به گزارش ایرنا، احسان قائدی روز چهارشنبه در نشست خبری در سالن جلسات حوزه هنری به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی افزود: تیم تحول حوزه هنری استان به مدت یکسال نقشه تحول حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و سند زیستبوم هنری را تدوین کرده است.
وی خاطرنشان کرد: برای استفاده درست از ظرفیتها و فرصتهای فرهنگی و هنری استان نیازمند به سند زیستبوم چهارمحال و بختیاری بودیم تا وضعیت فرهنگی استان را تبیین کرده و بتوانیم نظام ایده را در فرهنگ و هنر اُستان ایجاد کنیم.
قائدی تاکید کرد: یکی از مهمترین چالشهای پیشروی فرهنگ و هنر اُستان کمبود و نبود امکانات و زیرساختهای فرهنگی و هنری است.
وی تصریح کرد: برای حل مشکلات و چالشهای پیشرو فرهنگ و هنر استان، نیاز به نظام طرح مسأله داریم و برای تحقق این مهم با توجه به تعدد حوزههای فرهنگ و هنر نیاز به نهادی است که همه متولیان و مسوولان، در آن کنار هم بنشینند و بهترین بستر برای این امر شورای فرهنگ عمومی اُستان است که بمانند نخ تسبیح نهادهای فرهنگی استان را در کنار هم جمع کند.
رییس حوزه هنری استان گفت: نبود زیرساختها برای حوزه فرهنگ و هنر مشکل جدی است و اُستان ما به غیر از پردیس سینمایی بهمن،زیر ساخت هنری استانداردی ندارد و این مجموعه نیز با تلاش هنرمندان حوزه سینما شکل گرفته است و به شکل پردیس سینمایی مجهز شده است.
قائدی خاطرنشان کرد: با وجود استعدادهای فراوانی که در زمینه هنر تئاتر در استان وجود دارد، چهارمحال و بختیاری فاقد یک سالن و تالار نمایش استاندارد تئاتر است و تالار مهر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سالن تخصصی این رشته هنری نیست و ساختمان تالار امیرکبیر نیز در حال تخریب است.
وی یادآور شد: رایزنیها و پیگیریهای فراونی در خصوص بازگردان مدیریت فرهنگسرای شهرکرد به داخل اُستان انجام شده که با وجود موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاکید استاندار و نماینده شهرستان در مجلس شورا اسلامی هنوز این مهم اتفاق نیفتاده است و در صورت تحقق آن، انجمنهای هنری مانند انجمن خوشنویسان میتوانند از این فضا استفاده کنند.
رییس حوزه هنری استان تصریح کرد:هیچ نگارخانه استانداردی در اُستان وجود ندارد و مکانهایی که با عنوان نگارخانه در مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و حوزه هنری انقلاب اسلامی قرار دارند، مکانهای استانداردی به عنوان نگارخانه برای نمایش آثار هنری نیستند.
قائدی در مورد فرصتها و ظرفیتهای استان در حوزه فرهنگ و هنر استان گفت: هویت قابل تحسین استان یکی از مهمترین ظرفیتهای فرهنگی در اختیار است و مردمان این دیار نقش موثر و بسزایی در تاریخ معاصر داشتهاند.
این مسوول حوزه هنری استان یادآور شد:مردمان چهارمحال و بختیاری در نهضت مشروطه، رویدادهای قبل و بعد از انقلاب، دفاع مقدس و بزنگاههای تاریخی ایفاگر رشادتهایی بودند که روایتگری آنها و تبیین این هویت می تواند ظرفیت زیادی در اختیار فرهنگ و هنر این دیار قرار دهد.
قائدی اظهار داشت:شخصیتها و مفاخر اُستان ظرفیت بزرگی را در اختیار فرهنگ و هنر استان قرار می دهد و وجود مفاخری چون آیتالله دهکردی، علیمردانخان بختیاری، عمان و دهقان سامانی و صدها چهره برجسته دیگر که بیشتر آنها چهرههای ملی هستند، فرصت تولید آثار زیادی را در اختیار هنرمندان استان قرار میدهد.
وی تاکید کرد: در معرفی شخصیتها و مفاخر اُستان باید به این مفاخر به عنوان گنجینیه ملی توجه کرد و کسانی که مباحث قومی را پیش میکشند به اُستان ضربه میزنند.
قائدی موسیقی بومی را یکی دیگر از مزیتها و ظرفیتهای هنری استان برشمرد و گفت: موسیقی می تواند نقطه عطف در هنر استان باشد و با زبان موسیقی میتوان با تمام مردم جهان گفت و گو کرد و موسیقی محلی استان چه موسیقی دهکردی و چه موسیقی بختیاری و ترکی حرف زیادی برای گفتن دارند، ولی متاسفانه کمبود زیر ساختها در این بخش نیز در استان وجود دارد.
وی گفت: ادبیات ظرفیت بزرگ دیگری است که در اختیار استان است و عقبه چهارمحال و بختیاری در شعر و ادبیات و وجود شاعران بهنام در گذشته و حال موجب ایجاد ظرفیت ادبیات در اُستان شده است و شاعران و نویسندگان حاضر استان در بیشتر روایدادهای ادبی جوایز را از آن خود میکنند که جای افتخار دارد.
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این استان دارای اقلیم و بوم، زیبایی است که مستندسازی آن میتواند فرصتهای نابی در اختیار هنرمندان این سرزمین قرار دهد و به اعتلای جایگاه هنر در آن کمک کند.
قائدی به معرفی برخی برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی پرداخت و افزود:برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی از ۱۷ فروردین با زیارت مقبره شهدا آغاز میشود و به علت مصادف شدن برخی از روزهای این هفته با شبهای قدر، بسیاری از برنامه به قبل و بعد این روزها منتقل شده است.
این مسوول فرهنگ و هنر استان گفت:هفته هنر امسال اتفاق مهمی در زمینه ادبیات استان محقق میشود و دبیرخانه دایمی شعر حماسی کشور در شهرکرد مستقر میشود و از این پس همه فعالیتهای ادبی در این حوزه در کشور با محوریت شهرکرد انجام خواهد شد.
قائدی یادآور شد:فراخوان نمایشنامهنویسی، برگزاری روز ملی تئاتر در اُستان، فراخوان مسابقه داستان نویسی با عنوان شیر سنگی که امسال به صورت استانی و از سال آینده به صورت منطقهای برگزار می شود از دیگر برنامههای هنری، در هفته هنر انقلاب اسلامی امسال است.
وی گفت: نمایشگاه عکاسی با موضوع شبهای قدر،اطعام ماه مبارک رمضان و روز قدس در این هفته برگزار میشود و بهدنبال انعقاد تفاهمنامه با خانه مطبوعات برای استفاده خبرنگاران از امکانات حوزه هنری و خانه عکاسان برای صدور کارت و مجوز برای عکاسی در همه مکانهای استان با رایزنی با دستگاههای دیگر هستیم.
به گزارش ایرنا، ۲۰ فروردین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی در تقویم ملی کشور نامگذاری شده است و اغاز هفته هنر انقلاب اسلامی است.
نظر شما