۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲
کد خبر: 85076640
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مراقبت لارو پشه آنوفل، ناقل بیماری مالاریا در قشم انجام شد

قشم - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم از بررسی و مراقبت لارو (تخم یا نوزاد) پشه آنوفل، ناقل بیماری مالاریا در زیستگاه‌های این لارو در این شهرستان مرزی خبر داد.

دکتر یاسر مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این بررسی و مراقبت با حضور کارشناسان حشره شناسی شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، با استفاده از روش ملاقه زنی به منظور صید لارو در زیستگاه های نوزاد این حشره در کانال‌های آب، قنات ها و چاه‌های روباز در سطح شهرستان قشم انجام شده است.

وی نمونه‌های گرفته شده از لارو مالاریا را ۶ هزار و ۵۰۰ لام اعلام کرد و گفت: طبق بررسی‌های انجام شده بیشترین خطر بروز بیماری مالاریا در شهرستان مرزی قشم مربوط به ورود غیر قانونی اتباع جدید الورود و نو رسیده خارجی به این جزیره است و در مرحله بعد به افرادی که از مناطق مالاریا خیز کشور مانند جنوب کرمان و استان سیستان بلوچستان وارد جزیره شده اند، مربوط است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم شناسایی زود هنگام افراد مبتلا به مالاریا و همکاری دهیاران، شوراها و مردم را در کنترل این بیماری حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: تمامی ساکنان شهرها و روستاهای جزیره با معرفی اتباع خارجی جدید الورود در نزدیکی محل سکونت شان به خانه های بهداشت، پایگاه ها و مراکز بهداشتی و غربالگری آنها از نظر بیماریها، کمک شایانی به کنترل بیماریهای واگیر خواهند کرد.

دکتر مرادی توضیح داد: براساس آمار، بیشترین موارد بیماری مالاریا در ایران مربوط به استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و قسمت گرمسیری کرمان است.

مراقبت لارو پشه آنوفل، ناقل بیماری مالاریا در قشم انجام شد

وی اضافه کرد: اشخاصی که به بیماری مالاریا مبتلا می شوند ابتدا احساس سرما و سپس لرز می کنند و بعد دچار تب می شوند، در نهایت تعریق را تجربه می کنند که به این مراحل حمله مالاریا گفته می شود، از دیگر علائم مالاریا می توان به سردرد، استفراغ، بزرگی طحال، کم خونی و دردهای عضلانی اشاره کرد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم از عموم قشموندان، پیمانکاران و صاحبان مشاغل مختلف درخواست کرد نیروهای جدیدی را که به کار می گیرند بلافاصله به شبکه بهداشت و درمان برای انجام آزمایش های مالاریا و سایر بیماریهای واگیر که به صورت رایگان انجام می شود معرفی کنند.

وی اظهار کرد: یکایک قشموندان در حفظ سلامت مردم جزیره زیبای قشم دخیل هستند و این مهم فقط با مسوولیت پذیری تک تک جزیره نشینان در بخش بهداشت محقق خواهد شد.

به گزارش ایرنا مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها به ویژه کشورهای گرمسیری دنباست.

بیماری مالاریا با نام‌ های دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده می‌ شود.

این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگی‌ های تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی‌ های ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌ کند.

اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است و انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل می‌ شود که این تیره شامل چندین گونه است.

کلمه مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگی‌ های تب متناوب است که ایتالیایی‌ ها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی می دانستند و همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش می‌ یابد.

از نظر کارشناسان بهداشت و درمان هر فرد تب دار مشکوک به مالاریا باید برای تشخیص به موقع و درمان سریع و کامل به نزدیکترین خانه بهداشت یا مرکز بهداشتی درمانی و یا آزمایشگاه مالاریا مراجعه کند چرا که مطمئن ترین راه تشخیص قطعی بیماری مالاریا آزمایش خون است.

سمپاشی اماکن انسانی و حیوانی، استفاده از پشه بند، استفاده از قلم‌ های دافع حشرات، خشکاندن ماند آب ها از طریق زهکشی و یا پر کردن گودال ها و رها سازی ماهی گامبوزیا در گودال های بزرگ که قابل خشکاندن نیست، از راههای پیشگیری از مالاریا است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha