۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۹:۱۱
کد خبرنگار: 1003
کد خبر: 85060992
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تغییر نقشه توسط مالکان از معضلات ساختمان سازی در ایلام است

ایلام - ایرنا - رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام گفت: تغییر نقشه مصوب و طراحی شده توسط مهندسان از سوی مالکان و عدم برخورد شهرداری به معضلی برای ساختمان سازی در استان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا ابوقداره روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: نظام مهندسی ساختمان بزرگترین ان جی او بخش خصوصی کشور با ۶۰۰ هزار عضو است.

وی افزود: سه هزار و ۹۱۴ نفر نیز در استان ایلام عضو نظام مهندسی ساختمان بوده که از این تعداد یک هزار و ۷۵۳ نفر دارای پروانه صلاحیت دار از وزارت راه و شهرسازی هستند.

رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام گفت: این تعداد در هفت رشته مکانیک ، برق ، معماری ، شهرسازی ، ترافیک ، عمران و نقشه برداری فعالیت می کنند.

ابوقداره اضافه کرد: طبق قانون هیچ ساختمانی نباید بدون نظارت احداث شود و سازمان نظام مهندسی تنها به عنوان ناظر بر فعالیت‌های ساختمانی ورود می کند.

وی افزود: هر ساختمانی که احداث آن شروع می شود ، دارای یک پروانه است که بر اساس نقشه های مصوب طراحی شده توسط مهندسان نظام مهندسی باید ساخته شود.

رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام یادآور شد: ۹ نفر از مهندسان مورد تایید این مجموعه در فرایند احداث ساختمان حضور دارند که چهار نفر در مرحله طراحی و پنج نفر نیز در مراحل احداث نظارت خود را اعمال می کنند.

ابوقداره تاکید کرد: متاسفانه برخی مالکان پس از تصویب نقشه اقدام به تغییر آن کرده که ناظر تنها می تواند گزارش تخلف را به مرجع صدور پروانه ارائه دهد.

وی اضافه کرد: شهرداری به عنوان مرجع صدور پروانه طبق ماده ۳۴ نظام مهندسی ساختمان باید از ادامه روند کار جلوگیری کند، مجری و متولی ممانعت از احداث ساختمان های غیر مجاز شهرداری است که آنرا از طریق پلیس ساختمان و اجراییات اعمال می کند.

رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام اظهار داشت: عدم رعایت نقشه های مصوب نظام مهندسی چهره ساختمان های شهر را نازیبا کرده و امروز کمتر پروژه ای را می توان یافت که در آن حیاط وجود داشته باشد، چراکه مالکان برای سود بیشتر با تغییر نقشه اقدام به احداث طبقات بیشتر ، حذف پارکینگ و ... کرده که مشکلات خاص خود را به همراه دارد.

ابوقداره یادآور شد: هجوم عموم مردم در آخر هفته ها به خارج از شهرها از پیامدهای این موضوع است ، چراکه فضای سبز در محدوده شهرها باقی نمانده است و تنها بوستان های قدیمی کودک و ملت در داخل شهر ایلام باقیمانده و کمتر فضای سبز جدیدی در سال های اخیر ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: نظام مهندسی ساختمان ایلام با هماهنگی دادستانی ۱۲۰ مورد دستور خلع بنا را صادر کرده که شهرداری به عنوان مرجع صدور پروانه آنرا اجرایی نمی کند.

رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام گفت: برای جلوگیری از ادامه این وضعیت در صورتیکه کارفرما تخلفی را مرتکب شود، ناظر تا سه مرحله گزارش را به مرجع صدور پروانه ارائه می دهد که اگر شهرداری اقدام عاجل صورت ندهد، نظام مهندسی مکاتبات لازم را با استانداری ، دادستانی ، شهرداری و راه و شهرسازی انجام و ناظر را از پروژه خارج می کند.

ابوقداره اضافه کرد: نظام مهندسی برگه پایان کار ساختمان هایی را که به این شکل احداث شوند ، امضاء نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: تنها منبع درآمد در شهرهای کوچکی همچون ایلام از طریق فروش تراکم است که شهرداری ها نیز تخلفات صورت گرفته را در ماده ۱۰۰ جریمه کرده و از آن جلوگیری نمی کنند که همین موضوع نیز بر وضعیت ایجاد شده دامن زده است.

رییس نظام مهندسی ساختمان ایلام تاکید کرد: پیش بینی نکردن امکانات زیرساختی همچون فضای سبز ، درمانگاه ، مراکز خرید ، مدرسه و ... در پروژه های مسکن ملی نیز به وضوح مشاهده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha