اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

تهران- ایرنا- دبیرکل بنیاد قرآن گفت: طرحی را با نام «فضه» عملی کرده‌ایم؛ با این محتوا که بتوان پاسخ نیازهای مردم را از قرآن کریم اخذ کرد و مسیر قرآنی را جلوی پای آنان گذاشت. فضه کودک را امسال در نمایشگاه رونمایی خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا از ستاد خبری سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، سید مهدی حسین‌زاده مدیر غرفه حکمرانی قرآنی اظهار داشت: نمایشگاه باید تا جایی که می‌تواند از تجمل‌گرایی و تشریفاتی بودن فاصله بگیرد و غنای محتوایی خود را افزایش دهد.

وی ادامه داد: باید با زبان مردم با آن‌ها سخن گفت و قرآن را از این مسیر معرفی کرد، تا جایی که امکانش است باید از کلیشه‌گویی فاصله بگیریم. در این راستا در بخش کودک نمایشگاه اقدامات تحسین‌برانگیزی صورت گرفته منتها باید این اقدامات در سطح کودک و نوجوان هم پیگیری شود.

دبیرکل بنیاد قرآن گفت: وجه تسمیه این طرح به فضه از آن جهت است که این خادمه حضرت زهرا(س) با فراگیری قرآن توانست پاسخ به سوالات مردم را از قرآن کریم اخذ کند و به آنان جواب دهد.

مرکز ملی ترجمه قرآن کریم امسال رونمایی می‌شود

مدیر بخش ترجمه نمایشگاه قرآن گفت: یکی از موضوعاتی که در سنوات گذشته بوده و امسال هم تکمیل شد، اینفوگرافی مترجمان قرآن است که سعی در به روز رسانی آن را داشتیم. همچنین ترجمه صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه نیز بخش‌های اضافه شده به قسمت ترجمه است. مرکز ملی ترجمه قرآن کریم امسال با حضور وزیر ارشاد رونمایی خواهد شد.

اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

کریم دولتی افزود: بخش ترجمه نسبت به سنوات گذشته رویکردها و موضوعات جدیدی را پیگیری می‌کند. اولین آنها مسأله‌ای است که مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی امسال هم به آن اشاره داشتند، یعنی ارتباط نسل کودک و نوجوان با قرآن و ایجاد انس با آن. ما در راستای ترجمه و اعمال خلاقیت‌های جدید، در پی این هستیم که ترجمه را دریچه‌ای برای این ارتباط قرار دهیم.

قرآن با زبان نقاشی و رنگ‌آمیزی

وی افزود: یکی از اقدامات این بود که در قالب نقاشی و رنگ‌آمیزی مفاهیم قرآنی را برای کودک بازگو می‌کنیم و پس از درگیری کودک با نقاشی یک مربی درباره موضوعات آن و مفاهیم و داستان‌های قرآنی‌اش با این نونهال گفت‌وگو می‌کند و در آخر هم جایزه‌ای را به عنوان مشوق به این کودک می‌دهیم تا خاطره خوشی از نمایشگاه داشته باشد. الحمدلله در روز اول استقبال خوبی از این طرح صورت گرفت.

رونمایی از پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های برگزیده در حوزه ترجمه

وی ادامه داد: تهیه بروشوری که مجموعه‌ای از اطلاعات درمورد ترجمه قرآن را در بر دارد از نوآوری‌های امسال بخش ترجمه است. همچنین امسال سعی کردیم از پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های برگزیده در حوزه ترجمه رونمایی داشته باشیم. همچنین قصد داریم در شب‌های آینده گفت‌وگوهایی داشته باشیم با مترجمان قرآنی تا مخاطبان از تجربیات و فعالیت‌های آنان استفاده کنند.

سیر نمایشگاه قرآن سال‌به‌سال در راستای ترویج قرآن بهتر و مؤثرتر می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سال‌به‌سال نمایشگاه به سمت سیاست‌های تبلیغی و ترویجی حرکت می‌کند. حقیقتاً رویکرد نمایشگاه صرفاً نمایش و تشریفات صوری نیست، بلکه اقدامات جدیدی که صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه افزود: سال‌به‌سال نمایشگاه به سمت سیاست‌های تبلیغی و ترویجی حرکت می‌کند. حقیقتاً رویکرد نمایشگاه صرفاً نمایش و تشریفات صوری نیست، بلکه اقدامات جدیدی که صورت می‌گیرد به خوبی حکایت از آن دارد که محتوا بیش از ظاهر برای متصدیان اهمیت دارد.

اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

وی افزود: برپایی چند غرفه جدید مثل آموزش و پرورش، ازدواج آسان و... سیر و تکامل نمایشگاه قرآن در راستا با نیاز جامعه را به خوبی نشان می‌دهد. این مسیر باید به شکل جدی‌تر و سریع‌تر دنبال شود.

خسروپناه بیان کرد: عقیده دارم این نمایشگاه در سطوح دیگر و در سایر مناطق کشور هم باید برپاشود تا صدور این واقعه عظیم فرهنگی اثرات خوب خودش را در جاهای دیگه داشته باشد. البته این نباید به معنای تضعیف نمایشگاه بین المللی تهران باشد.

بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن ۱۴ فروردین افتتاح می‌شود/ سلطانی: هدف ما معرفی دین‌داری ایرانی‌ها به مجامع جهانی است

معاون بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن گفت: در مجامع جهانی اینگونه جا افتاده که ایرانی‌ها از اسلام و دین فقط دعا و نیایش را در زندگی اعمال می‌کنند و توجهی به دیگر ابعاد دین اسلام ندارند. ما تلاش می‌کنیم این تصویر اشتباه را از بین ببریم و حقیقت خودمان را نمایش دهیم.

بخش «بین‌الملل» از جمله بخش‌های نمایشگاه قرآن است که بر بحث «وحدت» در جهان اسلام تمرکز و تأکید دارد.

اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

عبدالرضا سلطانی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ۱۲ فروردین‌ماه آغاز به کار کرد اما بخش بین‌الملل ۱۴ فروردین‌ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسین روزبه معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افتتاح خواهد شد. دانشگاه بین‌المللی جامعه المصطفی کارهای قرآنی و مؤسسه نور کارهای نرم‌افزارهای قرآنی این بخش را انجام می‌دهد.

کدام کشورها در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن حضور دارند؟

سلطانی ادامه داد: کشورهای حضور یافته در این بخش نه تنها آثار هنری این هنرمندان بین‌المللی مثل خوشنویسی، نقاشی، کالیگرافی و ... به نمایش گذاشته خواهد شد، بلکه ورک‌شاپ‌هایی ایجاد شده تا هنرمندان بتوانند به صورت زنده به تولید و طراحی اثر بپردازند. کشورها و مراکزی که هنر و هنرمندان خود را به بخش بین‌الملل نمایشگاه معرفی کرده‌اند شامل بمبئی و دهلی‌نو هند، لاهور پاکستان، تونس، بوسنی، الجزایر، اندونزی، تانزانیا، کنیا، عمان و مالزی هستند.

ماکت ضریح حضرت عباس در بخش بین‌الملل

معاون بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن گفت: موسسات فرهنگی از انگلیس، فرانسه، فلسطین و ... در نمایشگاه حضور دارند و به معرفی فعالیت‌های خود می‌پردازند. همچنین غرفه‌های روسیه عراق، الجزایر، روسیه، تونس، مالزی، پاکستان، سریلانکا، عمان، لبنان، افغانستان و ... کارهای قرآنی و سنتی که در این کشورها تولید شده را به نمایش می‌گذارد. عتبات عالیات عراق نیز ماکت ضریح حضرت عباس را ساخته و به نمایشگاه می‌آورند.

سلطانی با اشاره به حضور برخی مراکز قرآنی و بین‌المللی در نمایشگاه گفت: دانشگاه ادیان، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، دانشگاه مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، دانشگاه الزهرا(س) و دانشکده الهیات دانشگاه تهران از جمله مراکز قرآنی و بین‌المللی حاضر در این بخش از نمایشگاه قرآن هستند.

وی در توضیح قسمت‌های دیگر این بخش گفت: در این بخش علاوه بر تلاوت قرآن و مسابقات کودکان، نشست‌های مختلف علمی نیز بین هفت یا هشت نفر از دانشمندان و مسئولین کشورهای مختلف ترتیب داده شده تا در خصوص مسائل فرهنگی و قرآنی کشورهای خود صحبت کنند. برخی گفت‌وگوها و سخنرانی‌ها نیز بصورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود.

معرفی اسلام ایرانی‌ها به مجامع جهانی

سلطانی درباره اهداف و تأثیرات این بخش از نمایشگاه بر جامعه توضیح داد: هدف ما این است که مردم با مجموعه کارهای قرآنی در بٌعد بین‌الملل، مخصوصاً کشورهای اهل سنت، آشنا شوند. چرا که در مجامع جهانی اینگونه جا افتاده که ایرانی‌ها از اسلام و دین فقط دعا و نیایش را فهمیده‌اند، در زندگی اعمال می‌کنند و توجهی به دیگر ابعاد و بخش‌های دین اسلام ندارند. ما تلاش می‌کنیم این تصویر اشتباه را از بین ببریم و در بُعد بین‌المللی حقیقت خودمان را نمایش دهیم. ایرانی‌ها هم هنر و آثار هنری قرآنی خودمان و دیگر کشورها را ببینند.

سعی ما این است، ترس و ذهنیت مردم درباره سخت بودن قرائت قرآن را از بین ببریم

مدیر طرح آموزش قرائت «بشری» گفت: هدف اصلی و غایت قلبی ما انس پیدا کردن با قرآن کریم از سوی مردم است. سعی ما این است، ترس مردم و ذهنیت سخت بودن قرائت قرآن را از بین ببریم و به روشی نوین و به‌روز قرائت صحیح را به مردم آموزش دهیم.

ابراهیم کرمانی‌نژاد اظهار داشت: هدف اصلی و غایت قلبی ما انس پیدا کردن با قرآن کریم از سوی مردم است. سعی ما این است، ترس مردم و ذهنیت سخت بودن قرائت قرآن را از بین ببریم و به روشی نوین و به‌روز قرائت صحیح را به مردم آموزش دهیم.

وی افزود: سعی بر آن بود پایه کار را از کتاب و جزوه به سمت «شنیدن» تغییر دهیم. از لحاظ روان‌شناختی، طریقه شنیدن و تکرار، سرعت و کیفیت بهتری برای آموزش دارد و شوق شخص برای یادگیری را افزایش می‌دهد.

کرمانی‌نژاد ادامه داد: طراح اصلی این طرح استاد صدیق است و این طرح ۲۲ سال عمر دارد اما یک سالی است که به شکل عملی‌تر ارائه می‌شود. بعد از روی کار آمدن دولت آقای رئیسی ما فعالیت‌مان برای عمومی‌سازی گسترش پیدا کرد و در یک سال با حضور در ۲۸ استان، ۲۸ دوره را اجرا کردیم که مستندات آن نیز موجود است.

اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

مدیر طرح آموزش قرائت «بشری» اشاره کرد: همانطور که گذشت باید صعوبت یادگیری کنار گذاشته شود. ما سعی کردیم برای آموزش از حروف ساده شروع کرده و به سمت جملات و آیات حرکت کنیم، چرا که قصدمان این است ابتدا بنای ذهنی شخص نسبت به آموزش قرآن تصحیح شود تا روند یادگیری به مراتب تقویت شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کل جزوه ما ۴ صفحه است که هر خط آن یک درس است. دو صفحه اول به کلمات اختصاص دارد و دو صفحه به جملات و آیات.

امسال توجه خوبی به خانواده‌ها در نمایشگاه قرآن شده است

معاون رئیس جمهوری در امور مجلس شورای اسلامی گفت: در نمایشگاه قرآن کریم قطعاً بخش خانواده باید پر رنگ‌تر باشد که الحمدالله امسال عنایت شده است. در خانه مادر محور اصالح امور است و وظیفه تربیت فرزندان را به عهده دارد.

سید محمد حسینی درباره اهمیت و جایگاه بانوان و دختران از منظر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران به بانوان ارزش فراوانی داده شده و فرصت‌هایی برای پیشرفت آنان در جامعه و عرصه‌هایی نظیر اجتماعی، سلامت، فعالیت‌های فرهنگی هنری و حتی مدیریت‌های گوناگون در صنعت و کشاورزی، فراهم شده است. در حالی که همواره ما را به این که حقوق زنان نادیده گرفته می‌شود، متهم می‌کنند.

معاون رئیس جمهوری بیان دستاوردهای رخ داده در حوزه بانوان و خانواده را مهم‌ترین کانون موثر بر پیشرفت کشور عنوان کرد و افزود: در نمایشگاه قرآن کریم قطعاً بخش خانواده باید پر رنگ‌تر باشد که الحمدالله امسال عنایت شده است. در خانه مادر محور اصالح امور است و وظیفه تربیت فرزندان را به عهده دارد. اگر ما به آموزه ها و تعالیم قران عمل کنیم، قطعاً به شرایط بهتر و موثر می‌رسیم.

اجرای طرح «فضه» برای پاسخگویی به نیازهای مردم با زبان قرآن

وی همچنین به هنجارشکنی‌های اخیر در جامعه اشاره کرد و گفت: اگر خلاءهایی باشد، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دولت آمادگی دارند، مسیر همواری را در دست مجریان قرار دهند تا از این جهت بتوانند به وظایف خودشان عمل کنند. بیشترین تاثیر را فعالیت‌های ایجابی دارد، مگر اینکه عده‌ای سازماندهی شده باشند تا به این ناهنجاری‌ها دامن بزنند.

حسینی افزود: اگر با خیلی از دانش آموزان و دانشجویان گفت‌وگو شود قطعاً توجه بیشتری به ارزش‌های اسلامی از جمله عفاف و حجاب خواهند داشت.

سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ١٧ تا ٢۴ پذیرای علاقه‌مندان در مصلای امام خمینی تهران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha