خبر فوری: رفع فیلترینگ

فروش صنایع دستی نوروزی کرمان ۴۰ درصد رشد یافت

کرمان - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: در ایام تعطیلات نوروز امسال ۲۰ بازارچه صنایع دستی در استان برپا شد که ۸۳ میلیارد ریال صنایع دستی و سوغات به فروش رفت و حدود ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد نشان می دهد.

کاظم حسین زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه ریزی و تدارک حضور هنرمندان و فعالان صنایع دستی استان در تعطیلات نوروزی بیان کرد: امسال ۴۱۵ غرفه در قالب ۲۰ بازارچه در اغلب شهرها و اماکن تاریخی استان کرمان خدمات مربوط به صنایع دستی، سوغات و خوراک کرمان را به مسافران و گردشگران نوروزی ارائه کردند.

وی تصریح کرد: بازارچه های نوروزی صنایع دستی از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ در شهرهای مختلف استان از جمله کرمان، سیرجان، رفسنجان، راین، بم، شهربابک، بافت، ماهان و جیرفت برپا شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه بیشترین فروش مربوط به شهرهای کرمان، سیرجان، ماهان و بم بود افزود: امسال فروش بازارچه های صنایع دستی نوروزی نسبت به سال گذشته رشد داشت و آمار فروش سال گذشته ۵۵ میلیارد ریال بود.

صنایع ارزان و کوچک در صدر فهرست فروش

حسین زاده تاکید کرد: بیشترین فروش صنایع دستی مربوط به ساخته های حصیری، زیورآلات، ظروف مسی در بازارچه های نوروزی بود و صنایع دستی ارزان قیمت و کوچک تقاضای بیشتری را شامل می شد.

وی با اشاره به برنامه راه اندازی ۲ بازارچه دائمی صنایع دستی در استان کرمان تصریح کرد: خانه تاریخی اوشیدری کرمان برای ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در حال مرمت است که پس از پایان عملیات بازسازی در اختیار هنرمندان و فعالان این حوزه قرار می گیرد.

حسین زاده گفت: همچنین در شهربابک نیز در آینده نزدیک بازارچه دائمی صنایع دستی راه اندازی می شود.

به گزارش ایرنا افزون بر ۷۰ هزار نفر در حدود ۱۰۰ رشته صنایع دستی به صورت انفرادی و کارگاهی مشغول به فعالیت هستند. قالی، فرش، پَته، شال، گلیم، ظروف و صنایع فلزی، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، حصیر و غیره از مشهورترین صنایع دستی استان کرمان محسوب می شود.

صنایع دستی استان کرمان آوازه و شهرت جهانی دارند و در سال های اخیر قرارگرفتن شهر سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم و محصول ارزشمند آن گلیم شیرکی پیچ در کنار انتخاب پنج شهر کرمان، راور، شهربابک، قلعه گنج و راین در فهرست شهرهای ملی صنایع دستی جایگاه ویژه ای به صنایع دستی این استان در کشور و دنیا بخشیده است.

کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.

بر اساس اعلام میراث فرهنگی حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مسافر از ابتدای تعطیلات نوروزی تا روز ۱۳ فروردین وارد این استان شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha