محمد باقر حاج کاظمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، علاقه مندان نسبت به تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین اقدام می کنند.
وی اضافه کرد: ضروری است ضمن خرید ماهی قرمز از مراکز مجاز، در صورت امکان آن را با ظروف یکبار مصرف به منزل حمل کنند و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله کشی با دستکش یکبار مصرف تخلیه کنند و ظرف قبلی را با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله بیندازند.
این مسوول در خصوص ویژگی های ماهی قرمز سالم گفت: ماهی سالم باید دارای پولک هایی سالم، ردیف، فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد.
وی با بیان اینکه ماهی سالم باید دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد اضافه کرد: باله های شنای ماهی قائم و با تحرک باشد.
حاج کاظمی در ارتباط با توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز نیز اظهار داشت: پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب باید اقدام شود و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد، آب حمل و آب تعویضی ماهی بطور مستقیم در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه آب بهداشتی سالم و کافی برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب و بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است، اظهار داشت: ظرف نگهداری ماهی با دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
این کارشناس ادامه داد: استفاده از دستکش در تماس با ماهی و شست و شوی دستها با آب و صابون بعد از تماس با ماهی ها و شست و شو و ضدعفونی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام سه درصدی ضروری است و بصورت دوره ای باید هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
حاج کاظمی خاطرنشان کرد: ماهی های قرمز از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشت خریداری شود، جداسازی ماهی های بیمار از سالم برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانهها باید پرهیز کرد و فقط در مکانهایی که شهرداری اعلام می کند، اقدام به رهاسازی کرد.
نظر شما