دهیار روستای شیخ خماط شوش در حاشیه این آیین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ریشههای تاریخی این جشن گفت: پس از ولادت امام حسن مجتبی(ع) کودکان مدینه با جشن و شادی در بیرون از خانه پیامبر اکرم(ص) تولد بزرگترین نوه پیامبر (ص) را به ایشان تبریک و چشم روشنی میدهند و به همین دلیل این جشن ریشه در صدر اسلام دارد.
حمید چعب با بیان اینکه این جشن(که جشنی کودکانه است) در زبان محلی به "گرگیعان" مشهور شده است، افزود: گرگیعان در کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار مرسوم است و پس از انقلاب اسلامی و به ویژه در سالهای اخیر نیز در ایران مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: کودکان در این مراسم با خواندن چندین شعر آهنگین و به هم کوبیدن ۲ تکه سنگ با یک ضرب آهنگ ویژه، در خانههای مردم را میزنند و از آنها طلب شیرینی و عیدی میکنند و درنهایت پس از دریافت شیرینی و عیدی از صاحب خانهها، برای آنها آرزوی سلامتی و رزق روزافزون میکنند.
دهیار روستای شیخ خماط شوش بیان کرد: سال گذشته ۲ هزار نفر در این جشن شرکت کردند که برآورد اولیه از جمعیت حاضر در جشن امسال افزون بر سه هزار نفر بود به همین دلیل این مراسم را میتوان یکی از بزرگترین جشن های کودکانه کشور دانست.
در این جشن که با حضور گسترده خانوادهها و کودکان برگزار شد، شاعران و گروههای هنری مطرح ملی به ایفای برنامه پرداختند.
در این مراسم کودکان با پوشیدن لباسهای نو با چرخیدن در سطح روستا و رفتن در خانهها ضمن گفتن شادباش و خواندن شعرهایی، میلاد امام حسن مجتبی(ع) را تبریک گفته و از اهالی خانه شیرینی دریافت کردند.
به گزارش ایرنا، روستای شیخ خماط به دلیل مجاورت با اثر ثبت جهانی شده زیگورات چغازنبیل طی سالهای اخیر به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شده و همواره میزبان برنامههای فرهنگی و هنری متناسب با زیست بوم فرهنگ منطقهای به منظور معرفی فرهنگ بومی منطقه است.
آیین سنتی مذهبی گرگیعان (قرقیعان؛ به معنای چشم روشنی) هر سال در نیمه ماه مبارک رمضان به مناسبت میلات امام حسن (ع) در جنوب کشور برگزار میشود؛ این آیین یکی از محبوب ترین آیینهای سنتی مردم عرب خوزستان است که یک جشن کودکانه به شمار میرود.
نظر شما