیمه دانشجویی تاثیرگذار نیست اما امکان پرداخت حق بیمه برای سنوات تحصیلی گذشته دانشجویان وجود نداشته و در واقع همه علمآموزان شاغل به تحصیل میتوانند از این طرح استفاده کنند و از زمان انعقاد قرارداد برای بیمهپردازی، دوره تحصیلات دانشگاهی جزو سابقه بیمهای لحاظ خواهد شد.
نظر شما