به گزارش خبرنگار ایرنا، این دریاچه در ارتفاعات روستای "نیمور" معروف به بام کجور شهرستان نور واقع شده و علاقه مندان و گردشگران می توانند با عبور از مسیرهای پر پیج و خم صخره های سنگلاخی، این بهشت گمشده را به تماشا بنشینند.
جاده ارتباطی حدود هفت کیلومتری روستای نیمور به این دریاچه مصفا خاکی است. وسعت این دریاچه پنج هزار متر، عمق آن از ۱۰ متر تا ۲۰ متر در نوسان بوده و آب آن شیرین و سرد است که از چشمه همجوار به نام "کف او" تامین می شود، این دریاچه از نوع روان بوده و آب آن پس از ورود به رودخانه "ویسر" از طریق رود "خیرود" پس از عبور از کنار نوشهر به دریای خزر می ریزد.
این دریاچه آرمیده در ارتفاعات بخش زیبای کجور از توابع شهرستان نوشهر با نام های چون "خضر نبی، خضر رود کنار و خزررود" معروف بوده و از روزگاران گذشته تا به امروز در بین اهالی دارای تقدس مذهبی نیز است.
برخی از روستاییان و ریش سفیدان منطقه کوهستانی کجور بر این باورند که روزی این دریاچه محل عبور حضرت "خضر پیامبر" بوده از این رو آن را، دریاچه خضر نبی نام نهاده اند.
دارای چشم اندازهای زیبا
این دریاچه زیبا با چشم اندارهای طبیعی منحصربفرد در جنوب روستای "نیمور" کجور واقع شده که به تاکید گردشگران باید برای راه دسترسی به آن و فراهم نبودن امکانات رفاهی برای گردشگران آن تدابیر ویژه ای اتخاذ کرد.
در اطراف این دریاچه بی نظیر و زیبا که در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی واقع شده، انواع وحوش و پرندگان نظیر گوزن، شوکا، مرال، خرس و پلنگ نیز دیده می شوند.
برخی از منابع به دلیل وجود چشم اندازهای طبیعی و جاذبه های گردشگری از این دریاچه به عنوان "بهشت گمشده" یاد کرده اند و برنامه ریزی و ایجاد امکانات و مناسبت سازی راه دسترسی به این دریاچه را توسط مسوولان امر ضروری می سازد.
دارای قداست مذهبی است
به گفته ریش سفیدان بخش کجور نوشهر آب زلال و گوارای این دریاچه برای درمان انواع و اقسام بیماریها مفید است و این دریاچه برای اهالی منطقه قداست مذهبی داشته و دارد.
در برخی روایات و داستانهایی که مطرح شده از سوی عده ای از ریش سفیدان اگر شاخه ای از درخت در این دریاچه بیافتد یا سطح دریاچه آلوده باشد باران شدیدی در منطقه شروع به باریدن می کند.
پیرمردان این منطقه نقل می کنند که هر وقت بارندگی در اطراف دریاچه خضر نبی زیاد بشود یکی از ریش سفیدان با تقوای منطقه با سلام و صلوات برای پاک کردن آلودگیها، روانه این دریاچه می شود. و سوار بر قایق چوبی، سطح دریاچه را از شاخ و برک پاک می کند و این باعث می شود که هوا صاف و بارندگی قطع شود.
لزوم تبدیل به منطقه گردشگری
برخی از گردشگران و مسافران که تعطیلات نوروزی امسال بعد از دیدن از دریاچه خضر نبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کردند باید برای تبدیل این دریاچه به منطقه ویژه گردشگری تلاش و برنامه ریزی اصولی از سوی مسوولان گردشگری استان مازندران و منطقه صورت گیرد.
آنان با هدف جلوگیری از تخریب بر ضرورت دیوارسازی این دریاچه طبیعی تاکید و اضافه کردند : تخریب سبب بهم خوردن شرایط اکولوژیکی و کم شدن آب چشمه دریاچه می شود در حالی که این یک ظرفیت ملی است که باید برای توسعه گردشگری منطقه بهره گرفت.
یک کارشناس امور گردشگری در مازندران گفت : دریاچه خضر نبی همچون دیگر دریاچه های بی نظیر استان از جمله جاذبه های بکر گردشگری در منطقه غرب مازندران است که نیاز به معرفی بیشتری دارد.
سامان درویشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: معرفی جاذبه های گردشگری و تلاش برای استفاده بهینه و لزوم سرمایه گذاری باید از برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران باشد که برآیندها مبین این است که سیاست های این اداره کل به همین سمت حرکت می کند البته باید شتاب بگیرد تا راهبردها زودتر به بار بنشیند.
وی تصریح کرد : دریاچه خضر نبی که یکی از زیبا ترین دریاچه های شمال کشور بوده و از نظر موقعیت مکانی، در بخش جنوبی نوشهر واقع شده است و با بهره گیری از این ظرفیت ملی بر اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه تاثیرگذار است.
این کارشناس امور گردشگری مازندران اضافه کرد : این دریاچه بنا به باور مردمان بومی و قدیمی، دارای تقدس مذهبی است و گفته می شود آب آن برای درمان برخی بیماری ها مفید است، در هر حال این ظرفیت طبیعی برای توسعه صنعت گردشگری بخش تاریخی کجور نوشهر باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
درویشی تاکید کرد : این دریاچه از جمله ظرفیت های ملی کشور است بنابراین باید برای اینگونه ظرفیت های طبیعی که در بخش کجور نوشهر زیاد بوده برای آن نقشه راه گردشگری تهیه کرد.
نکته مهم این که در اطراف این دریاچه دیدنی، جاذبه های تفریحی، دیدنی و گردشگری زیادی وجود دارد و باعث جذب گردشگران و مسافران شده است که به برخی از آنها به گفته این کارشناس امور گردشگری مازندران شامل جنگل گلبند ویسر، دریاچه فراخین نوشهر، آبشار نجارده (آلاشور)، آبشار دارنو نوشهر، دیو چشمه بوده که هر کدام در فواصل دور و نزدیک این دریاچه قرار دارد و بر جذابیت آن افزوده است.
شهرستانهای غرب مازندران با برخورداری از جاذبههای منحصر به فرد طبیعی و تاریخی به گفته کارشناسان گردشگری اطلس تمام نمای گردشگری ایران است که هر مسافر و گردشگری داخلی و خارجی کافی است یکبار از این اقلیم دیدن کند تا مجذوب زیباییهای آن شود.
به گزارش ایرنا، وجود آبشارها، آب های سرد و گرم معدنی، بوستان های جنگلی، غارها، چشمهها، دریاچه، یادمان های تاریخی، صدها مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و به ویژه نزدیکی کوه، دریا و جنگل این منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح کرده است.
ثبت بیش از ۶ میلیون اقامت مسافران نوروزی مازندران
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : از۱۶ اسفند ۱۴۰۱ تاکنون بیش از هشت میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شب اقامت مسافران در استان ثبت شده است.
مهران حسنی در گفت و گو با ایرنا افزود: در همین حال سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شب اقامت مسافران مازندران در مراکز اقامتی که برای جلوگیری از چادرخوابی آنها درنظر گرفته شد سر کردند.
مسوولان امر استان مازندران پیش بینی کردند در تعطیلات نوروزی امسال افزون بر ۲۲ میلیون مسافر و گردشگر به این استان سفر می کنند.
نظر شما