به گزارش ایرنا، سیدعلی مهاجر دوشنبه در نشست هماهنگی برگزاری مراسم نکوداشت ۲۹۰ مین سال تولد مختومقلی فراغی در استان، افزود: برای معرفی این مفاخر فرهنگی باید زیرساختهای لازم گردشگری فرهنگی و مذهبی ایجاد و پیوستهای علمی و دانشگاهی و رسانهای در نظر گرفته و فعال شود.
وی از مختومقلی فراغی به عنوان نماد همبستگی بین اقوام و مذاهب ساکن در ایران اسلامی و استان گلستان نام برد و گفت: برای بزرگداشت این شاعر و عارف باید پیگیری لازم در گنجاندن تقویم فرهنگی و دریافت ردیف اعتباری در آینده صورت گیرد.
مهاجر بر هماهنگی هرچه بیشتر میان مسوولان دستگاههای مرتبط در حمایت از دبیرخانه این رویداد فرهنگی در برگزاری باشکوه آن در استان شد و افزود: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان هم پیگیری لازم را برای حضور مهمانان خارجی فراهم کند.
امسال آیین نکوداشت دویست و نودمین سالگرد تولد مختومقلی فراغی از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه تدارک دیده شده است.
مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آقتوقای» در ۴۰ کیلومتری غرب مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولتمحمد آزادی» به خاک سپرده شد.
آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدر بزرگوار وی «دولتمحمد آزادی» در ۳۰ کیلومتری غرب مراوهتپه و در مسیر جاده این شهر به «داشلی برون» گنبدکاووس و در روستای «آق توقای» واقع است و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر که یک مجموعه گردشگری با امکانات زیربنایی مانند جاده آسفالت، آب و برق، سکوهای اتراق و استراحت، نمازخانه و سرویس بهداشتی است، حضور مییابند.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن که در بین دیگر اقوام ایران زمین و دیگر ملل جهان نیز بلندآوازه شده، دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان شعر او نیز تاکنون به چند زبان دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
نظر شما