۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۷:۵۹
کد خبر: 85057963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بخش کجور نوشهر سال‌ها در انتظار رفع کمبود تجهیزات آتش‌نشانی

نوشهر- ایرنا - بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر با گستردگی حدود هزار و ۱۷۳ کیلومتر مربع، ۶۴ روستا و ۲ نقطه شهری به گفته شماری از اهالی سال هاست از کمبود امکانات و تجهیزات آتش نشانی رنج می‌برد که انتظار است در دولت مردمی سیزدهم این نیاز منطقه تامین شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این بخش دست کم ۲۰ هزار نفر جمعیت بومی و دستکم ۵۰ هزار نفر جمعیت شناور دارد و از سمت غرب به شهرستان های نوشهر و چالوس و شرق نوشهر و از طریق راه دسترسی به شهرستان نور منتهی است ضمن آنکه روستای دوآب در غربی ترین نقطه بخش تا روستای کدیر در شرقی ترین نقطه این منطقه حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد.

برخورداری از شبکه های ارتباطی فرعی و پراکندگی روستاها، شرایط خاص اقلیمی منطقه، نوع بافت مسکونی نقاط روستایی و بهره مندی از وسایل نفتی، نفت گاز به منظور گرمایش، وجود عرصه های جنگلی و مرتعی گسترده و پوشش گیاهی خشک مستعد آتش سوزی و ده ها مورد دیگر شرائطی را فراهم آورده که استقرار و تقویت تجهیزات ایستگاه های آتش نشانی همراه با تجهیزات نوین در این منطقه امری بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است.

برابر استاندارد، برای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت نقاط روستایی یا شهری یک آتش نشان و برای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش نشانی پیش بینی شده است اگرچه بخش کجور نوشهر در ظاهر از سه خودروی آتش نشانی در شهرهای پول، کجور و یک نقطه روستایی کینج برخوردار است درحالی در زمان بحران قادر به خدمات نیستند چرا که برابر گزارش ها، خودروی شهرداری پول و دهیاری روستای کینج سال ها است به علت نقص فنی و مستهلک شدن قادر به ارایه خدمات نیستند چالشی که سال ها اهالی این خطه غربی استان از این کم توجهی ها نگران کرده است.

شکل گیری سازمان های آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ها در کشور به بیش از چهار دهه گذشته بر می گردد این سازمان ها برابر قوانین دارای شرح وظایفی هستند که به عمده ترین آن ها می توان به نجات جــان افــراد، مهــار و اطفــای آتش ســوزی ها، حفاظــت از ســرمایه های ملــی و ارائــه آموزش هــای عمومـی و تخصصـی بـرای ارتقـای سـطح فرهنـگ ایمنـی شـهروندان اشاره کرد.

نجات افـراد محبـوس در زیـر آوار سـاختمان، مسـافران خودروهـای تصادفـی و سرنشـینان گرفتـار در آسانســور، مقابلــه و پیشگیــری از ســقوط اجســام و درختــان، نجــات آســیب دیدگان حوادثـی همچـون سـقوط در چـاه، کانـال آب، رودخانـه، سـد، اسـتخر و مقابلـه بـا حیوانات وحشــی و مــوذی از دیگر وظایف سازمان های آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ها است.

با مروری به ادوار گذشته، بخش کجور نوشهر حوادثی زیادی آتش سوزی بناهای مسکونی آذر ماه سال ۱۳۹۶ در روستای اویل ، آتش سوزی یک واحد دامداری و نلف شدن ۱۲ راس گاو و گوسفند در روستای اسلام آباد در سال ۱۳۸۶، آتش سوزی یک خودروی ۴۰۵ و یک باب بنای مسکونی در تابستان امسال در روستای کینج و به تازگی هم یک واحد مرغداری در روستای حیرت طعمه حریق شد و به طور کل در آتش سوخت.

کارشناسان یکی از شاخصه های استقرار ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی در نقاط شهری، دسترسی آسان به تاسیسات عمومی، مراکز خدماتی، تولیدی، بناهای مسکونی و تجاری مطرح می کنند در حالی که آتش نشانی در شهرهای پول و کجور در هسته مرکزی این نقاط شهری مستقر شده است و با توجه به پراکندگی روستاها و سخت گذر بودن راه های روستایی در زمان بحران و آتش سوزی درهیچ شرایطی نمی توانند خدمات ارایه دهند.

بخش کجور نوشهر سال‌ها در انتظار رفع کمبود تجهیزات آتش‌نشانی

استقرار ایستگاهای آتش نشانی و خرابی خودروهای آتش نشان

در این پیوند یکی از شهروندان شهر پول در این باره گفت : اگرچه به ظاهر در این بخش کوهستانی تعداد سه ایستگاه آتش نشانی امکانات و تجهیزات آتش نشانی و خدمات ایمنی دارد اما متاسفانه ایستگاه های آتش نشانی هم از لحاظ فضا و هم تجهیزات در هیچ شرایطی منطبق با استانداردها نیست.

علی خزایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز شاید خیلی از شهروندان این شهر در حالت طبیعی احساس این کمبودها را نکنند اما زمانی که حادثه ای نظیر آتش شوزی منزل و سوانح رانندگی رخ دهد و پناه به شهرداری ها می آورند آنگاه نگرانی ها و استرس ها شروع می شود چه بسا آنکه حوادثی هم در این جاده شاهد بودیم.

این شهروند توضیح داد : در ابتدای امسال یک خودرو زانتیا با یک کامیون در سراشیبی های منطقه دشت نظیر شاخ به شاخ تصادف کرد و متاسفانه راننده مصدوم این خودرو در میان آهن پاره ها ماند و سرانجام به علت تاخیر چند ساعته خودروهای آتش نشانی فوت کرد.

خزایی اظهارکرد: آنچه در قوانین به آن اشاره شده مدت زمان رسیدن یک خودروی آتش نشان به سرصحنه حدود سه دقیقه است در حالی که با توجه به گستردگی حوزه جغرافیایی، حادثه خیز مسیرهای ارتباطی و فاصله زیاد نقاط روستایی و شهری در بیشتر اوقات اگر حوادثی مانند آتش سوزی و سوانح رانندگی در این مسیرهای ارتباطی این بخش رخ دهد باید مدت زمان زیادی در انتظار رسیدن خودروی امداد و نجات آتش نشانی نشست و سزاوار نیست اهالی این خطه غربی مازندران سال ها از این نارسایی ها رنج ببرند.

آتش سوزی مرغداری و نداشتن خودروهای آتش نشان

وقوع یک فقره آتش سوزی واحد مرغداری در روستای "حیرت " ازدیگر حوادث تلخ و ناگواری است که هفته پیش در این منطقه رخ داد و متاسفانه به علت نقص فنی خودروهای آتش نشانی و عدمات خدمات ایمنی و اطفای حریق بنا به گفته سرمایه گذاران این واحد تولیدی هزاران قطعه مرغ گوشتی این موجودات زنده در میان شعله های آتش سوختندو تلف شدند.

مدیراجرایی و نماینده هیات مدیره شرکت تعاونی مرغی گوشتی نوشهر در روستای حیرت در این باره گفت : عصر یکشنبه هفته گذشته حوالی ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه براثر اتصالی برق متاسفانه این واحد تولیدی دچار آتش سوزی شد و برای مهار و خاموش کردن آتش با تلفن های آتش نشانی شهرهای پول و کجور ارتباط برقرار شد متاسفانه نه تنها خدماتی در این حوزه ارایه ندادند بلکه پاسخشان این بود اگر هم خودروی این مجموعه سالم هم بود قادر به ارایه خدمات نبودیم چرا که این خودروها حسب ضوابط فقط قادر به ارایه خدمات در محدوده های شهری هستند.

سعید درویش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : نگرانی از سوختن موجودات زنده دراین مجموعه مرغداری از یکسو و از طرفی هم بیم از سرایت کردن آتش به دیگر نقاط روستا از سوی دیگر آنچنان مرا رنج می داد و با این وجود با شهرداری چالوس ارتباط تلفنی برقرار شد و به علت بعد مسافت و دوری راه پس از ساعت ها رسیدن خودرو، آن زمان متاسفانه تمام مرغ های موجود به تعداد ۱۱ هزار و ۲۰۰ قطعه در آتش سوخت.

وی بیان داشت : افزون بر آن، این حادثه به تاسیسات دستگاه های مرغداری، آب خوری، سقف کاذب، هواکش ها، شبکه آبرسانی هم خسارت زد و پس از اعزام کارشناسان برای ارزیابی، میزان خسارت وارده نزدیک به سه میلیارد تومان اعلام کردند.

وی گفت : به نظر می رسد مسوولان دست اندرکار پیگیر این نارسایی ها و کمبودها نیستند و اگر هم بودند این بخش با تاریخ چند هزار ساله و بیش از چهاردهه از شکل گیری انقلاب اسلامی چرا باید اهالی آن به خاطر بروز این گونه اتفاقات که اجتناب پذیر است دغدغه داشته باشند.

مدیراجرایی و نماینده هیات مدیره شرکت تعاونی مرغی گوشتی نوشهر گفت : افزون بر وقوع آتش سوزی به علت سخت گذر و حادثه خیزی این محور بارها پیش آمده که شاهد سوانح شدید رانندگی، واژگونی های خودروهای حامل کپسول گاز و مصدومت تعداد زیادی از سرنشیان این خودروها دراین مسیر بوده ایم و متاسفانه به علت عدم حضور بموقع امدادگران و آتش نشانان مدت ها در میان آهن پاره ها باقی ماندند و فوت کردند.

بخش کجور نوشهر سال‌ها در انتظار رفع کمبود تجهیزات آتش‌نشانی

ضرورت تقویت امکانات آتش نشانی/ فرسودگی خودروهای موجود

بخشدار کجور هم گفت : این بخش حدود هزار و ۱۷۲ کیلومتر مربع وسعت دارد و از ۶۴ نقطه روستایی و ۲ نقطه شهری برخوردار است و ضمن آنکه دست کم ۲۰ هزار نفر جمعیت بومی و ۵۰ هزار نفر جمعیت متغییر در این بخش کوهستانی ساکن هستند.

علی نورالهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : نکته مهم تر فاصله روستای دوآب در غربی ترین نقطه بخش تا روستای کدیر شرقی ترین نقطه حدود ۷۰ کیلومتر است و شبکه های ارتباطی فرعی هم فاصله زیادی باهم دارند و شرایط اقلیمی منطقه هم به گونه ای است که نقاط روستایی به علت فاقد گاز طبیعی ساکنان برای گرمایش از وسایل نفت سوز استفاده می کنند وجود باغ ها و مزارع کشاورزی، جنگل ها و پوشش گیاهی خشک مستعد آتش سوزی همه این موارد شرایط را فراهم کرده تا در زمان وقوع بحران مانند آتش سوزی، ریزش و رانش کوه و دیگر بلایا مسوولان امر باید به طور حتم به تقویت امکانات وتجهیزات آتش نشانی و اطفای حریق توجه بیشتری داشته باشند.

وی اظهار کرد : اگرچه به ظاهر این بخش در ۲ نقطه شهری پول و کجور و یک نقطه روستایی کینج دارای خودروی آتش نشانی است منتهی سال ها خودروی آتش نشانی شهر پول و روستای کینج به علت مستهلک شدن بلااستفاده است و بنا به گفته شهرداران این بخش به علت محدودیت های مالی امکان رفع نواقص فنی و تعمیر این خودروها ممکن نیست و ضمن آنکه در مواقع بحران آتش نشانان این منطقه هم کارآزموده و حرفه ای نیستند.

بخشدار کجور گفت : در زمان حاضر تنها خودروی آتش نشانی شهرداری کجور سالم است و با وجود گستردگی حوزه جغرافیایی قادر به ارایه خدمات امداد نیست و متاسفانه حوادثی نظیر آتش سوزی در روستاها هراز گاهی رخ می دهد این کمبودها و نارسایی ها را از چشم بخشدار می بینند و بنابراین ضرورت دارد مسوولان امر برای رفع این کمبودها دراین زمینه تدابیری بیندیشند.

نورالهی ابراز امیدواری کرد با همکاری و پیگیری معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری مازندران زمینه واگذاری یک دستگاه خودروی آتش نشان به شهرداری کجور فراهم شده و به زودی این خودرو در اختیار این نهاد غیر دولتی مردمی قرار خواهد گرفت.

این مسوول بیان کرد : عدم تجهیز ادارات خدمات رسان بخش به امکانات اطفای حریق به ویژه منابع طبیعی، اداره گاز و هلال احمر چاش اساسی دیگری است و مساله دیگر آنکه باتوجه به وجود جنگل های انبوه، پوشش گیاهی، مزارع خشک در فصل گرما، سخت گذر مسیرها و ضرورت استقرار بالگرد در مواقع بحرانی راهکار دیگر اساسی رفع این چالش است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha