گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت مدیون مجاهدت‌های شهید آوینی است

کرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان بسیج هنرمندان استان کرمانشاه گفت: شهید آوینی شخصیت کم‌نظیری است که هنر انقلاب اسلامی و گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت و جنگ و جهاد مدیون مجاهدت‌های این اندیشمند بسیجی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «افشین آزادی» روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت شهید آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی که در اداره کل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد، افزود: شهید آوینی با زبان فاخر هنر و در آثار ارزشمند خود بویژه در مجموعه روایت فتح، خدمت بسیار بزرگی به هنر انقلاب اسلامی کرد.

وی اضافه کرد: شهید آوینی شخصیتی است که هم در حوزه شعر و ادبیات و فلسفه، هم در حوزه سینما، فرهنگ، حوزه دفاع مقدس صاحب آثار ارزشمندی است و مجموعه یادداشت‌ها و سخنان وی در قالب ۱۲ جلد کتاب به چاپ رسیده است.

رییس سازمان بسیج هنرمندان کرمانشاه اظهار کرد: شهید آوینی در عمر کوتاه، اما با برکت خود هنر انقلاب اسلامی را به تعالی رساند، ‌شخصیتی که ریشه و سرچشمه اصلی تفکر ایشان قرآن، نهج البلاغه، احادیث معصومین و کلام امامین انقلاب بود. شخصیتی که با آرا و نظریات متفکران غرب آشنا بود و آنها را نقد و تحلیل می کرد.

وی گفت: شهید آوینی در تبیین مسائل گوناگون آنچنان تسلط و احاطه داشت که گویی در همان دوران زندگی می‌کرد مانند مقالات و یادداشت های ایشان در حوادث کربلا با عنوان فتح خون.

گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت مدیون مجاهدت‌های شهید آوینی است

آزادی، هدف و رسالت اصلی هنر متعهد را سوق دادن انسان به سمت تعالی و معنویت و ارزش‌ها دانست و افزود: در نقطه مقابل هنر متعالی، هنر غیر ارزشی مانند هنر هالیوودی است با تولیدات هزاران فیلم و پویانمایی برای نابودی ملتها بویژه ملت های مسلمان، لذا هنرمند متعهد بایستی مانند مبلغ دینی و بلکه فراتر از مبلغ دینی با زبان هنر از اسلام ناب، انقلاب اسلامی و ارزش‌ها دفاع کند.

وی یادآور شد: امروز که دشمنان ما در حوزه جنگ سخت توان مبارزه با ما را ندارند، لذا با زبان هنر ضد ارزشی و در قالب جنگ نرم و جنگ ترکیبی علیه ما اقدام کرده‌اند و امروز هنرمندان ما باید رزمندگان خط مقدم مقابله با جنگ نرم وجنگ ترکیبی دشمنان باشند.

رییس سازمان بسیج هنرمندان کرمانشاه تاکید کرد: هنرمندان ما بویژه هنرمندان جوان باید شهید آوینی را به عنوان الگوی تمام عیار هنر انقلاب اسلامی بشناسند و مانند این شهید والامقام در راستای هنر انقلاب و هنر متعهد حرکت کنند.

عضو هیات علمی و استاد دانشگاه رازی کرمانشاه هم در این مراسم گفت: اصلی ترین چیزی که زندگی یک مسلمان را تغییر می دهد، درک و فهم درستی از هستی است که کمال تجلی حضرت حق در هستی است.

دکتر «ابراهیم رحیمی زنگنه» افزود: در بین همه شهدای گرانقدری که بعد از انقلاب اسلامی ما داشته ایم سه شهید ویژگی های خاصی دارند نخستین این شهیدان دکتر مصطفی چمران، شهید مرتضی آوینی و شهید سردار سلیمانی بود، خصوصیات این سه شهید در چند شاخصه برجسته بود که نخستین شاخصه این سه شهید غلبه نگاه توحیدی بود، لذا شهید سلیمانی، شهید آوینی و شهید چمران درک بالایی از تجلی هستی و قرآن داشتند که توانستند به این درجه والا برسند.

گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت مدیون مجاهدت‌های شهید آوینی است

این استاد دانشگاه در خصوص هنر و هنرمند انقلابی بیان داشت: نقطه مقابل هنر متعهد هنر مبتذل است، هنری که غفلت را می‌آفریند نه بیداری را لذا هنر متعهد هنر بیداری را می‌آفریند، هنرمندی که تجلی کمال هستی را درک نکند نمی‌تواند هنرمندی با الطاف خداوند و خالق اثری با روح باشد.

معاون توسعه کتابخوانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در این آیین گفت: شهید آوینی را نباید فقط یک راوی با صدای ملکوتی روایت فتح بدانیم او «سید شهیدان اهل قلم» نامیده شده است پس باید بدانیم قلم او چه آثاری به جا گذاشته است.

«رضا کریمی» بیان داشت: در مورد شهید آوینی اختلاف نظر قابل توجهی وجود دارد تا حدی که با موضوع اندیشه‌های او یک مناظره تلویزیونی برگزار شده است، علت این اختلافات وسیع بودن ظرف شخصیتی اوست نه تشتت و ابهام در نظریاتش لذا هرکس به اندازه وسع خود به آوینی نزدیک شده است.

وی اضافه کرد: برای رفع این اختلافات باید جامعیت را در خود تقویت کنیم و وسعت ظرف وجودی خود را به او نزدیک کنیم، همچنین این افزایش ظرفیت بدون مطالعه آثار او ممکن نیست ولی متأسفانه عده‌ای بدون تسلط کامل بر نوشته‌های او نظر می‌دهند و حتی کتاب می نویسند.

وی در ادامه به معرفی اجمالی ۱۲ اثر منتشر شده از شهید آوینی پرداخت و همه را دعوت کرد که آثار او را بخوانند.

گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت مدیون مجاهدت‌های شهید آوینی است

در پایان این مراسم سرود شهید حاج قاسم سلیمانی خوانده و از اثر هنرمند نقاش «سونیا رزمجو» هم رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، شهید آوینی در شهریور ۱۳۲۶ هجری خورشیدی در کنار حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در دیار ری دیده به جهان گشود. مجموعه روایت فتح کاری ماندگار از شهید آوینی است که تا همیشه تاریخ نام و یاد و اندیشه او را در میان ما زنده نگاه می‌دارد. این مجموعه با موسیقی ماندگارش مانند ستاره ای در آسمان ایثار و شهادت می‌درخشد و به گفته یکی از بزرگان، که «هنر کوبنده سلطه گران است» به واقع شهید مرتضی آوینی در این اثر ارزش‌های ناب اسلامی را احیا کرده است.

شهید سیدمرتضی آوینی، تمام لحظه های عمر با برکت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزش‌ها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و به حق در این راه خدمات ارزنده کم نظیری را در عرصه های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت.

این شهید والامقام در ۲۰ فروردین سال ۷۲ براثر انفجار مین جان به جان‌آفرین تسلم کرد و همرزمان شهیدش پیوست.

سالروز شهادت این هنرمند فرزانه، به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha