۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۱۷:۲۴
کد خبرنگار: 1015
کد خبر: 85072221
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرکز آموزش توانبخشی گناوه ۴۰ کودک مبتلا به اتیسم را شناسایی کرد

گناوه - ایرنا - مدیر و موسس مرکز آموزش توانبخشی اتیسم بذرهای ستاره‌ای گناوه گفت: این مرکز به مناسبت هفته بهزیستی در سال گذشته همزمان با دهه امامت و ولایت فعالیت خود را در گناوه آغاز کرده و تاکنون ۴۰ کودک مبتلا به اتیسم را در سنین مختلف شناسایی و تحت‌پوشش قرار داده است.

زینب احمدی روز دوشنبه در حاشیه برنامه هفته آگاه‌سازی بیماری اتیسم به شهروندان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مرکز آموزشی تحت پوشش بهزیستی در زمینه ارزیابی، تشخیص و درمان اختلال‌های رشدی از بدو تولد فعالیت دارد.

وی افزود: کاردرمانی، گفتاردرمانی، رفتاردرمانی، هنردرمانی، بازی‌درمانی، موسیقی‌درمانی، ماسه و آب‌درمانی و درمان‌های نوین از عمده فعالیت و خدمات ارائه شده به افراد تحت‌پوشش در این مرکز است.

مدیر و موسس مرکز آموزش توانبخشی اتیسم بذرهای ستاره‌ای گناوه تصریح کرد: باتوجه به غربال‌گری‌های انجام شده در سطح جهانی‌، اثبات شده که در هر خانواده بدون سابقه معلولیت و پیشینه خاص، امکان تولد فرزند مبتلا به اتیسم وجود دارد.

وی ادامه داد: تمامی خانواده‌ها دارای کودک اتیسم تا قبل از تشخیص قطعی، کوچک‌ترین احتمالی را برای بیماری فرزندانشان نمی‌دانند و بیشتر آنها به دلیل نبود پیشنیه معلولیت در خانواده به ذهنشان خطور نمی‌کند که امکان داشته باشد فرزندانشان روزی دچار این بیماری شود.

احمدی افزود: متاسفانه آگاهی نداشتن خانواده‌ها از این مسائل باعث می‌شود که نشانه‌های ابتلا به این بیماری را در فرزندان خود جدی نگیرند و با اعتماد به حرف اطرافیان بدون هیچگونه اقدامی، زمان طلایی درمان کودک خود را از دست دهند.

مدیر و موسس مرکز آموزش توانبخشی اتیسم بذرهای ستاره‌ای گناوه ادامه داد: علت تاخیر در حرف‌زدن یکی از نشانه های ابتلاشدن کودکان به اتیسم بوده که خانواده‌ها به طور معمول در صورت مواجه‌شدن با آن به هیچ وجه هشدارها را جدی نمی‌گیرند.

وی بیان کرد: تخم کبوتر بخور، بعد حرف می‌زند، دکترها حرف الکی میزنن، ول کن و خود باباش همینطور بوده‌، نمونه‌ای از نصحیت‌های اطرافیان در خانواده‌ها است که به آنها گوش می‌گیرند و کودکان خود را حتی برای ارزیابی اولیه و مشورت نزد متخصصان نمی‌برند.

احمدی گفت: باتوجه به اینکه علت این بیماری هنوز در هیچ جای جهان شناخته نشده و تحقیقات پزشکی هنوز دلیلی برای اثبات ژنتیکی بودن آن پیدا نکرده است، هیچ خانواده‌ای تا بعد از تولد فرزندشان نمی توانند تشخیص این بیماری را دهند.

مرکز آموزش توانبخشی گناوه ۴۰ کودک مبتلا به اتیسم را شناسایی کرد

مدیر و موسس مرکز آموزش توانبخشی اتیسم بذرهای ستاره‌ای گناوه افزود: تنها راه حل درمان این بیماری در برهه کنونی، شناخت مراحل رشد طبیعی، علائم اتیسم، تشخیص و درمان زودهنگام در بین کودکان است.

وی گفت: اتیسم یک بیماری شایع در بین کودکان است که طبق آمار سال گذشته، از هر ۴۴ کودک تولد یافته در جهان یک نفر به آن مبتلا شده و همین امر باعث تاخیر در مراحل رشد و در نتیجه مانع از راه رفتن به مدرسه و طردشدن آنها از جامعه می‌شود.

احمدی به عمده علائم هشداردهنده این بیماری اشاره کرد و افزود: تاخیر در مراحل رشد حرکتی، راه رفتن روی پنجه پا، تاخیر در گفتار، بازی نکردن با همسالان، استفاده نامناسب از وسائل، رفتارهای تکراری، واکنش نامناسب به صداها، اشاره نکردن در صورت داشتن درخواست، تماس چشمی برقرارنکردن و تکان‌دادن یک قسمت از بدن، عمده علائم هشداردهنده‌ای است که باید خانواده‌ها در این زمینه دقت بیشتری به خرج دهند.

وی تصریح کرد: اولیا خانواده‌ها باید از ۲ ماهگی فرزندان خودرا زیرنظر مشاوره تکاملی یا مراکز اتیسم ارزیابی و غربال‌گری کنند تا کوچک‌ترین عواملی که امکان دارد در احتمال ابتلاشدن به اتیسم دخیل باشد، تشخیص داده شود.

مدیر و موسس مرکز آموزش توانبخشی اتیسم بذرهای ستاره‌ای گناوه با اشاره به اینکه کودکان اتیسم هیچ تفاوتی با دیگر کودکان ندارند و نمی‌توان از چهره آنها تشخیص داد، گفت: ظهور علائم اتیسم درهر کودک با شدت و در سن متفاوت اتفاق می‌افتد که به‌طور معمول تا قبل از سه‌سالگی مشخص می‌شود.

مرکز آموزش توانبخشی گناوه ۴۰ کودک مبتلا به اتیسم را شناسایی کرد

وی یادآور شد: غربال‌گری رشد حرکتی، گفتاری و همچنین هیجانی کودکان از یک ماهگی به صورت منظم و هر ۲ ماه یک بار توسط مراکز اتیسم، روان‌شناسان تکاملی و یا کاردرمان‌های متغیر، بهترین راهکار برای تشخیص احتمال ابتلای کودکان به بیماری اتیسم است.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha