محمدباقر باقرپور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: راستی آزمایی نانوایی های در قالب طرح هوشمندسازی در مرکز خراسان شمالی به صورت خودکار انجام می شود و بیشتر این واحدها کارکرد مثبت داشته اند و سهمیه پخت نانوایی ها ۸.۵ درصد افزایش یافت.
وی افزود: اکنون پخت اکثر نانوایی های بجنورد روزانه از ۱۵ کیسه به ۱۹ کیسه افزایش یافت.
فرماندار بجنورد ادامه داد: چنانچه نانوایی ها انحراف در پخت نداشته باشند سهمیه آنها تا ۵۰ درصد نیز افزایش می یابد و نانوایی هایی که انحراف در مصرف آرد دارند، سهمیه پخت آنها به طور خودکار کسر می شود.
اختصاص ۲۰۰ تن آرد کشیک نوروزی
پیش تر سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفته بود که ۲۰۰ تن آرد کشیک برای پاسخ به نیاز نوروزی مسافران و مردم استان به نان اختصاص یافته است.
این سهمیه به نانوایان کشیک شهری و روستایی استان برای پخت در ساعات تعیین شده اختصاص داده شده است و با اختصاص آرد کشیک نوروزی تلاش شده است تا در تامین نان مورد نیاز مسافران عبوری از استان مشکلی ایجاد نشود.
اکنون هزار و ۳۱۱ واحد نانوایی در استان فعالیت دارند که ماهیانه حدود هشت هزار و ۳۰۰ تن آرد مصرف می کنند و نانواها حق ندارند که بیشتر یا کمتر از میزان سهمیه دریافت شده پخت داشته باشند.
سرانه مصرف آرد و نان در خراسان شمالی ۲ کیلوگرم بالاتر از میانگین کشوری است و مردم این استان نان خورتر هستند. هر فرد در خراسان شمالی ماهانه ۹.۵ کیلوگرم آرد و نان مصرف می کند که این رقم در کشور ۷.۵ کیلوگرم است.
اکنون در شهرها و روستاهای استان هزار و ۳۱۲ واحد نانوایی از آرد یارانه ای استفاده می کنند.
نظر شما