به گزارش ایرنا، هر گوشه از استان گلستان، سکونتگاهایی برای یادآوری تاریخ و تمدن این سرزمین کهن چند دارد که بینندگان را بدون حرف و حدیث به چند صد سال قبل میبرد.
این روستاها که تعدادی از آنها بافت قدیمی و سنتی خود را همچنان حفظ کردهاند فرصت مناسبی برای بازنمایی فرهنگ و آداب و رسوم فراموششده گلستان به شمار میروند و میتوانند به محل مناسبی برای افزایش درآمد پایدار ساکنان خود تبدیل شوند.
هشت روستای دارای بافت تاریخی گلستان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان طی سال های اخیر بهسازی شده تا هویت این سکونتگاهها حفظ شده و انگیزه بازگشت در روستائیان مهاجر ایجاد شود.
روستای زیارت گرگان
زیارت در دهستان استرآباد جنوبی از بخش مرکزی شهرستان گرگان و در فاصله هفت کیلومتری جنوب ناهارخوران قرار دارد.
این روستا در کوهپایه دامنه شمالی سلسله جبال البرز استقرار یافته و پوشش جنگلی اطراف آن در کنار اقلیم خاص مناطق کوهپایه، آن را به ییلاق گرگانیها و مکانی مناسب برای گردشگران و کوهنوردان تبدیل کرده است.
روستای زیارت از لحاظ طبیعی دارای جاذبهای بالقوهای است که هر شهروندی را میتواند به سمت خود جذب کند.
آب و هوای خنک و سالم، طبیعت سرسبز با مناظری زیبا، عناصر طبیعی مثل آب گرم، آبشار و چشمههای طبیعی و در کنار این جاذبهها بافت با ارزش روستای زیارت را باید اضافه کرد.
روستای زیارت با ۴۷۸ واحد مسکونی دارای هزار و ۹۶۴ نفر جمعیت است.
مرمت بافت روستای زیارت در فروردین ماه سال ۱۳۸۹ مورد بهرهبرداری قرار گرفته و اکنون پذیرای مسافران نوروزی در روزهای نخستین فصل بهار و حتی در سایر ایام سال است.
روستای فارسیان آزادشهر
فارسیان در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر آزادشهر و در مسیر شاهرود استان سمنان قرار دارد و ۲ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت در خود جای داده است.
اکنون بخشی از مساحت روستای فارسیان با تلفیق اصول فنی و مهندسی جدید و معماری قدیم مورد بازسازی قرار گرفته است.
اجرای حدود ۱۵ هزار متر مربع کف سازی، نصب ۴۰۰ متر طول نرده های چوبی و حدود ۶ هزار متر مربع جداره سازی و نیز ۱۰ هزار متر مربع اندود کاهگلی، اماندهی سیستم فاضلاب ۴۰۰ واحد مسکونی و الگوسازی ۶۶ واحد مسکونی این روستا براساس معماری قدیم از جمله اقدام انجام شده برای بافت با ارزش این روستا بوده و محل آمد و شد گردشگران از اقصی نقاط داخلی و خارج از کشور است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان گفت: بهسازی ۶ روستای دارای بافت باارزش در استان از محل اعتبار مصوب سفر دور نخست رییس جمهور در اسفندماه سال ۱۴۰۰ در دست اجرا است.
سید محمد حسینی به ایرنا افزود: این ۶ روستا شامل شاهکوه سفلی در منطقه کوهستانی گرگان واقع در مسیر گرگان به شاهرود، گنداب در کردکوی، قلعه قافه پایین و ساسنگ در مینودشت، بنفش تپه در بندرگز و پاقلعه در رامیان است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ اعتباری به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال برای تهیه و اجرای طرحهای بهسازی بافت با ارزش و گردشگری روستایی این تعداد روستا اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در این روستاها طرحهایی از جمله کف سازی، ازاره سنگی، لب بام، کاهگل، ایجاد دیواره، آسفالت، شموشه بافی، دیواره سازی، جدول گذاری، کانال بتنی انجام شده و جلوه خاصی به روستا بخشیده است.
به گفته وی پیشرفت فیزیکی اجرای این طرحها در روستاهای شاهکوه سفلی، کنداب، قلعه قافه پایین، ساسنگ، بنفش تپه و پاقلعه بین ۱۷ تا ۸۵ درصد متغیر است.
به گفته وی اعتبارات سفر دولت سیزدهم به گلستان برای سه سال پیش بینی شده که بیشتر این روستاها بهسازی خواهد شد.
نظر شما