احیای میانکاله ماموریت موفق دولت در مازندران + فیلم

ساری- ایرنا- دولت مردمی سیزدهم با عبور از تفکرات جزیره‌ای و با تحقق ۹۰ درصدی طرح مصوب زیست محیطی سفر آیت‌الله رئیسی به مازندران گام های عملیاتی و موفقی برای احیای تالاب میانکاله برداشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رفع چالش زیست محیطی و شکوفایی ظرفیت گردشگری میانکاله همواره مورد تاکید رئیس جمهور است و آیت الله رئیسی ۲۰ اسفندماه سال ۱۴۰۰ در هفدهمین سفر استانی خود به همراه اعضای هیات دولت با توجه به اهمیت موضوع در بدو ورود به مازندران و پس از استقبال توسط مقامات دولتی، از تالاب میانکاله بازدید کرد و پس از آشنایی با مشکلات زیست محیطی این منطقه، دستوراتی را برای احیای دوباره این زیستگاه صادر کرد.
بازدید میدانی رئیس جمهور، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار مازندران و شماری دیگر از مسوولان ملی و استانی از این زیستگاه منحصر به فرد و تاکید آیت الله رئیسی مبنی بر اجرای طرح های زیست محیطی برای حفاظت از تالاب میانکاله، بارقه های امید را در دل دوست‌داران طبیعت و محیط زیست و همچنین بومیان منطقه زنده کرد تا شاهد احیای دوباره این زیستگاه منحصر به فرد باشند.

کارشناسان تفکرات جزیره‌ای و بخش‌نگری مدیران ادارات دولتی در سطح ملی در دهه‌های گذشته و در ورای آن فقدان اراده‌ای محکم برای تدوین طرح جامع گردشگری در مازندران را مهم‌ترین دلیل عقب ماندگی منطقه میانکاله مازندران در حوزه گردشگری به عنوان پول سازترین صنعت جهان برمی‌شمارند که با ورود موفق دولت به نظر می رسد که این تفکرات در حال فراموشی است.

تالاب میانکاله را باید بهشت پرندگان و پرنده نگری نام نهاد؛ سی و ششمین تالاب ثبت شده دنیا و نخستین تالاب ثبت شده در کنوانسیون تالاب‌های بین المللی رامسر و یکی از ۶۵۰ ذخیره گاه زیست کره جهان با ۴۸ هزار هکتار وسعت در شرق استان مازندران و در همجواری با استان گلستان واقع شده است و سالانه ۱۳۰ گونه از پرندگان مهاجر را با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون بال میزبانی می کند.

احیای میانکاله ماموریت موفق دولت در مازندران +فیلم

این پناهگاه حیات وحش علاوه بر کریدور مهاجرت فصلی برای پرندگان، همه ساله به تنهایی بیش از نیم میلیون پرنده از انواع مرغابی، فلامینگو، پلیکان، پاخاکستری، قوی، انواع اردک، لک لک، درنای خاکستری، عقاب دریایی را در آب‌های خود سکنی می دهد.

این تالاب که رویشگاه و زیستگاه تعداد بیشماری از گونه های در معرض خطر می باشد، در سال ۱۳۵۵ به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست سپهر به کمیته برنامه «انسان و کره» یونسکو معرفی و انتخاب شد. تالاب میانکاله به عنوان محل زاد و ولد و پرورش ماهیان گونه های مختلفی چون کپور، انواع کفال، کلمه، سفید، ماش و کاراس، مورد توجه است. پستانداران این منطقه نیز شامل مارال، یوزپلنگ، گربه جنگلی، شغال، گراز، روباه، خرگوش، جوجه تیغی، انواع خفاش و جوندگان کوچک است.

همین میزان سابقه کافی است تا به ظرفیت عظیم گردشگر پذیری تالاب بین المللی میانکاله پی برد. به طور حتم باید به این ناحیه سفر کرد تا به زیبایی و دلنشینی میانکاله پی برد که در هم‌نوایی درختچه‌های درخت انار دشت جا خوش کرده است. این منطقه با آب و هوای خوب و معتدل در اغلب فصول سال زیبایی و سرسبزی وصف ناپذیری دارد که چشم هر بیننده و گردشگری را به خود خیره می کند.

علاوه بر این به دلیل دور بودن از مناطق غربی و مرکزی استان که گرفتار در هجوم ویلاسازی و تغییر بافت است، بهشهر و میانکاله از مناطق بکر مازندران هستند که هنوز طعم و شیرینی طبیعت و سنت با هویت بومی را حفظ کرده اند.

خدمات ماندگار دولت در میانکاله

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از عملیاتی شدن ۹۰ درصد مصوبات سفر رئیس جمهور در حوزه زیست محیطی این استان خبر داد و گفت: از مجموع ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیزات اطفاء حریق مناطق تحت مدیریت محیط زیست توسط سازمان برنامه و بودجه کشور اکنون ۸۰درصد این اعتبار تخصیص یافت.

عطاالله کاویان افزود: از محل سفر رئیس جمهور به استان، ۳۵۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای حفاظت از عرصه‌های زیست محیطی تخصیص یافت که از این میزان تاکنون ۱۰۳ میلیارد ریال جذب و در بخش‌های مورد نظر هزینه شده است.

وی گفت: در سفر رئیس جمهور در مجموع هفت مصوبه برای حفاظت از عرصه‌های زیست محیطی مازندران در نظر گرفته شد که حدود نیمی از آن با توجه به اهمیت موضوع مربوط به احیای تالاب میانکاله بوده است.

به گفته وی این مصوبات شامل تجهیز پایگاه‌های اطفای حریق در مناطق زیرپوشش، حصارکشی منطقه حفاظت شده سمسکنده ساری، تعمیر و تجهیز ساختمان های محیط بانی و تجهیز نیروهای یگان حفاظت، مطالعه و بررسی مشکلات زیست محیطی ناشی از استفاده سوخت مازوت نیروگاه شهید سلیمی نکا، راه اندازی ایستگاه سنجش آلودگی‌های زیست محیطی، تهیه طرح احیای تالاب میانکاله و صدور مجوز پروانه بهره‌برداری برای ۱۱ واحد صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آببندانک بوده است.

احیای میانکاله ماموریت موفق دولت در مازندران +فیلم

کاویان از تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر رئیس جمهور برای تهیه طرح احیای تالاب میانکاله خبر داد و افزود: طرح احیای تالاب میانکاله از طریق انتقال آب دریای خزر و پمپاژ و آنتقال آب از حوضه های همجوار تهیه و در سازمان حفاظت محیط زیست کشور مراحل پایانی را طی می کند که پس از تصویب نهایی، نسبت به تخصیص منابع مالی مورد نیاز این طرح اقدام می شود.

وی با اشاره به وقوع آتش سوزی های سریالی بویژه در سال های اخیر در تالاب میانکاله که بیشترین آسیب را به حوزه محیط زیست مازندران وارد کرد، بیان داشت: پس از سفر رئیس جمهور و تامین منابع مالی مورد نیاز، نسبت به خرید تجهیزات و تقویت امکانات اطفای حریق در میانکاله اقدامات بسیار موثری صورت گرفته است.

وی خرید یکدستگاه لودر برای ایجاد آتش‌بر در مناطق آتش سوزی، یکدستگاه پمپ آب به همراه تجهیزات جانبی و استفاده از یکدستگاه بالگرد را بعنوان بخش کوچکی از این اقدامات اعلام و اضافه کرد: همچنین از محل مصوبات سفر ۲ دستگاه پهباد برای نظارت و پایش مستمر تالاب میانکاله خریداری شد.

احیای میانکاله ماموریت موفق دولت در مازندران +فیلم

به گزارش ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در هفدهمین سفر استانی دولت سیزدهم، روز جمعه ۲۰ اسفند سال ۱۴۰۰ وارد استان مازندران شد. بازدید از تعدادی طرح‌ اقتصادی و عمرانی و بازدیدهای سرزده، دیدار با اقشار مردم، دیدار با مجموعه کارشناسان ارشد محیط زیست و همچنین شرکت در شورای اداری استان در سفر یک‌روزه رئیس جمهور به مازندران برنامه‌ریزی شده بود.

نتیجه نخستین سفر هیات دولت سیزدهم به مازندران تصویب حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه های مختلف بود.
استاندار مازندران در روز ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ با اعلام تشکیل ستاد ویژه پیگیری مصوبات سفر رییس جمهوری به این استان، در حکمی حسین شاه‌پری را به عنوان مسوول ستاد و بازرس ویژه پیگیری منصوب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha