توافق تهران-ریاض نفوذ آمریکا در خلیج فارس و جنوب آسیا را کاهش می دهد

تهران- ایرنا- حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل در پاکستان با استقبال از توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان، اعلام کرد: احیای روابط دیپلماتیک تهران-ریاض نفوذ آمریکا را در منطقه خلیج فارس و جنوب آسیا به حداقل می‌رساند.

به گزارش ایرنا، «محمد جلال الدین» مشاور سیاست خارجی رئیس حزب جمعیت علمای اسلام روز شنبه با صدور بیانیه‌ای گفت: جمعیت علمای اسلام درایت و دوراندیشی سران ایران و عربستان را برای این توافق تاریخی مورد ستایش قرار داده و از نقش آفرینی چین نیز قدردانی می‌کند.

در این بیانیه آمده است: احیای روابط دیپلماتیک بین دو ملت برادر و دوست ما ایران و عربستان بسیار مایه خرسندی است. چین نیز واقعاً نقش حیاتی را به عنوان خیرخواه واقعی کل منطقه ایفا کرد.

مشاور سیاست خارجی حزب جمعیت علمای اسلام افزود: این توافق باعث سرخوردگی دشمنان اسلام و مسلمین شده است. سران ایران و عربستان شایسته ستایش این توافق مهم هستند.

وی اظهار داشت: چین به عنوان یک دوست واقعی نقش پیشرو در ثبات صلح و توسعه جهان به ویژه این منطقه دارد. امیدواریم این توافق به همسویی های سیاسی جدید در منطقه کمک کند و نقش آمریکا در منطقه خلیج فارس و جنوب آسیا را به حداقل برسد.

به گزارش ایرنا، به‌دنبال سفر بهمن‌ ماه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به پکن، علی شمخانی از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافق‌های سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌ منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات بین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، روز ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای از سرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانه‌های دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه اعلام شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته (جمعه) در نشست خبری هفتگی خود در اسلام‌آباد اعلام کرد: توافق ایران‌ و عربستان نتیجه میانجی گری چین و مذاکرات سازنده ای است که باعث تسهیل آن شد و دو طرف توانستند اختلافات خود را حل کنند.

«ممتاز زهرا» افزود: اسلام‌آباد نیز برای تسهیل گفت‌وگو میان ایران و عربستان نقش آفرینی کرده و در این همین زمینه اولین دیدار وزرای خارجه این دو کشور در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلام‌آباد با یکدیگر دیدار کردند.

وی تاکید کرد: اسلام‌آباد از احیای روابط دیپلماتیک تهران و ریاض به گرمی استقبال می‌کند و این ابتکار را الگویی برای همکاری و هماهنگی در منطقه می‌داند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha