این روزها طنین صدای اذان که در حرم حضرت بی بی حکیمه (س) و امامزاده سید محمود (ع) پخش می شود بیشتر از هر وقت دیگری بر دل می نشیند و اشتیاق زائران برای شرکت در نمازهای جماعت و بهره مندی از این فریضه مثال زدنی است.
اینجا صف های منظم نماز جماعت، آئین های تلاوت قرآن و تزکیه نفس، دنیای زیبایی از شوق نمازگزاران برای بهره مندی از رمضان و خودسازی در این لحظات عرفانی را ترسیم می کند.
در این سرزمین های معنوی مدح و ستایش پروردگار عالم، طنین تلاوت قرآن و زمزمه مناجات اوج بندگی زائران در برابر قدرت لایزال الهی را نشان می دهد.
همزمان با نخستین روزهای ماه مهمانی خدا در این مکان های مقدس چادر اعتقاد برپاست و گنبد و مناره فیروزه رنگ بارگاه های نورانی امامزاده سید محمود (ع) و امامزاده بی بی حکیمه (س)میعادگاه عاشقان شده است.
این سرزمین های روحانی در تعطیلات نوروزی امسال که همزمان با ماه مبارک رمضان شده جایگاهی برای صفا دادن به روح و جان هزاران انسان دلباخته اهل بیت عصمت و طهارت (ع) شده است.
استقبال از بقاع متبرکه شاخص
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت:امسال با توجه به تقارن بهار طبیعت و ماه رمضان همه بقاع متبرکه به ویژه آستانه های بی بی حکیمه (س) و امامزاده سید محمود (ع) با استقبال کم نظیر عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت روبه رو شده است.
حجت الاسلام قاسم مؤمن شاد تاکید کرد: وجود زیرساخت های رفاهی مورد نیاز و نزدیکی به جاذبه های گردشگری مانند تنگ ماغر بقعه متبرکه امامزاده محمود (ع) باعث افزایش استقبال بیشتر مسافران از این مکان مقدس شده است.
وی بیان کرد: بارگاه نورانی خواهر امام مهربانی ها،پیشوای هشتم شیعیان حضرت بی بی حکیمه (س) نیز این روزها مقصد هزاران زائر داخلی و خارجی شده است.
مومن شاد تاکید کرد: دولت با اجرای طرح آرامش بهاری، اعزام مبلغان دینی و فراهم کردن زمینه اسکان در تلاش است تا شرایط رفاه زائران این بقاع متبرکه فراهم شود.
سیر و سیاحت در امامزاده محمود (ع)
اینجا در آستانه مقدس امامزاده محمود (ع) که در روستای بی سیتون بخش چاروسا شهرستان کهگیلویه قرار دارد و در دامنه تپه های پوشیده از درختان سربه فلک کشیده و طبیعت مخمل پوش مهمانان و مردم محلی حال و هوای خاصی دارند.
اینک در لحظات عرفانی ماه رمضان در بارگاه با صفای امامزاده محمود (ع) در بخش «چاروسا» شهرستان کهگیلویه خیمه شوق و شور زیارت بر پا شده است .
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کهگیلویه نیز گفت: از روز بیست و پنجم اسفندماه سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۲۰ هزار زائر از بقعه متبرکه امامزاده سید محمود (ع) بازدید کردند.
عبدالمحمد نمازی افزود: حدود ۱۰۰ اتاق و ۱۰ تخته چادر با ظرفیت نزدیک به یکهزار نفر در شبانه روز برای اسکان زائران این بقعه متبرکه اختصاص یافته و همچنین ۱۵ باب فروشگاه محصولات مختلف به زائران عرضه می کند.
وی افزود :برگزاری نمازهای جماعت در سه وعده روزانه،محافل قرآنی، دعا و مناجات اجرای مسابقات فرهنگی برای کودکان،نوجوانان و سخنرانی مذهبی از جمله خدمات فرهنگی مرکز افق بقعه متبرکه امامزاده سیدمحمود (ع) هستند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کهگیلویه پیش بینی کرد تا پایان تعطیلات نوروزی امسال ۸۰ هزار زائر به زیارت این امامزاده با کرامات مشرف شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۱۱۰ اتاق برای اسکان زائران امامزاده محمود (ع) احداث شده که این اتاق ها به موکت و فرش تجهیز شده اند.
مومن شاد تاکید کرد: نیمی از این اقامتگاه ها به امکانات گرمایشی مانند بخاری مجهز شده اند.
مومن شاد تصریح کرد: همچنین یک آشپزخانه بزرگ مجهز به اجاق گاز و یخچال برای استفاده از زائران آماده خدمات رسانی شده است.
عمارت این امامزاده، از ۲ قسمت هشتی با پلانی مستطیل شکل شامل صحن، ایوان، حرم با گنبد عرقچینی خوش ترکیبِ مخروطی با گچ قدیم و بر نوک آن پنجه پنج تن آل عبا نصب شده است.
نمای خارجی بنا به کمک قاب های مربعی با چند رشته طاق نمای جناغی در داخل آنان بر روی زوایای هشت گانه، اثر چشم گیری داشته و گوشوار هر زاویه در چهار سوی آن با چهار طاق نما در پایین و بالا، از تناسب و زیبایی خاصی برخوردار است.
آستانه بی بی حکیمه (س)
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت:روزانه به طور میانگین یک تا سه هزار نفر از بارگاه بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) بازدید می کنند.
اله کس نجیبی فرد افزود:این زائران از کهگیلویه و بویراحمد،استان های سراسر ایران و کشور عراق برای زیارت بارگاه بی بی حکیمه (س) به گچساران آمدند.
وی بیان کرد: همزمان با تحویل سال نو چهار هزار نفر در حرم حضرت بی بی حکیمه (س) حضور داشتند.
نجیبی فرد تاکید کرد: در زمان حاضر ۶۰ نیروی خدماتی در قالب ستادهای نوروزی در حرم بی بی حکیمه (س) در حال خدمات رسانی به زائران هستند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران تصریح کرد: این نیروها در قالب تیم های بهداشتی، پزشکی، فرهنگی و سایر خدمات به زائران پذیرایی می کنند.
نجیبی فرد تاکید کرد: رواق های طبقه دوم،یک اردوگاه گردشگری و چند خانه مسافر در روستای بی بی حکیمه از جمله زیرساخت های اسکان زائران در حرم بی بی حکیمه (س) است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران عنوان کرد: تلاش برای پذیرایی مطلوب از زائران با همکاری دستگاه های اجرایی این شهرستان از نیمه دوم اسفند ماه آغاز شده تا زیرساخت هایی مانند اسکان، روشنایی،آب آشامیدنی و سایر امکانات فراهم شود.
تاریخچه حرم بی بی حکیمه (س)
به گفته کارشناسان سازمان اوقاف و امور خیریه ،در زمان حکومت بنی عباس که فشار به شیعیان فزونی گرفت گروه هایی از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در چند دوره متوالی از مرزهای عراق خارج و خود را به ایران رساندند.
یکی از این گروه ها کاروانی به سرپرستی احمد بن موسی /حضرت شاهچراغ (ع) /بود که به قصد عزیمت به دیار خراسان وارد خوزستان شدند اما در بین راه لشکریان مأمون به این کاروان حمله کردند و هر کدام از این اعضای کاروان ها به سمتی رفتند.
حضرت بی بی حکیمه(س) پس از شهادت غلام خود به همراه کنیزش در درون غاری که در تنگه ای در جنوب گچساران قرار داشت مخفی شد و در همان مکان بر اثر بیماری از دنیا رفت.
در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این سلاله پاک نبی اکرم (ص)به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دوره های مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه نورانی نشان می دهد که در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی شد . این بارگاه در سال ۱۰۹۹ هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه ،این بقعه را مرمت کرد.
حرم بی بی حکیمه (س) در ۸۰ کیلومتری جنوب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.
نظر شما