به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد آخوندی روز چهارشنبه به مناسبت روز نهم فروردین که به عنوان روز مهریز نامگذاری شده در جمع مسافران و مسئولان شهرستان افزود: باید در قالب مناسبتهای مختلف بخصوص روزهای نوروز، عموم مردم به خصوص گردشگران را با ظرفیتهای فراوان هر منطقه آشنا کرد.
وی با تبریک سال جدید و ماه مبارک رمضان به اهمیت توسعه صنعت گردشگری با رعایت مقررات بخصوص در استان اشاره کرد و ادامه داد: هر منطقه از استان یزد دارای آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی و جاذبههای منحصر به فرد طبیعی و گردشگری است.
این مقام مسئول بیان کرد: وجود آداب و رسوم و آیینهای خاص برای هر منطقه و شهرستانها و صنایع متعدد دستی نشان دهنده ظرفیتهای خوبی است که در استان یزد وجود دارد و این ظرفیتها باید معرفی شود.
آخوندی بیان کرد: هر روز از تعطیلات نوروز در استان یزد به نام یک شهرستان مشخص شده که در آن برنامههای فرهنگی، هنری، ادبی و جشن با حضور مردم، مسئولان و میهمانان برگزار میشود و این فرصت خوب معرفی جاذبهها و آداب و فرهنگ این شهرستان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد با اشاره به ظرفیتهای شهرستان مهریز از تلاشهایی که تاکنون در این منطقه برای مردم و مسافران صورت گرفته است، قدردانی کرد.
آخوندی بیان کرد: برنامههای متعدد فرهنگی و گردشگری به علت تقارن با ماه مبارک رمضان در سطح استان با رعایت حرمت و منزلت این ایام با همکاری جدی مسئولان و همیاری خوب مردم برگزار شده و این برنامهها تا پایان تعطیلات نوروز ادامه دارد.
در روز مهریز در باغ جهانی پهلوانپور و همچنین در تفرجگاه کوه ریگ با حضور مردم، مسئولان، مسافران و گردشگران برنامههای مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی و همچنین نمایشگاه عکس و مسابقات برگزار شد.
بنای اولیه شهرستان مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت دادهاند و آب و هوای آن معتدل و بیابانی است و این منطقه با شرایط خاص جغرافیایی و موقعیت طبیعی در حاشیه کویر از گذشته برای کاروانهای تجاری شاهراهی حیاتی ساخته است.
مهریز با قابلیتهای تفریحی، گردشگری از جمله چشمه زیبای غربال بیز، منطقه تفریحی کوهریگ و آثار باشکوه تاریخی خشتی و غیره همواره پذیرای خیل کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است و از مهمترین صنایع دستی آن میتوان از قالیبافی، آهنگری، سریشم، گیوهبافی، سبدبافی و چاقوسازی نام برد.
مهریز یکی از شهرستانهای ۱۱ گانه استان یزد است که در ۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان و در کنار جاده بینالمللی شمال به جنوب کشور( تهران ، بندر عباس ، یزد و کرمان) قرار دارد و از شمال به بخش مرکزی یزد، از شرق به بخش مرکزی بافق و بخش مرکزی شهرستان شهربابک استان کرمان، از سمت جنوب به شهرستانهای خاتم و سیرجان و از سمت غرب به بخش نیر شهرستان تفت و نیز شهرستانهای ابرکوه و تفت محدود است .
ادامه ارتفاعات شیرکوه در بخش غربی شهرستان موجب تشکیل سفرههای غنی آب زیرزمینی و تعدیل هوای آن نسبت به دیگر نقاط استان یزد شده است و یک بخش مرکزی، پنج دهستان به نامهای ارنان، بهادران، تنگ چنار، میانکوه و خورمیز و ۴۶۸ آبادی دارد و ۴۶ روستای بخش مرکزی آن دارای شورای اسلامی و دهیاری مصوب است.
این شهرستان با داشتن آب و هوای مناسب، شرایط بسیار خوبی را برای کشت انواع محصولات باغی و زراعی از قبیل پسته، گردو، بادام، انجیر، آلو، زردآلو، گندم و جو فراهم آورده و یکی از مهمترین مراکز کشت پسته با بیشترین میزان تولید در استان تلقی میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما