به گزارش ایرنا، بختیار خلیقی روز پنجشنبه در مراسم تبیین شعار سال که با حضور روسای اتاق اصناف، مدیران بازرسی و روسای ادارات صمت شهرستان های استان کردستان در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: هر سال توسط رهبر معظم انقلاب شعارهایی برای سال تعیین می شود که مسئولان بخش های دولتی و خصوصی مکلف به تحقق آن می شوند.
وی با اشاره به اینکه سالیان متوالی است که رهبر معظم انقلاب به مساله اقتصاد و تولید توجه ویژه دارند، افزود: سال گذشته هشت درصد رشد تولید در حوزه صنعت و ۲ درصد در حوزه معدن در کل کشور داشتیم که بیانگر تلاش مسئولان در شرایط سخت اقتصادی است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: در زمینه شعار سال گذشته که «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» بود اقدامات مطلوبی در استان انجام شد به طوری که در بخش اشتغال با همراهی تشکل های مربوطه رتبه نخست استان را کسب کردیم.
خلیقی اضافه کرد: میزان تعهد اشتغال سال گذشته این اداره کل در استان ۹ هزار و ۸۰۰ نفر بود که افزون بر ۱۰۰ درصد آن محقق و به عبارتی بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شد.
وی اظهار کرد: کشور ما به دلیل قرار گرفتن در جنگ اقتصادی و مواجه با تحریم های ظالمانه، سال گذشته از لحاظ اقتصادی به ویژه گرانی و تورم سال سخت و تلخی داشت.
کنترل و نظارت بیشتر بر بازار اولویت کاری اداره کل صمت کردستان در سال جدید است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه موضوع بخش اول شعار سال جاری که مهار تورم است بخشی از آن به تنظیم و نظارت بیشتر بر بازار بر می گردد، افزود: اولویت کاری ما در سال جاری کنترل و نظارت بیشتر بر بازار است.
خلیقی با اشاره به اینکه رسالت بیشتر تنظیم بازار و مهار تورم بر عهده سازمان صمت و جهاد کشاورزی است، گفت: ارتقا سرمایه گذاری داخلی و خارجی و افزایش بهرهوری منجر به رشد اقتصادی می شود که دستیابی به این مهم از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور است.
وی با بیان اینکه براساس دستورات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور باید مانع افزایش تورم شویم، افزود: همه ادارات و تشکل های زیرمجموعه صمت استان باید برنامه عملیاتی مدون مهار تورم و تنظیم بازار را تدوین و براساس آن حرکت کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه رشد تولید محور بعدی شعار سال ۱۴۰۲ است، گفت: یکی از الزامات رشد تولید هم تسهیل صدور مجوزهای سرمایه گذاری و تامین مالی تولید است.
خلیقی یکی از سیاست های وزارت صمت را برقراری زنجیره تامین مالی خواند و یادآور شد: با ایجاد این زنجیره دیگر پولی بین واحدهای تولیدی در راستای تامین مواد اولیه رد و بدل نمی شود و با این شیوه دیگر واحد تولیدی مشکل مالی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در شهرستان بیجار این زنجیره ایجاد شده است و مواد اولیه یکی از تولیدکنندگان قطعات خودرو توسط واحدهای کوچک تر در این شهرستان تامین می شود و محصول تولیدی این واحد هم توسط شرکت ایران خودرو خریداری می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: با ایجاد این زنجیره واحدهای تولیدی دیگر از ادارات صمت درخواست سرمایه ثابت و سرمایه درگردش نخواهند داشت.
خلیقی در نظرگرفتن معافیت های مالیاتی برای بخش تولید و صنف را منجر به رشد تولید خواند و گفت: سال گذشته به دلیل ناترازی بین فضای اعتباری و تولیدی شاهد افزایش قیمت بسیاری از کالاها بودیم که امسال باید مانع این اتفاق شویم.
وی اعلام کرد: در کردستان یک هزار و ۲ فقره پروانه بهره برداری صادر شده است که از این تعداد ۲۰ واحد صنعتی بزرگ و مابقی جزو صنایع کوچک هستند با این وجود کردستان در تولید بسیاری از کالاها هم چون لامپ و لوازم خانگی کوچک به قطب تولید آن در کشور تبدیل شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی به طور ماهانه قیمت بسیاری از کالاها را در بازار رصد و بررسی می کند، اظهار کرد: براساس آمارهای منتشر شده تورم نقطه به نقطه در استان روند افزایشی داشته است که یکی از مهمترین دلایل آن دوری از مرکز کشور و در نتیجه افزایش هزینه مربوط به حمل و نقل است.
خلیقی یادآور شد: یکی از مهمترین آثار تورم کاهش ارزش پول ملی است که این مهم منجر به افزایش قیمت کالاها شده است و انتظار می رود اقتصاد دانان به این عرصه ورود بیشتری کنند.
وی بیان کرد: سال گذشته ۷۸ درصد جامعه هدف استان در سامانه جامع تجارت عضو شدند و اقدام به خوداظهاری میزان تولیدات خود کردند و ۲۲ درصد باقی مانده اگر این کار را انجام ندهند پروانه بهره برداری آنها باطل خواهد شد.
نظر شما