بابک صادقیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال گذشته ۱۱ روز با هوای پاک، ۱۸۲ روز با هوای سالم، ۱۴۵ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۲۷ روز ناسالم برای عموم مردم در کلانشهر اصفهان ثبت شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ در کلانشهر اصفهان ۲ روز هوای پاک، ۲۱۷ روز با هوای سالم، ۱۲۷ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و ۱۹ روز ناسالم برای عموم مردم ثبت شده بود.
صادقیان از جمله عوامل موثر در کاهش کیفی هوای کلانشهر اصفهان در سال گذشته را فعال شدن کانون های گرد و غبار در نیمه نخست سال و افزایش استفاده از سوختهای فسیلی، شرایط خاص جوی و اقلیمی که به پایداری هوا و وارونگی دما منجر شد و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری در نیمه دوم سال عنوان کرد.
صادقیان با بیان اینکه در سال گذشته در ماه بهمن شرایط خوبی از نظر شاخص کیفی هوای کلانشهر اصفهان داشتیم، تصریح کرد: در این ماه، بارش های خوبی صورت گرفت و روزهای با هوای پاک افزایش یافت.
تعداد روزهای با هوای پاک در نیمه نخست فروردین امسال معادل کل پارسال
رییس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان همچنین با اشاره به ثبت ۱۱ روز با هوای پاک در نیمه نخست فروردین امسال در کلانشهر اصفهان، گفت: این تعداد معادل کل تعداد روزهای هوای پاک در سال گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه ثبت این تعداد هوای پاک در اصفهان در یک ماه در سال های اخیر کم سابقه است، تصریح کرد: بارش باران و وزش باد در این زمینه تاثیر دارد و امیدواریم این شرایط تداوم داشته باشد.
صادقیان خاطرنشان کرد: در زمان حاضر اطلاعات مربوط به شاخص کیفی هوای کلانشهر اصفهان با استفاده از داده های ۱۲ ایستگاه در جدول مربوطه در پایگاه اینترنتی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: از بین این ایستگاه ها، پنج ایستگاه متعلق به اداره کل حفاظت محیط زیست و بقیه ایستگاه ها متعلق به شهرداری اصفهان است.
وی ادامه داد: اطلاعات مندرج در برنامه کاربردی سامانه پایش کیفی هوا مربوط به چهار ایستگاه متعلق به حفاظت محیط زیست است بههمین دلیل شاخصی که در جدول کیفیت هوای کلانشهر اصفهان در سایت اینترنتی اداره کل قرار می گیرد، معتبرتر است.
به گزارش ایرنا، در نیمه نخست فروردین امسال هوای کلانشهر اصفهان در ۱۱ روز در وضعیت پاک (سبز) و در چهار روز در وضعیت سالم قرار داشت.
اصفهان یکی از آلودهترین کلانشهرهای کشور بهشمار می آید و با چالش های محیط زیستی بسیاری مانند خشکسالی، فرونشست و تمرکز صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتری مواجه است.
این کلانشهر حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و بطور میانگین روزانه ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو در آن تردد میکند و صنایع کوچک و بزرگ بسیاری آن را احاطه کرده اند.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ (AQI) خطرناک است.
نظر شما