به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، به دنبال خبر توافق برقراری رابطه میان تهران و ریاض در ۱۹ اسفتد ماه سال گذشته (۱۴۰۱) که با کمک شماری از کشورهای دوست از جمله چین، عراق و عمان تحقق پیدا کرد، خبر بازگشایی کنسولگری عربستان در دمشق پس از ۱۲ سال خبر خوش دیگری بود که امیدواری ها برای برقراری صلح و امنیت در منطقه را افزایش داد.
انتشار این دو خبر حکایت از تحول جدید در منطقه غرب آسیا دارد، اخباری که برای دوستان امیدوار کننده و برای دشمنانی همچون رژیم صهیونیستی و آمریکا ناراحت کننده خواهد بود.
منابع خبری در روزهای اخیر اعلام کرده اند که کنسولگری عربستان در پایتخت سوریه، پس از ۱۲ سال قطع روابط دیپلماتیک این دو کشور به زودی بازگشایی خواهد شد.
بنابر اعلام رسانه های منطقه، میانجیگری روسیه و امارات منجر به برچیده شدن موانع پیش روی دو کشور عربی سوریه و عربستان شده و کنسولگری ریاض در دمشق پس از عید فطر بازگشایی خواهد شد.
چندی پیش منابع خبری از سفر نزدیک "فیصل بن فرحان" وزیر خارجه عربستان به دمشق و قرار دیدار وی با مقامات سوری خبر داده بودند.
این مساله نشان می دهد که برای ریاض به اثبات رسیده که جنگ و درگیری با دیگر کشورها نتیجه ای ندارد و بهترین راه برای رفع اختلاف، باب دیپلماسی و گفت وگو می باشد که سخنان چند روز پیش بن فرحان در این خصوص قابل توجه است.
وزیر خارجه عربستان چندی پیش اعلام کرد که کشورهای عربی به این جمعبندی رسیدهاند که انزوای سوریه فایدهای ندارد و برای حل مسائل این کشور به خصوص مسائل انسانی لازم است با سوریه مذاکره شود و چنین مذاکراتی ممکن است در نهایت به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بیانجامد.
با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) عربستان در کنار آمریکا، ترکیه، قطر، فرانسه، انگلیس و رژیم صهیونیستی به حمایت از گروه های تروریستی در این کشور پرداخت، ولی با شکست گروه تروریستی داعش در آذر ماه ۱۳۹۶ و پس از آن برخی دیگر از گروه های تکفیری در این کشور و تجمع آنها در شمال غرب سوریه و برقراری امنیت در بسیاری از نقاط این کشور که با تلاش ارتش این کشور و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی صورت گرفت، رفتار برخی از کشورهای حامی تروریسم هم شروع به تغییر کرد، که این موضوع را باید به فال نیک گرفت.
با وقوع زلزله هفت و هشت دهم ریشتری مهیب ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه و پس از چند روز لغو ظاهری شش ماهه تحریم های ظالمانه آمریکا علیه سوریه و ارسال کمک های برخی کشورهای جهان همچون ایران، امارات و عمان به آسیب دیدگان سوری و در ادامه سفر هیات یک لبنانی به سوریه و هیات پارلمانی اتحادیه عرب به این کشور پس از ۱۲ سال، دریچه های امید به بازگشت سوریه به جهان عرب که با توطئه غربی – صهیونیستی به وقوع پیوسته بود، روشن شده است.
"بشار اسد" رییس جمهور سوریه نیز در یک ماه گذشته سه سفر مهم به کشورهای عمان، روسیه و امارات داشته است، سفرهایی که طی سال های اخیر به دلیل مسایل امنیتی و تحریم های آمریکا با محدویت هایی همراه بود، ولی سه سفر پی در پی خارجی اسد در مدت اخیر نشان از دیپلماسی فعال وی برای پررنگ شدن نقش سوریه در منطقه دارد.
خبر توافق برقراری رابطه میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان در روزهای اخیر که با واکنش های زیاد در ابعاد سیاسی و اقتصادی همراه بوده در کنار خبر بازگشایی کنسولگری عربستان در دمشق و سفرهای بین المللی بشار اسد در منطقه حکایت از روزهای خوب برای سوریه و منطقه دارد.
اوضاع منطقه در بیش از یک دهه گذشته، در شرایط مناسبی نبوده و نیاز می باشد که کشورهای منطقه هرچه بیشتر با همگرایی و در عین حال با جلوگیری از دخالت های کشورهایی همچون آمریکا، اقدام به رفع مشکلات و سوءتفاهم های فی مابین خود نمایند که موضوع برقراری رابطه میان ریاض - تهران و دمشق دقیقا در همین راستا می باتشد.
این روزها پرونده هایی همچون تروریسم در سوریه، جنگ یمن، اوضاع لبنان، جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و چند مساله دیگر، مردم منطقه را با مشکلات زیادی مواجه کرده و نیاز است تا کشورهای اسلامی با رویکردی دوستانه اقدام به رفع این مشکلات بنمایند تا آرامش و صلح در منطقه فراگیر شود، سیاستی که هم اکنون در منطقه در جریان است، البته کشورهای منطقه در عین حال باید مراقب توطئه های دشمنانی همچون آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس برای ایجاد اختلاف نیز باشند، چرا که آنها به هیچ وجه خواستار دوستی کشورهای اسلامی در منطقه نیستند.
نظر شما