به گزارش ایرنا «گرگان» منطقهای خوش آب و هوا در حدود ۵۶۰ کیلومتری زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده و این هم نامی با گرگان شمال ایران به نوعی به سبب جذابیت و زیبایی آن است و در واقع این منطقه در بلوچستان خشک و گرم برای بسیاری از مردم تازگی و جذابیت خاص خود را دارد و برخی از افراد باورشان نمیشود که چنین منطقه زیبایی وجود داشته باشد، چون هوای آن نسبت به سایر مناطق خنکتر است.
نام گرگان تداعی گر منطقهای جذاب و دیدنی در دل کوههای آهوران منطقه بلوچستان است و این منطقه نسبت به سایر مناطق گرم و خشک نیکشهر و سایر مناطق سیستان و بلوچستان ۱۰ تا ۱۵ درجه خنکتر و آبهای آن از چشمهها سرازیر میشود.
گرگان در دهستان مهبان واقع شده و برای سفر به این منطقه از شهر نیکشهر باید با طی مسیر ۴۹ کیلومتری از محدوده پرپیچ و خم و کوهستانی روستاهای زهک، تهرک، سرگرانی، کشیک، هیتک، احمدآباد، رونگ، راوگ، حاجی آباد، حواران، دشتاندر، مهبان، نوکائیکل و تانان عبور کرد.
"اورنگ" گردشگر پسند
نخستین روستای منطقه گرگان سرخکلوت است و بقیه روستاهای این منطقه شامل نگور، تیتران دن، کتک دن، کاپاران دن، بندگاه دن، رودسران، گورگتان، زهیگ، گریگ، چیل بُن، جگان، آرچنیگ، سکین و کنر هستند که همه آنها در یک مسیر کوهستانی و کنار رودخانهای واقع شدهاند.
از روستای اورنگ تا نخستین روستای گرگان یعنی سرخکلوت مسیر ۹ کیلومتر خاکی و بقیه تا آخرین نقطه ۱۴ کیلومتر با سربالایی و سراشیبی تند و تردد برای خودروهای سواری سخت و برای شاسی بلندها کمی آسانتر است، چنانچه این مسیر با طبیعت زیبا، رودخانه و باغات چشم نواز آسفالت شود یکی از بهترین نقاط طبیعت گردی و گردشگری سیستان وبلوچستان تبدیل میشود.
روستاهای زهیگ و گریگ که بالادست آبشار گرگان واقع شدهاند بیش از ۲۰ سال در حسرت بازگشایی ۵۴۰ متر مسیر هستند که با یک بولدزر در کمتر از ۲ هفته میتوان با کار جهادی و انقلابی مسوولان وزارت راه وشهرسازی دل بیش از ۱۰۰ نفر جمعیت ۲ روستای محروم را شاد کرد.
آبشار گرگان در بالا دست روستای گورگتان و پایین دست روستاهای زهیگ و گریگ با طی مسیر حدود ۱۰ دقیقهای از دل رودخانه واقع شده که میتوان گفت یکی از بهترین مناطق ویژه برای تفریح و گردش است.
علی گرگانی بلوچ یکی از معتمدان روستای گورگتان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گرگان به عنوان منطقه هدف گردشگری از سوی میراث فرهنگی و گردشگری معرفی شده و نیازمند راه آسفالته، تلفن و اینترنت است تا گردشگران با تردد در این مسیر کوهستانی، سخت گذر و خاکی بتوانند نهایت لذت را ببرند و اوقات خوشی را سپری کنند.
وی ادامه داد: چنانچه به آسفالت راه، اینترنت و تلفن روستاهای گرگان با طبیعت زیبا و چشم نواز توجه شود شاهد حضور روزانه صدها نفر به این منطقه خواهیم بود و این خود مشکلات اشتغال را مرتفع و این منطقه را به سراسر استان و ایران معرفی میکند.
این معتمد بلوچ گفت: سوزن دوزی بلوچی و صنایع دستی این منطقه مشهور است و بسیاری از زنان شهر نیکشهر سفارشات را به این منطقه میفرستند و گردشگران نیز می توانند از این صنایع دستی بهره مند شوند.
«گرگان» نیکشهر گردشگران را فرا می خواند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: «گرگان» از مناطق ثبت شده هدف گردشگری است و این منطقه با ۱۵ پارچه آبادی و بیش از ۱۰۰ نقطه تفریحی و دیدنی، آبشارها، باغات میوه انار، انجیر، نخیلات مضافتی، چشمهها و طبیعتی زیبا و جذاب دارد.
خیرالنسا امیری افزود: در حدود ۱۴ کیلومتری محدوده گرگان رودخانهای پرآب و باغات پلکانی وجود دارد که دیدن آنان برای هر گردشگری جذاب است و باید ساعتها در زیر درختان انار و نخیلات به تفریح و استراحت پردات.
وی وجود سنگ نگارههای منطقه گرگان را از دیگر نقاط گردشگری این منطقه زیبا عنوان کرد و افزود: مردم این منطقه را نباید بیش از این برای تلفن و اینترنت و آسفالت راه منتظر گذاشت.
به گزارش ایرنا، نیکشهر از شمال به شهرستانهای ایرانشهر و دلگان، از شرق به شهرستانهای قصرقند و سرباز، از جنوب به شهرستانهای کنارک و چابهار، ازغرب به شهرستان فنوج و استان هرمزگان محدود است.
شهرستان نیکشهر با ۳۹۵ روستا، چهار بخش بنت، لاشار، آهوران و مرکزی ۱۴۰ هزار نفر جمعیت با ۳۹ هزار خانوار در فاصله ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
نظر شما