عبدالمجید صلغی سهیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۹ اقامتگاه بوم گردی نخل ناخدا، بوم امینی، کَپَر، سُرخابی، جووا، بادگیران، نخل پگروم، دِلحمَید، و آهو در کنار حفظ الگوهای محیط زیستی و میراث فرهنگی با رویکرد توانمند سازی جامعه محلی و هشت رستوران بومی و سنتی ناخدا علی صالح، تاخره، فانوس، حسینی، کاریز، ناخدا عبدل صالح، فیصل و علی بابا با طبح غذاهای خوش طعم دریایی آماده استقبال و پذیرایی از مسافرین نوروزی ورودی به این روستای نمونه گردشگری هستند.
وی با تاکید بر نقش این اماکن اقامتی، تفریحی و سنتی در حفظ میراث فرهنگی جزیره زیبای قشم، اسکان و پذیرایی از مسافرین نوروزی فصل بهار، گفت: اقامتگاه های بوم گردی فعال در این روستا در محیط های طبیعی با رعایت بالاترین سطح ضوابط محیط زیستی و سازگاری با معماری و سیمای این روستا احداث شده اند که ضمن تعامل با جامعه محلی زمینه حضور طبیعت گردان و گردشگران داخلی و خارجی را با کیفیتی قابل قبول در محیط های طبیعی را فراهم می کنند.
رییس شورای اسلامی بخش حَرّا جزیره قشم توضیح داد: موزه مردم شناسی و خانه صنایع دستی این روستا نیز به عنوان مجموعه ای ارزشمند از میراث فرهنگی و تاریخی مردم جزیره قشم سرزمین عجایب هفتگانه آماده بازدید توسط مسافران فصل بهار است و گردشگران و طبیعت گردان ورودی به این روستای نمونه گردشگری می توانند با حضور در این موزه زیبا با زندگی سنتی مردم سهیلی و جزیره نشینان سایر روستاهای غرب این جزیره از نزدیک آشنا شوند.
صلغی سهیلی اضافه کرد: لباس های محلی، گلابتون دوزی، کیف دوزی، روبان دوزی، سوزن بافی ها و توربافی در بخش مردم شناسی این موزه به نمایش عمومی گذارده شده اند و در بخش دریانوردی آن نیز برخی از ادوات صیادی، انواع شناورها دست ساز چوبی و وسایل دریانوردی قدیمی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این روستای نمونه گردشگری در نوروز ۱۴۰۱ پذیرای روزانه هشت هزار گردشگر و مسافر نوروزی از سرتاسر ایران بود، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده از سوی دهیاری و شورای اسلامی این روستا در آستانه نوروز سال ۱۴۰۲ آمادگی پذیرای و پذیرش روزانه از ۱۳ هزار نفر گردشگر در این روستا فراهم شده است.
رییس شورای اسلامی بخش حَرّا جزیره قشم اظهار داشت: اسکله گردشگری این روستا نیز آمادگی پذیرش روزانه از ۲۶ هزار گردشگر را برای بازدید از خورهای بین جزایر جنگل های دریایی حَرّا در غرب این جزیره را دارد.
روستای سهیلی دارای یک اسکله چند منظوره با تعداد ۹۰ فروند شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل، ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با ۳۶۰ نفر شاغل است.
تعداد ۲۹ غرفه و فروشگاه صنایع دستی فعال در اسکله جنگل حرا با تعداد ۵۸ نفر فعالیت خدماتی است، این روستا دارای ۱۸ واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی ۴۰۰ هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.
این روستای با دارا بودن نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت (۵۵۰ خانوار) که هم اکنون تعداد ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه گذاری کند.
حفظ و حراست از میراث ناملموس برگزاری کلاسهای آموزشی بوم گردی، نگهداری ترویج و توسعه جنگل های حرا (مانگرو) و نظایر آن تنها بخشی از فعالیتهای این روستا در جهت توسعه پایدار گردشگری مسوولانه در سالهای اخیر در جزیره قشم نگین خلیج فارس است.
شناخت جاذبه های طبیعی مانند کوه سموران (بام سهیلی)، جنگل های حرا (مانگرو)، موقعیت توپوگرافی روستا از عواملی هستند که در ایجاد مشاغل جدید نظیر اقامتگاه های بوم گردی پخت و سرو غذاهای بومی (میراث ناملموس)، گسترش و تولید صنایع دستی نظیر گلابتون دوزی، کیف، روبان دوزی، صنایع دستی دریایی و نظایر آن نقش داشته است و باعث پیشرفت اقتصاد سالم در بین مردم این روستا شده است.
همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از اقصی نقاط میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر بفرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.
قشم این روزها میزبان انبوه میهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما