۲۲ واحد تولیدی خراسان جنوبی از نظر کم‌فروشی پایش شدند

بیرجند - ایرنا - سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی گفت: دولت سیزدهم در زمینه پایش کم‌فروشی ورود جدی داشته است و در این استان ۲۲ واحد تولیدی با تولید ۵۹ محصول را مورد ارزیابی قرار دادیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی دستورانی روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: براساس نتایج پایش وزنی کالاهای تولیدی، ۴۱ درصد واحدها در این خصوص نمره مردودی و ۵۹ درصد نمره قبولی گرفتند البته میانگین کم‌فروشی در واحدها کمتر از پنج درصد بوده است.

وی گفت: ۶ هزار ترازو در استان داریم که استانداردسازی و نظارت برای فعالیت آنها نیز در دستور کار ما قرار دارد و با وجود ۴۲ نیرو در اداره‌ کل استاندارد و حجم زیاد فعالیت‌ها با چالش مواجه هستیم.

سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح عیدانه استاندارد از ۱۵ اسفند امسال اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح ویژه نظارتی که تا ۱۵ فروردین سال آینده ادامه دارد، استانداردسازی بازار نوروزی، کنترل کمی و کیفی عرضه کالا و خدمات است.

وی عنوان کرد: اولویت این طرح با مراکز خدماتی و رفاهی از جمله پایانه‌های مسافربری برون شهری، فرودگاه، ایستگاه راه آهن، مراکز اقامتی بین راهی، رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی، قالیشویی‌ها، مراکز عمده عرضه آجیل و خشکبار، مراکز عرضه مواد غذایی است که براساس چک لیست‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

دستورانی با تاکید بر اینکه علامت استاندارد به تنهایی ملاک تولید کالای با استاندارد نیست گفت: ارسال کد ۱۰ رقمی زیر علامت استاندارد روی محصول به شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ نیز می‌تواند اصالت پروانه استاندارد را تایید کند لذا مردم در صورت مشاهده انطباق نداشتن پروانه استاندارد، موضوع را گزارش کنند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج هزار بازدید توسط کارشناسان استاندارد انجام شده که در این بازدیدها ۸۵ قلم کالای غیراستاندارد در استان شناسایی شده است.

سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی گفت: این کالاها الزامات اداره‌ کل استاندارد را رعایت نکردند که برخی تولید داخل استان و برخی نیز وارداتی از سایر استان‌ها بوده است.

وی افزود: در مورد کالاهای فاقد استاندارد که در سایر استان‌ها تولید شده به اداره‌ کل مربوط برای برخورد قانونی نامه فرستادیم و این کالاها شامل اقلام خوراکی، صنعتی، آرایشی و بهداشتی است.

دستورانی تصریح کرد: برخی کالاهای فاقد استاندارد نشانی مکانی مشخص برای برخورد لازم ندارند و گاهی برخی کالاها از برندهای معروف سوء‌استفاده می‌کنند که باید با هوشیاری مردم بازار تولید و عرضه کالاهای غیراستاندارد را از بین ببریم.

وی با اعلام اینکه فعال‌سازی هفت آزمایشگاه زیرمجموعه این اداره‌ کل در دستور کار است گفت: برای فعال‌سازی این آزمایشگاه‌ها ۲۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که بخشی از تامین هزینه را مرکز پذیرفته و بخشی هم باید از محل منابع استانی تامین شود.

سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی افزود: آزمایش‌های مربوط به استانداردهای محصول خرما در استان انجام می‌شود و راه‌اندازی آزمایشگاه متعلق به سوخت و فرآورده‌های نفتی در اولویت قرار دارد اما در حال حاضر انواع آزمایش‌ها به صورت برون‌سپاری انجام می‌شود که مطابق قانون است.

وی گفت: قانونگذار قوانین کامل و جامع برای تولید کالاهای استاندارد تدوین کرده و در مجموع ظرفیت‌های قانونی بالایی برای تولید کالاهای استاندارد داریم.

دستورانی از پلمب یک واحد تولید همبرگر در سال جاری به دلیل رعایت نکردن شاخص‌های استاندارد خبر داد و گفت: در این خصوص نگاه ما کیفیت‌محوری نه تولیدمحوری است و تولید به قیمت سلامت و جان مردم را نمی‌پذیریم.

وی بیان کرد: همچنین در سال جاری با یک واحد تولیدی لوله پلی اتیلن که استانداردهای لازم را رعایت نمی‌کرد، برخورد و پرونده به دادستانی ارسال شده است.

سرپرست اداره‌ کل استاندارد خراسان جنوبی گفت: در زمینه سنجش استاندارد میوه، سبزیجات حتی نان ورود پیدا کردیم و براساس آزمایش‌های انجام شده در پنج واحد نانوایی استان تولید نان از نظر فلزات سنگین مشکلی نداشته است.

وی عنوان کرد: از سال ۱۳۸۳ استانداردسازی آسانسورها اجباری شده و باید آسانسورها گواهی اولیه و ادواری استاندارد را بگیرند.

دستورانی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی بیش از ۲ هزار آسانسور وجود دارد گفت: امسال ۹۵ آسانسور با اولویت دستگاه‌های دولتی بازرسی شد که در این بازرسی‌ها، ۳۵ اخطار صادر و ۲ آسانسور پلمب شده است.

وی از مردم خواست در هر مکان، استاندارد نبودن آسانسورها را گزارش دهند تا برخورد لازم صورت بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha