چشم انداز استان یزد در این مسیر و در افق ۱۴۲۴ مبتنی بر این رویکرد تعریف شده و یزد با بهره گیری از انسان هایی سالم و توانمند، جستجوگر، آبادگر و پردازشگر بعنوان استانی با اقتصاد دانش بنیان، مرکز برتر خدمات و لجستیک، کانون برتر تولیدات معدنی، کانون برتر صنعت و کشاورزی پیشرفته همساز با اقلیم، کانون برتر تولید علم و فناوری، کانون برتر تربیت نخبگان آبادگر و مقصد برتر گردشگری تاریخی، فرهنگی، طبیعی و سلامت توصیف شده است.
در این میان، پیشینه و شهرت اجتماعی اقتصادی مردمان یزد در درستکاری و همچنین تخصص سرمایه انسانی این اقلیم در فراگیری علوم، جهت گیری ایجاد شده در مردمان این سامان به سمت رشته ها و تخصص های علوم پزشکی به ابتکار سومین شهید محراب در اواخر دهه ۵۰ شمسی، تشکیل دانشکده علوم پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در استان، سرمایه گذاری های کالبدی و تامین دستگاههای تشخیصی درمانی توسط بخش خصوصی و خیّری در کنار بودجه عمومی دولت زمینه توجه به مقوله گردشگری سلامت را بعنوان یکی از رشته فعالیت های مزیت دار استان فراهم آورده است.
در این میان ظرفیتهای ارزنده این خطه در حوزه تاریخی فرهنگی طبیعی و بناهای تاریخی به ارث رسیده از پیشینیان، حفظ و حراست از آنان در عصر حاضر و ثبت یزد بعنوان نخستین شهر ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو، یزد را به یکی از مراکز باقابلیت در این حوزه نوین تبدیل کرده است.
مقوله گردشگری سلامت بعنوان یک فعالیت نوپا از سال ۲۰۰۰ میلادی بطور خاص در جهان مورد توجه قرار گرفته و در کشورمان ایران و دیارمان یزد با فراهم آوردن زیرساختهای درمانی، گردشگری و ارتباطی میتواند منشاء اثرات خیر باشد.
البته یزد در حال حاضر بعلت مزیتهای درمانی و ترجیح قیمت میزبان هم میهنانمان از استان های شرقی و جنوبی کشور است؛ لذا در این برنامه ضمن تاکید بر ساماندهی بخش داخلی این نوع از گردشگری، بر گردشگران خارجی حوزه سلامت تمرکز شده است.
بر اساس آمار رسمی و غیررسمی، سالانه حدود ۲۰۰۰ نفر از اتباع خارجی برای رفع نیاز درمانی و سلامت و همچنین دیدن از جاذبه های گردشگری در استان حضور مییابند که در برنامه گردشگری سلامت استان (۱۴۰۲-۱۴۰۵ ) هدفگذاری ۲۰ هزار نفر انجام شده است.
همانگونه که ذکر شد مباحث ارتباطی و زیرساختی از جمله برقراری خطوط مستقیم هوایی از کشورهای مبداء و همچنین برقراری الزامات این فعالیت، از عوامل موثر در شکل گیری زنجیره های تامین و ارزش گردشگری سلامت در استان بحساب می آید .
در کنار این موضوع، سنجش ظرفیت پذیرش بیماران خارجی و داخلی در بیمارستانها و مراکز درمانی، تامین کادر درمان، حراست از سهم جامعه بومی و رضایت آنان از امکانات موجود در استان و توجه به زمینه فعالیت سایر استان های فعال در این حوزه، مباحث مهمی است که باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان باتوجه به برگزاری جلسات و مصوبات شورای توسعه گردشگری استان و ماموریت استاندار محترم، تدوین برنامه گردشگری سلامت استان را در بازه زمانی ۴ ساله (۱۴۰۵–۱۴۰۲ )در حوزه گردشگران خارجی در دستورکار قرار داد و در مسیر تدوین برنامه طرح های پژوهشی انجام گرفته طی سال های قبل، توانمندیها و دانش دو دستگاه تخصصی موضوع یعنی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی و فعالان بخش خصوصی، نمایندگان شرکتهای گردشگری سلامت و نمایندگان بیمارستانهای خصوصی بهره مند شده است.
"رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد"
نظر شما