به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، مهدی شهبازی در دهمین و آخرین نشست شورای دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱ که با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به موفقیتهای اخیر این دانشگاه در حوزه بینالملل، گفت: کسب رتبه اول دانشگاه تهران در میان دانشگاههای کشور به عنوان دانشگاه پیشرو در عرصه تعاملات بینالمللی و همچنین قرارگیری دانشگاه تهران در جایگاه نخست جذب و پرورش دانشجویان بینالملل در بین دانشگاههای وزارت علوم، از جمله دستاوردهای جدید دانشگاه در حوزه بینالملل بود.
عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران همچنین با اشاره به مصوبه جدید هیات امنای دانشگاه تهران در زمینه راهاندازی شعبه دانشگاه تهران در کشور گرجستان، خاطرنشان کرد: هدف و تمرکز اصلی دانشگاه تهران برای جذب دانشجویان بینالملل، بر روی کشورهای همسایه یعنی کشورهای عربی و آسیای میانه قرار دارد.
شهبازی از آمادگی هیات رئیسه و حمایت مالی معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران به منظور استقرار اردوگاههای دائمی در جوار پردیسهای بینالمللی کاسپین و قشم دانشگاه تهران خبر داد و گفت: راهاندازی این اردوگاهها و تفرجگاهها در شمال و جنوب کشور و مشهد مقدس برای استفاده دانشجویان و اعضای هیات علمی آغاز شده است و از فروردین ماه با برنامهریزی معاونت فرهنگی و دانشجویی صورت خواهد گرفت.
وی از صدرنشینی دانشگاه تهران در میان دانشگاههای کشور بر اساس ویرایش ۲۰۲۳ رتبهبندی نیچر ایندکس خبر داد و افزود: این رتبهبندی بر اساس مقالات منتشر شده در مجلات معتبر بینالمللی در بازه زمانی اکتبر ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۲ صورت گرفته و دانشگاه تهران صدرنشین دانشگاههای دیگر شده است.
رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران همچنین با اشاره به جهش ۱۵ پلهای دانشگاه تهران در نظام رتبهبندی وبومتریکس طی یکسال اخیر، گفت: این جهش طی ۱.۵ سال اخیر به صورت مستمر تداوم داشته است که این تداوم رشد صعودی جایگاه دانشگاه تهران در رتبهبندی وبومتریکس ناظر بر دستاوردهای پژوهشی اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه تهران، اطلاعرسانی رویدادها و دستاوردهای دانشگاه توسط روابط عمومی و فعالیت تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران بوده است.
شهبازی همچنین از برنامه معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در راستای تخصیص بودجه واحدهای دانشگاه تهران بر اساس برنامهها و عملکردها خبر داد و به روسای دانشکدهها، دانشکدگان، مراکز و موسسات وابسته به دانشگاه تهران تاکید کرد که در زمینه نهایی کردن گزارش عملکرد ۱۴۰۱ واحد مربوطه تسریع کنند.
پذیرش دانشجویان عراقی و افغانستانی برای ما دارای اهمیت است
سید محمد مرندی، معاون بینالملل دانشگاه تهران در نشست شورای دانشگاه اظهار داشت: افزایش پذیرش دانشجویان بینالملل از کشورهای عراق و افغانستان برای ما دارای اهمیت بالایی است. دانشجویانی که از کشور عراق برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه تهران میآیند، پس از فارغالتحصیلی و بازگشت به عراق، به احتمال زیاد استاد دانشگاه میشوند. کشور عراق یک کشور بالقوه ثروتمند است و آینده دانشگاههای عراق، آینده خوبی خواهد بود.
وی افزود: برخی دانشگاههای عراق از امکانات و تجهیزات فوقالعادهای بهرهمند هستند؛ بنابراین با روند رو به جلوی عراق در حوزه دانشگاهی، افزایش تبادل استاد و دانشجو و ایجاد رفت و آمد علمی بین دانشگاههای ایران و عراق قابل پیشبینی است؛ که این منجر به نزدیکی بیشتر دو ملت هم میشود.
معاون بینالملل دانشگاه تهران همچنین گفت: افزایش پذیرش دانشجو از کشور افغانستان نیز برای دانشگاه تهران بسیار مهم است. جذب بیشتر دانشجوی بینالملل، برای ارتقای رتبه دانشگاه بسیار مفید خواهد بود.
هزار پرونده داوطلبان غیرایرانی تحصیل در دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفت
معصومه ملک، مدیرکل امور اعضای هیات علمی و دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران نیز در این نشست با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰۰ پرونده داوطلبان غیرایرانی تحصیل در دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفت، گفت: برای اولین بار است که توانستهایم طی یکسال به بررسی این تعداد پرونده متقاضیان غیرایرانی تحصیل در دانشگاه تهران بپردازیم و شاهد افزایش پذیرش دانشجوی بینالملل در دانشگاه تهران باشیم.
مدیرکل امور اعضای هیات علمی و دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران افزود: تعداد دانشجوی بینالملل پذیرش شده در دانشگاه تهران در سال جاری ۱.۵ برابر تعداد کل دانشجویان بینالملل شاغل به تحصیل در دانشگاه تهران طی سال گذشته بود.
وی با بیان اینکه برخی دانشکدهها دارای اثر مثبت بیشتری در زمینه تسریع در بررسی پروندهها بودند، افزود: در شورای پذیرش دانشکده مدیریت، ۳۰۰ پرونده بررسی شد که بیش از ۵۰ درصد پروندهها مورد موافقت قرار گرفت.
معصومه ملک با اشاره به تصویب حمایتهای دانشگاه تهران از دانشجویان افغانستانی بویژه اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان دختر افغانستانی، ابراز امیدواری کرد: امکان برگزاری کلاسهای مجازی برای دانشجویان دختر افغانستانی توسط دانشگاه تهران فراهم شود تا آنها بتوانند در محل زندگی خود از امکان تحصیل در دانشگاه تهران بهرهمند شوند.
علیاکبر موسوی موحدی، استاد ممتاز دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران نیز در دستور کامل بینالملل دانشگاه تهران گفت: از دهه ۷۰ آئیننامه استاد وابسته تدوین شده و تعدادی از دانشکدههای دانشگاه تهران دارای استاد وابسته بینالمللی هستند. در زمینه بینالمللیسازی دانشگاه تهران شایسته است که هر دانشکده حداقل یک یا دو استاد عالی رتبه جهانی را دعوت و حداقل یک ماه در سال میزبانی کند.
نظر شما