برد و باخت همواره چاشنی ورزش در هر گوی و میدانی است و باعث میشود تا کارنامه عملکرد یک ورزشکار، تیم یا یک باشگاه و حتی هیات ورزشی به ثبت برسد و در تقویم تاریخ ورزش یک استان ماندگار شود.
در این روزهای پایانی سال، هر چند به فصل بهار طبیعت و رویش سبزه و گل نزدیک میشویم اما سالی که در حال عبور از آن هستیم، مملو از برد و باختها در ورزش استان بودیم.
در این شماره نگاهی گذرا به برد و باختهای ورزش استان خواهیم داشت.
بدون تردید یکی از بردهای طلایی ورزش همدان در سال جاری بقای تیم شهرداری در لیگ یک فوتبال کشور بود.
درست در روزگاری که چشم و امید صدها فوتبالیست مستعد همدان برای ورود به چرخه فوتبال حرفهای، تیم شهرداری همدان است و امسال خانه امیدها نخبههای بومی نیز بود.
افزون بر آن، این تداوم حضور در لیگ یک سبب شد تیمهای امید به خصوص جوانان شهرداری عملکرد درخشانی را در لیگهای کشوری داشته باشند و هدف اصلی آنها نیز اثبات توانایی خود برای رسیدن به تیم بزرگسالان است.
انتخاب علی حقیقی به عنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز یکی از دستاوردهای مهم و مثبت در سال جاری بود. مدیری جوان و در عین حال باتجربه که توانست با فائق آمدن بر حواشی، ورزش را دستخوش تحولات مطلوب در حوزههای قهرمانی، همگانی و عمرانی کند.
ورزش کاراته همدان نیز با ریاست سیدمهدی وفایی رکورد تاریخی را در سطح ملی در برگزاری مسابقات مختلف کشور، میزبانی سوپرلیگ و اردوهای تیم ملی به نام خود ثبت کرد.
وفایی با تغییرات در چیدمان هیات کاراته و بهره مندی از تجارب گرانبهای الله کرم شهگل از مربیان سازنده و مطرح کشور در منصب دبیر هیات، تحولات بسیار چشمگیری را در این ورزش ایجاد کرد تا جایی که در مسابقات آسیایی و بین المللی شاهد نشان آوران این استان هستیم.
دو ومیدانی با مسعود بنوان نیز دست به کارهای بزرگ در سال جاری زد و توانست صحرانوردی ایران را در قاره آسیا تاریخ ساز کند.
بنوان با کوله باری از تجربه به صندلی ریاست هیات دو ومیدانی استان نشست و با کمک صاحب نظران این رشته، امسال علاوه بر اینکه بانی برگزاری لیگ دو ومیدانی سردارشهید همدانی در کشور بود، با معرفی ۲ ملی پوش مستعد، برای نخستین بار ایران را در صحرانوردی جوانان آسیا به مقام نایب قهرمانی نشاند.
تنیس روی میز نیز با زهره ابوطالبیان بردی دیگر را برای هیاتهای ورزش استان در سال جاری رقم زد. او که یکی از سه بانوی رییس در هیاتهای ورزشی استان به شمار میرود، امسال به هر آنچه که افتخار نامیده میشود، دست یافت.
ابوطالبیان که از مربیان ملی و مطرح تنیس روی میز کشور در سالهای اخیر است، با گردهم آوردن سایر مربیان سازنده و باتجربه تنیس استان توانست تیمی قدرتمند را در هیات تنیس روی میز همدان تشکیل بدهد و ثمره آن قهرمانی در تمامی ردههای سنی بانوان و درخشش بسیار خوب در بخش پسران بود.
اما در کنار این بردهای شیرین، شاهد باختهای تلخ در ورزش همدان نیز بودهایم. درجا زدنهای پاس به عنوان آخرین قهرمان فوتبال ایران در باشگاههای آسیا که امسال، ششمین سال پیاپی حضورش در لیگ ۲ را شاهد بودیم.
تیمی که امسال هم نتوانست شانس صعود را در خود ببیند و بازهم کورس قهرمانی و صعود به لیگ یک را به حریفان خود باخت.
اما شکست دیگر ورزش همدان در رشته کشتی آزاد و فرنگی بود که نتوانست انتظارات را برآورده کند و به لحاظ فنی، ناکامی تلخی را به ارمغان آورد.
حسرت حضور در مسابقات قهرمانی آسیا هراندازه که در این رشته ورزشی برای استان همدان دردناک است، حضور دوباره در میادین جهانی و المپیک را باید آرزوی دست نیافتنی قلمداد کرد.
اما تاخت و تاز بیامان به مدیریت رییس فعلی هیات کشتی همدان نیز هر چند در بخشهایی منطقی، اما بودند کسانی که حرمتها را شکستند تا کشتی اخلاق را هم بازنده شود.
دیگر شکست تلخ ورزش همدان را باید اصرار برخی افراد در راس هیاتهای ورزشی و حتی بدنه مدیریتی دستگاه ورزش برای ادامه فعالیت دانست که قطعا در سال آینده میتواند آسیب زا باشد و بهتر است مدیرکل ورزش که در سوار در قطار موفقیت، پیش میرود، مراقب این دستاندازها نیز باشد.
تعطیلی گاه و بیگاه پیست اسکی همدان نیز از شکستهای بزرگ ورزش استان در سال جاری بود. تنها دلخوشی ورزش زمستانه همدانیها که فقط کمتر از چند روز بازگشایی شد و در تمامی فصول زمستان با انسداد مسیر به دلیل بارش برف همراه بود و کندی در بازگشایی راه هم باعث شد تا برف انباشته در پیست، قابلیت بهره برداری پیدا نکند و اسکی به تاریک دره سقوط کند.
نظر شما