مصطفی فیضی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه محاسبه تشرف به حرم مطهر با محاسبه ورود زائر به شهر تفاوت دارد، افزود: ممکن است زائر یک بار وارد شهر مشهد شود، اما در مدت حضور خود ۱۰ مرتبه به حرم مطهر رضوی تشرف یابد.
وی بیان کرد: در دهه های ۵۰ و ۶۰ تشرف زائران بیشتر از ۱۵ هزار نفر در حرم مطهر رضوی نبوده است، اما اکنون در خلوت ترین روزها حرم رضوی میزبان ۷۰ هزار تشرف است و در اوج حضور زائران این رقم بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تا بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر گزارش شده است.
مدیر عالی حرم مطهری رضوی با بیان اینکه تمام فعالیتها با نگاه به ارتقاء و تسهیل زیارت است تا برای زائران زیارت سهل و آسان فراهم شود، افزود: تسهیل در زیارت یعنی زائر از ورود تا خروج با آرامش و امنیت و کمترین زمان با راحتترین امکانات به زیارت مشرف شود.
وی اظهار داشت: همچنین توجه به اقشار اجتماعی مختلف، هدفمندانه تر در دستور کار حرم مطهر قرار گرفته است، به طوریکه خدمات ویژه به کودکان و نوجوانان سامان بهتری یافته است و برگزاری آیینهای جشن تکلیف دختران دانش آموز نیز هدفمند شده است.
فیضی گفت: توجه به هیاتهای مذهبی و اقشار کم توان از دیگر برنامهها است، چنانکه امسال صحن قدس برای اجرای مراسم مذهبی هیاتها اختصاص یافت و هر استان طبق رسم و رسوم خود در آنجا به عزاداری پرداختند. برای افراد ناشنوا نیز مداح از بین خود آنها انتخاب شد.
مساحت اماکن متبرکه یک میلیون متر مربع در حرم رضوی است
وی با بیان اینکه مساحت اماکن متبرکه بالای یک میلیون متر مربع است، افزود: حدود ۸۰ هزار متر مربع حرم مطهر فضای مسقف است. در ایام اوج حضور زائران تشرف فقط محدود به حرم مطهر نیست و با توجه به شلوغی جمعیت چهارراه شهدا و چهارراه دانش نیز محاسبه می شود.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی گفت: خدماتی که در حرم مطهر ارائه میشود از نظر تعداد، تنوع و عمق قابل مقایسه با دیگر عتبات نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بیشترین توان مالی و مرتبط با اوقاف در حرم مطهر رضوی مربوط به ۱۰۰ سال قبل است و طی یک قرن اخیر به آن میزان وقف جدی و اثر گذار نداشتهایم. بیشترین املاک و اراضی آستان قدس نیز مربوط به همان یکصد سال پیش است.
فیضی بیان کرد: در مهمانسرای حرم رضوی سالانه افزون بر ۲ هزار میلیارد تومان هزینه میشود، همچنین اجرای طرح زیرسطحی حرم مطهر نیز با ۲ هزار میلیارد تومان در حال اجراست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای استراحت زائران حداقل امکانات را فراهم کرده ایم. حرم مطهر برای خواب نیست و پیش از این با توجه به مشکلات مربوطه به محلی برای افرادی تبدیل شده که جا و مکان برای استراحت ندارند که به این وضعیت خاتمه خواهیم داد.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی در خصوص احداث توقفگاه خودرو نیز اظهار داشت: حوزه مدیریت شهری مسوول تامین توقفگاه است که در سالهای اخیر در خصوص ایجاد آن کم کاری شده است.
فیضی با اشاره به معطلی زائران در هنگام بازرسی های ورودی به حرم مطهر هم گفت: تصمیم منطقی حفظ امنیت حرم مطهر و زائران است. اگر در ورودی و بازرسی معطل می شوند عذرخواهی میکنیم و در سال آتی تغییر گیت های بازرسی برنامه ریزی شده است.
خدمات دهی ۱۰ هزار خادم و ۳۰ هزار خادمیار
معاون اماکن متبرکه رضوی نیز در این نشست گفت: ۱۰ هزار خادم و دستکم ۳۰ هزار خادمیار آماده خدمت رسانی شایسته در تعطیلات نوروز و بخصوص لحظه تحویل سال در حرم رضوی هستند.
امین بهنام اظهار داشت: وقتی ۸۰ درصد ظرفیت صحنها تکمیل شود، به منظور پیشگیری از حوادث ناگوار درها بسته میشود.
معاون تبلیغات آستان قدس رضوی هم بیان کرد: برنامههای نوروزی آستان قدس رضوی از ۲۵ اسفند امسال آغاز میشود و برای این ایام ۶۰۰ برنامه فرهنگی آماده شده است.
حجتالاسلام حسین شریعتی نژاد افزود: ۱۲۹ سخنرانی، ۹۰ برنامه قرائت دعا و مناجات، مدیحهسرایی، برگزاری حلقه های معرفت و میزهای پاسخگویی از جمله برنامههای نوروزی آستان قدس رضوی است.
وی افزود: رواق حضرت زهرا(س)، حضرت معصومه(س) و نجمه خاتون در حرم رضوی ویژه خواهران اختصاص یافته است. برگزاری ۶ جلسه ترتیل خوانی و چهار درس تفسیر ویژه ماه مبارک رمضان از دیگر برنامه های مورد نظر است.
سرپرست معاونت امور زائران آستان قدس رضوی نیز گفت: گل آرایی با ۱۵۳ هزار بوته و شاخه گل، ۲۰ تا ۲۴ المان، ۲۸ هزار ریسه چراغ رنگی و ۲۳۰ هزار مترمربع فرش آرایی برای ایام نوروز در حرم رضوی پیش بینی شده است.
محمد شبان توزیع یک میلیون و ۲۰۰ هزار بسته افطار برای صفوف نمازگزاران در طول ماه مبارک رمضان را از دیگر اقدامات پیشبینی شده عنوان کرد.
نظر شما