جهاد تبیین ماموریت اصلی نهاد است/ محور حرکت دانشگاهها باید به سمت اهداف متعالی باشد

تهران-ایرنا- رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پیام نوروزی تاکید کرد: چه مسولان دفتر نهاد، چه همکارانمان در گروه‌های معارف، ائمه جماعات و بقیه بخش‌هایی که در مجموعه‌ همکاران ما حضور دارند جهاد تبیین ماموریت اصلی آنها است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در متن پیام نوروزی حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی آمده است: آغاز سال جدید با همزمانی ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، بهار معنویت، بهار عبادت و ضیافت الهی با سفره‌های زیبای هفت سین و سنتی و ملی عزیزانمان قرین شده است. این اتفاق انشاالله اتفاق مبارکی است برای اینکه ما در سال چهارصد و دو در پرتو عنایات و تفضلات خداوند تبارک و تعالی و پذیرایی که از بندگان خوب خودش دارد اتفاقات خوبی را برای کشورمان، برای جامعه‌مان، برای دنیا و برای جامعه‌ دانشگاهیمان شاهد باشیم.

در ادامه این پیام آمده است: در سال گذشته هم دانشگاه‌ها و هم مجموعه‌ همکاران و تلاشگران عرصه‌ دانش اتفاقات متنوعی را شاهد بودند. از سویی دانشگاه‌های ما علی رغم محدودیت‌های فراوان؛ به تلاش‌های علمی، تربیت دانشجو و فعالیت‌های پژوهشی و توجه به مسایل جامعه برای حلشان اقبال داشتند و همین مسیر ارزشمند رشد علمی کشور را تلاش کردند حفظ کنند و در کنار آن مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را در بخش‌های مختلف شاهد بودیم.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در پیام نوروزی خود یادآور شد: شاید وجه تمایز اتفاقاتی که در سال هزار و چهارصد و یک رخ داد مجموعه اتهاماتی بود که در پاییز ۱۴۰۱ فضای جامعه به ویژه دانشگاه‌ها را تحت تاثیر خودش قرار داد. برنامه‌ پیچیده‌ دشمن برای اثرگذاری بر باور، تصویر و شناخت جامعه‌ ایران به ویژه نسل جوان، برنامه‌ای است که هر چند در سال ۱۴۰۱ آغاز نشده و در پایان التهابات و فتنه‌ ۱۴۰۱ هم به پایان نرسیده است اما بروز و ظهور آن در این سال یک اتفاق قابل تامل و قابل توجه برای همه‌ متولیان عرصه آموزش کشور بود.

حجت الاسلام رستمی تاکید کرد: موضوع تغییر باور و شناخت جوان ایرانی نسبت به خودش، نسبت به محیطش، نسبت به کشورش، نسبت به ارزش‌هایش و نسبت به دوستان و دشمنانش کاری است که در دستور عملیات اتاق‌های جنگ علیه نظام مردمی و مقدس جمهوری اسلامی در خارج از کشور بوده است. چه جریان‌های مرتجع سلطنت طلب، چه جریان‌های جنایتکار و روسیاه نفاق و منافقین خلق، چه استعمارگران و اربابان این دو گروه که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در راسشان هستند برای این اثرگذاری سرمایه‌گذاری فراوانی داشتند و تلاش‌های فراوانی کردند که ما نتایج آن را در فضای عمومی در کشور و دانشگاه شاهد بودیم.

در ادامه این پیام آمده است: جنایتکارانی که هم نسبت به زن، هم نسبت به مقام انسان هیچ زشتی ای نبوده که مرتکب نشده باشند، در کارنامه‌ سیاه برده داری و استعمار و کارنامه‌ سیاه جاری فشار بر اقشار مختلف جامعه و طبقات ضعیفشان در دنیا مملو از جنایات فراوان هست، این‌ها مدعی دفاع از حقوق زنی در ایران شدند که اینها به برکت انقلاب اسلامی و نظام اسلامی به بالاترین درجات علمی، اثرگذاری اجتماعی و سیاسی، جریان‌سازی فکری، تلاش برای بروز استعدادها و خلاقیت‌ها در عرصه‌های مختلف حتی عرصه‌های ورزشی رسیده که اصلا با جامعه‌ ایران قبل از انقلاب و تحت ستم پهلوی‌ها قابل مقایسه نیست. ولی در همین فضا می آیند و القائ شعار حمایت از حقوق زن را در دستور کار قرار می‌دهند. این اتفاق در فضای دانشگاهی ما هم التهاباتی را داشت.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این پیام تاکید کرد: دوستانمان می دانند که ما تقریبا از بهار ۱۴۰۱ پیش بینی بروز التهاباتی را در فضای دانشگاهی به واسطه‌ تغییر باور و نظام ارزشی بخشی از جامعه‌ جوانمان داشتیم. حضور مجموعه‌ جوان تحت آموزشمان، چه بچه‌های دبیرستانی و چه ورودی‌های دانشگاه در فضای مجازی و عدم حضورشان در فضای حقیقی، عدم ارتباط با اساتید خوب، محیط‌های ارزشمند، جریان‌های دینی، فرهنگی و مذهبی انقلابی دانشگاه یک رفتار و شناختی را برای این بچه ها رقم زده بود که در بخشی از اینها انتظار رفتارهای بر خلاف قواعد معمول و متداول دانشگاهی می‌رفت.

وی در این پیام ادامه داد: پیش‌بینی‌ها منجر به برنامه‌ریزبی شد که دوستانمان در نهاد خاطرشان هست که ما موضوع نشست سراسری و موضوع برنامه‌های تابستان را متناسب با این احساس نیاز تغییر دادیم. طرح تقویت حلقه‌های میانی جبهه‌ انقلاب اسلامی که به عنوان طرح حامیم مشهور شد؛ در همه ‌استانهای کشور اجرا شد. من همینجا از عزیزانمان در دانشگاه‌ها و دفاتر نهادی که در اجرای این طرح کمک کردند تشکر می کنم. یک طرح ارزشمندی که بعد از سه سال فاصله‌ ای که بین مجموعه جوان دانشگاهی با متولیان دانشگاه و بین خودشان افتاده بود در کنار هم قرار گرفتند. تلاش شد که این فاصله را جبران کند و بتواند مجددا آن محیط شناخت هم آوایی و هم نوایی و عمل جبهه‌ای را در فضای بچه‌های انقلابی تقویت کند که اقدامی ارزشمند و روبه جلو بود و حتما ادامه خواهد یافت.

حجت الاسلام رستمی افزود: در کنار آن توجه به رتبه‌های برتر کنکور جز اتفاقات خوبی بود که سال‌ها از آن غفلت شده و متاسفانه این قشر ارزشمند و مستعد کشور در فضای عمومی دانشگاه مثل سایر دانشجوها با آنها مواجهه صورت می‌گرفت در حالی که فرصت‌های فراوانی در بین این‌ها برای رشد استعدادها، بروز نخبگی و اثرگذاری در حل مسایل کشور و جریان‌های عمومی کشور وجود دارد که ان‌شاالله در طرح آینده روشن و کانونهای آینده‌ روشن به این موضوع جدی‌تر پرداخته خواهد شد.

وی ادامه داد: برای اولین بار بعد از دوره‌ کرونا؛ ما اعتکاف دانشگاهیان را داشتیم. استقبال ارزشمند و برگزاری اعتکاف در بیش از صد و ده دانشگاه و مرکز آموزش عالی، در کنار اعتکافهای شهری که عزیزان دانشجویمان شرکت می‌کردند اتفاق ارزشمندی بود که رخ داد. هیات مذهبی علیرغم اینکه دانشگاه‌ها به واسطه کرونا حالت نیمه تعطیل داشتند و علی رغم اینکه تابستان بود و فضای ترم تعطیل شده بود در بسیاری از دانشگاه‌ها فعال بودند و عملا اتفاقات خوبی در این بخش رخ داد و برنامه‌هایی که عزیزانمان در تبلیغ حضوری و مجازی، برگزار نمازهای جماعت و بحث فعالیتهای ارزشمند اجتماعی مثل توجه به امور خیریه و بحث ازدواج دانشجویی داشتند این اتفاقاتی بود که ما در سال گذشته داشتیم.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این پیام نوشت: تشکیل ستاد ملی ازدواج دانشگاهیان جز اتفاقات ارزشمندی بود که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ ریاست محترم جمهوری رخ داد و هم در سطح کشور و هم در سطح استان‌ها آماده‌ یک عملیات خوب برای تسهیل ازدواج جوانان عزیزمان و انشاالله رقم خوردن یک جریان عمومی فرهنگی و گفتمانی برای ترویج ازدواج آسان را باید انشاالله در فضاهای دانشگاهی خودمان شاهد باشیم.

حجت الاسلام رستمی در ادامه پیام نوروزی خود آورده است: طبیعتا در سال پیش رو به واسطه‌ پیچیدگی شرایطی که وجود دارد عملیات دشمن پیچیده‌تر شده و توانمندی‌های نظام اسلامی به برکت حضور مردم بیشتر شده است. ما در سال گذشته حماسه عظیم بیست و دو بهمن را داشتیم که یک اتفاق تاریخی را برای کشور ما پس از چند ماه جنگ ترکیبی دشمن که تلاش می‌کردند به ذهن جامعه‌ عزیز ایرانی القای ناامیدی و فرسودگی و خستگی و ضعف داشته باشند رقم زد. حضور حماسی مردم با وجود فشارهای سنگین اقتصادی که از ناحیه‌ دشمن برای کشور تحمیل شده و مشکلاتی که در این عرصه‌ها وجود داشت حضور معجزه‌آسا و الهی بود که بسیاری از توطئه‌ها را خنثی کرد، بسیاری از کدورت‌ها و سیاهی های را که بر دل و جان جامعه‌ ما نشسته بود زدود و مجددا شفافیت و طهارت و امید را به این جامعه برگرداند.

در ادامه این پیام آمده است: این مواجهه و هم تلاش دشمن برای اثرگذاری بر جامعه و تخریب چهره‌ زیبای جامعه‌ ما ادامه پیدا خواهد کرد. از آن سمت هم این حضور و این حماسه سازی و این پایمردی همراه با تلاش برای حل مشکلات از طرف جریان مومن و انقلابی کشور، ملت و مدیران خدمتگذار باید ادامه پیدا کند. در فضای دانشگاهی ما همین مواجهه را انتظار داریم.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این پیام تاکید کرد: روسای دانشگاه‌ها و مسولان دفاتر نهاد باید محور حرکت دانشگاه به سمت اهداف متعالی باشند. تلاش دشمن متوقف کردن جریان علمی هست. به هیچ عنوان این اتفاق نباید بیفتد. تلاش دشمن برای مخدوش کردن جریان تربیتی دانشگاه‌هاست. از این حوزه نباید تنزلی اتفاق بیفتد. باید بچه‌های انقلابی دانشگاه‌ها تقویت شوند، مورد حمایت قرار بگیرند و در معرض ارتباط و گفتگو باشند. در کنار آن بدنه‌ عمومی دانشگاه که جوانان خوب، شایسته و با صلاحیتی هستند در فضای بانشاط علمی، فرهنگی، تربیتی و دینی دانشگاه‌ها باید قرار بگیرند و رشد اتفاق بیفتد و بالندگی این مجموعه‌ جوان را ما شاهد باشیم. در کنار آن باید در مقابل حرکتی که دشمن در فضای عمومی و در دانشگاه‌ها تلاش می کند وقفه ایجاد بکند ایستاد. مقاومت اتفاق بیفتد و فرصت نباید به بدخواهان این کشور و ملت و بدخواهان دانشگاه برای ضربه‌زدن به وجهه دانشگاه و حرکت دانشگاه داده شود.

در ادامه این پیام آمده است: عزیزانمان عرصه‌های مختلف دانشگاه را باید بشناسند و در این عرصه ها ارتباط بگیرند. ارتباط چهره به چهره با جوانان عزیزمان از همه‌ طیف ها. ارتباط چهره به چهره و صمیمانه با اساتید دانشگاه‌ها، طراحی و استفاده از ظرفیت ارزشمند اساتید و مدرسان دروس معارف، استفاده از ظرفیت‌های مختلف مذهبی و معنوی و دینی و انقلابی که در فضای دانشگاهها وجود دارد این‌ها باید مورد اهتمام همه‌ ما قرار بگیرد و برای تک تک این فرصت‌ها ما باید برنامه داشته باشیم. به طوری که در آن طراحی راهبردی دانشگاه هیچ فردی در دانشگاه نباید باشد که مدیریت فرهنگی و علمی و تربیتی دانشگاه برای آن برنامه نداشته باشد و این طراحی کامل و سیصد و شصت درجه انشاالله نتایجش به خود دانشگاه برمی‌گردد و اتفاقات خوبی در فضای دانشگاه رخ خواهد داد.

وی در پیام نوروزی خود آورده است: در مجموعه فعالیت‌هایی که همکاران عزیزانمان در نهاد پیش رو دارند، در کنار تلاش‌هایی که عزیزانمان در دفاتر نهاد علی رغم همه محدودیتها انجام می دهند؛ دوستانمان می دانند که حضور نهاد در دانشگاه‌ها حضور اجرایی نیست و مجموعه‌ محدود با چندنفر همکار بناست در کنار دانشگاه و با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و با به فعلیت رساندن استعدادهای دانشگاه‌ها به تعقیب اهداف خودش بپردازد و همین مسیر انشاالله ادامه پیدا خواهد کرد.

حجت الاسلام رستمی تاکید کرد: اما عزیزانمان چه مسولان دفتر نهاد، چه همکارانمان در گروه‌های معارف، ائمه جماعات و بقیه بخش‌هایی که در مجموعه‌ همکاران ما حضور دارند جهاد تبیین ماموریت اصلیشان هست. چون تلاش دشمن شبهه‌افکنی و وارونه‌نمایی حقایق در این عرصه است و ما نیز وظیفه‌ی تبیین و روشنگری و نشان‌دادن به اصطلاح نهضت روایت حقیقت جز ماموریتهایمان باید باشد. ارتباط مستمر با جوانان و دانشجویان عزیزمان از رویکردهای ما خواهد بود. طبیعتا پاسخگویی به شبهات و سوالات فراوانی که در ذهن جوان‌ها هست و بخشی از شبهات هم ناشی از تلاش‌هایی که برای شبهه افکنی صورت می‌گیرد، عزیزانمان باید ملجا و مرکز تبیین و پاسخگویی به این شبهات باشند.

وی در ادامه این پیام آورده است: ماموریت دیگر عزیزانمان در مجموعه‌ نهاد بازآرایی و بروزرسانی دروس معارف هست. دروس معارف یک ظرفیت بزرگ دارد که رسالت‌های سنگینی را در دانشگاه به دوش دارد. اساتید معارفمان مشاوران خوب دانشجوها. پاسخگویان شبهات و سوالات دانشجویانمان، کمک کاران و فعالان در عرصه‌ تعلیم و تربیت و حوزه‌ علم و فرهنگ دانشگاه هستند. این حوزه نیاز به تقویت دارد و این تقویت هم باید در بروز رسانی محتوا، سرفصل، کتاب‌ها و جریان عمومی دروس معارف متناسب با تغییرات و تحولات محیط دانشگاه باشد و هم در تقویت اساتید معارف و جذب استادان خوب و مهارت افزایی برای استادان عزیز موجود در دروس معارف هست که انشاالله ادامه پیدا خواهد کرد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: طبیعتا نهاد (رهبری در دانشگاهها) رسالت‌های مختلف دیگری در بخش‌هایی نظیر حمایت از تشکل‌های انقلابی و کانون‌های فرهنگی برای اجرای برنامه‌های خودشان، تقویت و گسترش فعالیت‌های هیات مذهبی و پوشش کامل‌تر فعالیت‌های هیات مذهبی در بخش‌های مختلف دانشگاه، ارتباط با دانشجویان جهان اسلام و برنامه‌ریزی ویژه برای دانشجویان عزیز بین‌المللی میهمان جمهوری اسلامی بر عهده دارد. اینها فعالیت‌هایی هست که حتما عزیزانمان متناسب با میدان در دانشگاه برای آن طراحی خواهند داشت و انشاالله اثرگذار خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha