دکتر پژمان بختیاری نیا دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: آمارها نشان می دهد موارد شناسایی کرونا در هفته گذشته نسبت به هفت روز پیش از آن، ۵۲ درصد و موارد بستری ۱۹ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در رنگ بندی جدید وضعیت هشت شهر خوزستان زرد و بعد از حدود ۶ ماه یک شهر با وضعیت نارنجی (هفتکل) در نقشه پدیدار شده که جدی بودن شرایط کرونا را نشان می دهد در نتیجه در صورت ساده انگاری کردن اوضاع بدتر خواهد شد.
بختیاری نیا ادامه داد: بیشتر موارد فوتی در این موج، بالای ۶۰ سال گزارش شده که بیشتر آنها یا واکسن نزده بودند یا بیشتر از ۶ ماه از آخرین دُز واکسن آنها گذشته بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: این گروه سنی باید بیشتر مراقب باشند و پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، روبوسی نکردن، شست دست ها و حضور نیافتن در جمع های پر ازدحام و سربسته را رعایت کنند.
وی به اهمیت دُز یاد آور اشاره کرد و گفت: تزریق دُز یادآور در کاهش مرگ و میر اثر زیادی دارد و افراد بالای ۱۸ سال با تزریق واکسن در صورت ابتلا نیز به نوع شدید گرفتار نمی شوند.
وی توضیح داد: ویروس در گردش کووید ۱۹ از واریانت های امیکرون است که به نظر می رسد شدت ضعیف تر اما بسیار واگیرداری دارد و گروههای پرخطر از جمله زنان باردار، افراد بالای ۶۰ سال و افراد با بیماری زمینه ای باید نکات لازم را رعایت کنند و همه افراد به ویژه گروههای یاد شده در وسایل نقلیه عمومی نیز ماسک بزنند.
بختیاری نیا تاکید کرد: افراد دارای علائم باید حداقل پنج روز استراحت کرده و در جمع حضور پیدا نکنند.
بر اساس این گزارش رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: هفتکل در استان خوزستان بر اساس آخرین رنگ بندی کرونایی در وضعیت نارنجی قرار گرفت و اهواز، کارون، امیدیه، رامهرمز، بهبهان، اندیکا، لالی و مسجدسلیمان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
دکتر محمد حسین سرمست شوشتری افزود: همچنین آبادان، رامشیر، آغاجاری، باغملک، هندیجان، حمیدیه، گتوند، اندیمشک، دزفول، دزپارت، ایذه، باوی، بندر ماهشهر، خرمشهر، دشت آزادگان، شوش، شوشتر، هویزه و شادگان نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با توجه به دید و بازدیدهای نوروزی، و نیز شیوع ویروس زیر مجموعه کرونا، از هم استانیها درخواست میشود از تجمع در محیط های بسته خودداری و علاوه بر استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامههای بهداشتی، جامعه هدف به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کند.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان ۱۸ بیمار مبتلا به کووید۱۹ را گرفت و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۵ هزار و ۴۰۹ نفر رسید. تا کنون ۶۵ میلیون و ۲۱۱ هزار و ۷۵۱ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۶۰۷ هزار و ۹۳ نفر دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۴۱۹ نفر، دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۴۹۶ هزار و ۲۶۳ دُز رسید.
از دیروز تا امروز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۲ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۴۰۱ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به هفت میلیون و ۵۹۲ هزار و ۹۶۸ نفر رسید.
در حال حاضر ۱۹ شهرستان وضعیت قرمز، ۴۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۳ شهر در وضعیت زرد و ۱۵۱ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
نظر شما