به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدرضا طالبی روز دوشنبه در نشست قرارگاه استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار داشت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید به مساله جمعیت توجه ویژه داشته باشیم زیرا نرخ رشد جمعیت در کشور نگران کننده است.
وی با بیان اینکه نرخ رشد سالمندی کشور سه برابر رشد جمعیت است افزود: طبق پیشبینیها اگر روند فعلی ادامه داشته باشد این نرخ ۲۰ سال آینده ۱۶ برابر میشود و استان خراسان جنوبی هم نسبت به این آمار تفاوت زیادی ندارد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با برشمردن تبعات کاهش موالید و افزایش جمعیت سالمندان گفت: پیری جمعیت عواقب و مشکلات زیادی به دنبال دارد که موضوعات امنیتی از مهمترین آنهاست زیرا اگر نیروی جوان و خلاق در عرصه امنیت نداشته باشیم با مشکلات عدیدهای روبهرو خواهیم بود.
وی تصریح کرد: اگر نیروی کار جوان در کشور نداشته باشیم شاهد ورود سیل مهاجران از سایر کشورها برای کار خواهیم بود که با پیشرفت و رونق اقتصادی داخل منافات دارد.
طالبی گفت: شیوع بیماریهای مزمن و ناتوانکننده از دیگر مشکلات پیری جمعیت است که حوزه سلامت و جمعیت جوانان را درگیر مراقبت و نگهداری از سالمندان میکند و جامعه در برابر بروز بحرانها شکننده خواهد بود.
وی عنوان کرد: با توجه به احساس خطر و نیازی که در حوزه جمعیت کشور ایجاد شده، همه ما ضمن فرهنگسازی برای فرزندآوری و افزایش جمعیت، موظفیم در حوزه کاری خود قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به درستی اجرا کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: واگذاری زمین رایگان به خانوادههای دارای سه فرزند بهترین مشوق اثرگذار در فرزندآوری است که تلاش خواهد شد در بیرجند هم به موقع تعیین تکلیف و اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد دستگاههای اجرایی استان در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مورد ارزیابی و نظارت قرار میگیرد گفت: بانکهایی که در راستای این قانون به وظایف خود عمل نکنند و نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری کوتاهی داشته باشند به عنوان ترک فعل به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
طالبی با اشاره به هفته ملی جمعیت افزود: پیشنهادات دستگاههای اجرایی براساس تقویم هفته جمعآوری شود تا بتوانیم برنامهریزی خوبی برای آن داشته باشیم.
معاون شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: سال گذشته چهار هزار و ۷۹۷ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری توسط بانکهای استان به متقاضیان پرداخت شده است.
ضیائیان احمدی افزود: طبق دستورالعمل تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری سال ۱۴۰۲ برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمدهاند، تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری به ازای فرزند اول ۳۰ میلیون تومان، به ازای فرزند دوم ۶۰ میلیون تومان است و برای فرزندان سوم، چهارم، پنجم و بیشتر به ترتیب ۹۰، ۱۲۰ و ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ هزار و ۹۵ فقره تسهیلات ازدواج در استان پرداخت شد گفت: ۳۱ درصد بانکهای استان در پرداخت تسهیلات فرزندآوری و ۴۸ درصد آنها در پرداخت تسهیلات ازدواج فاقد عملکرد هستند.
معاون شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی از وجود سه هزار متقاضی برای دریافت وام ازدواج در استان خبر داد و افزود: زوجینی که سال ۱۴۰۱ تشکیل پرونده دادند اما موفق به دریافت وام ازدواج خود نشدند طبق ابلاغ نرخ سال ۱۴۰۲ به آنها تسهیلات ازدواج پرداخت خواهد شد.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی هم گفت: سال ۱۴۰۱ نرخ ولادت در خراسان جنوبی ۱۷.۹ و نرخ ولادت در کشور ۱۲.۹ بوده است.
مرتضی امیرآبادیزاده بیان کرد: ۱۴ هزار و ۸۸۶ واقعه ولادت سال گذشته در استان ثبت شده و این استان رتبه دوم نرخ ولادت در سطح کشور را کسب کرده است.
وی با بیان اینکه از مجموع ولادت سال گذشته ۱۸۴ مورد دو قلوزایی و پنج مورد سه قلوزایی بوده است افزود: ۳۴.۶ درصد فرزندان دوم خانواده، ۳۰.۴ درصد فرزند اول، ۲۵.۱ درصد فرزند سوم، ۷.۷ درصد فرزند چهارم و ۲ درصد نیز فرزند پنجم و بیشتر بوده است.
همچنین مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این نشست گفت: در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ یک قطعه زمین رایگان به خانوادههای دارای سه فرزند اعطا میشود اما هزینه آمادهسازی بعد از ۲ سال تنفس به صوت اقساطی از آنان دریافت خواهد شد.
وحید داعی اظهار داشت: برای انجام این حمایت غیر از محدودیت در شهر بیرجند برای مابقی شهرستانها محدودیتی وجود ندارد.
وی افزود: چهار هزار و ۵۸۵ نفر در استان خراسان جنوبی با شرط داشتن سه فرزند و بیشتر، متقاضی مسکن هستند و موفق به ثبتنام در سامانه جامع شدهاند.
نظر شما