به گزارش ایرنا، جوسپ بورل روز دوشنبه در آستانه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در جمع خبرنگاران ادعا کرد: هرچند مقامات روس حکم دادگاه را نادیده میگیرند ومیگویند که روسیه عضو اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی نیست اما این یک رویداد تعیین کننده است. باید منتظر تبعات عملی این حکم ماند.
وی مدعی شد که حکم صادره بدین معناست که «اگر پوتین به هر یک از ۱۲۳ کشوری که اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی را امضاء کردند سفر کند باید فورا دستگیر شود.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: این مساله را باید مد نظر قرار داد؛ چون ما میتوانیم به گفتوگو ادامه دهیم اما این حکم دادگاه معتبر است و اگر پوتین به هر یک از ۱۲۳ کشور سفر کند دستگیر میشود.
دادگاه بینالمللی کیفری لاهه روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که این حکم به دلیل مشارکت مشکوک ولادیمیر پوتین در «اخراج غیرقانونی و انتقال کودکان» از مناطق اشغالی اوکراین به روسیه صادر شده است.
در این بیانیه آمده است: دلایل منطقی بر این باور وجود دارد که آقای پوتین مسئولیت کیفری فردی برای جنایات مورد اشاره دارد.
دیوان کیفری بینالمللی همچنین حکم بازداشت «ماریا آلکسییونا لووا-بلوا» کمیسر حقوق کودکان در دفتر رئیسجمهور روسیه را به اتهامات مشابه صادر کرد.
در واکنش به صدور این حکم از سوی دادگاه بین الملللی کیفری، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این حکم را بی ارزش خواند.
ماریازاخاروا، تاکید کرد: دستورالعمل های احتمالی دستگیری، صادر شده توسط دادگاه بین المللی کیفری از نظر قانونی برای روسیه هیچ اهمیتی ندارد.
مسکو از زمان حمله به اوکراین در پنجم اسفندماه سال گذشته، ارتکاب جنایات در اوکراین را رد می کند.
این حکم یک روز پس از آن صادر شد که یک تحقیق تحت حمایت سازمان ملل، روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی گسترده در اوکراین، از جمله اخراج اجباری کودکان در مناطق تحت کنترل خود متهم کرد.
نظر شما