واردات بی‌رویه باعث رکود بازار برنج ارقام پرمحصول مازندران شده است

ساری- ایرنا- عضو کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان این که، سیاست حمایت از تولید برنج پرمحصول با واردات بی رویه برنج خارجی هم‌خوانی ندارد، گفت: شالیکاران با حرف شنوی از مسوولان ۷۰ هزار هکتار از زمین ها را پارسال زیرکشت ارقام پرمحصول برده اند، اما هنوز محصولشان را نفروختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور علی زارعی روز یکشنبه در آیین نخستین نشاء مکانیزه برنج کشور در روستای خاریک شهرستان ساری، سال زراعی گذشته را سخت برای برنج‌کاران توصیف کرد و افزود: اکنون که نشاء کاری سال جاری شروع شده، برنج پرمحصول کشاورزان مازندران در انبارها بدون مشتری باقی مانده است.

وی با بیان این که، کشاورزان مازندران به درستی حرف مسوولان جهاد کشاورزی را گوش کرده اند و بهره وری خوبی در تولید برنج کیفی ارقام پرمحصول داشتند، ادامه داد: این که طبق آمار رسمی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج خارجی وارد شود و از طرفی قیمت برنج وارداتی به مراتب ارزان تر از برنج داخلی باشد، بی انصافی در حق شالیکاران شمال است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت: گلایه کشاورزان نسبت به بازار برنج به حق است و مسوولان باید از کشاورزان عذرخواهی کنند.

واردات بی‌رویه باعث رکود بازار برنج ارقام پرمحصول مازندران شده است

زارعی تصریح کرد: برای اینکه برنج کیفی، برداشت به موقع و بهره‌وری خوبی در مازندران داشته باشیم باید برنامه درستی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، مجلس شورای اسلامی و دولت ارایه شود.

وی ادامه داد: تا زمانی که کیفیت برنج پرمحصول افزایش نیابد و هزینه تولید کاهش پیدا نکند، همواره با مشکلات بازار فروش مواجه خواهیم بود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: کارگاه بزرگ پژوهشی برنج باید در استان تشکیل شود از طرفی باید با تخصیص اعتبار ملی تجهیز و نوسازی شالیزارها سریعتر عملیاتی شود تا تولید را در استان به ۲ برابر برسانیم.

وی بیان کرد :کشاورزان امسال رغبتی برای کشت برنج پرمحصول ندارند چراکه سال گذشته که کشت شده، محصولشان همچنان بدون مشتری در انبارها موجود است و به همین دلیل پیش بینی می شود امسال ۲۵ درصد کاهش تولید برنج داشته باشیم.

واردات بی‌رویه باعث رکود بازار برنج ارقام پرمحصول مازندران شده است

۶ هزار هکتار از زمین های شهرستان ساری با تنش آبی مواجه است

فرماندار مرکز استان مازندران با بیان این که از ۸۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان حدود ۲۵ هزار هکتار آن شالیکاری است، گفت: ۲۱ هزار هکتار آن با همت دولت سیزدهم امسال به صورت مکانیزه کشت و کار می‌شود.

محمد علی نوبخت در این مراسم با بیان این که موضوع تنش آبی در همه استان به خصوص در شرق استان امسال بسیار جدی و نگران کنند شده است، ادامه داد: مدیریت و همکاری در مصرف آب در سال جاری بسیار مهم و ضروری است.

فرماندار ساری تصریح کرد: موضوع کشاورزی برنج در این استان به لحاظ امنیت غذایی بسیار مهم است، بنابراین شالیکاری باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که، طبق بررسی های صورت گرفته پیش بینی شده است که ۶ هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان ساری امسال با تنش آبی مواجه شود، گفت: همه باید نگاه مسوولانه نسبت به کشاورزی مازندران داشته باشیم، یعنی باید به صورت مدیریت جهادی و غیر شعاری همراه با کشاورزان باشیم که این دولت به این مقولات توجه کرده است.

نوبخت افزود: باید جلوی واردات بی رویه برنج را بگیریم، هنوز بخشی از برنج های سال گذشته در حالی که کشت و کار سال جاری شروع شده است در انبارهای شالیکوبی استان موجود و مشتری ندارد.

وی لایروبی آب بندان ها، نهرها و سردهنه های رودخانه ها را ضروری دانست، و ادامه داد: کشت جایگزین محصولات کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی در شرق استان مهم و ضروری است.

به گزارش ایرنا، آیین کشت مکانیزه شالی به صورت محدود با حضور استاندار مازندران، معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، چندتن از خبرنگاران و شالیکاران در زمین حدود ۲ هکتاری روستای " خاریک" بخش مرکزی شهرستان ساری برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha