ابوالفضل غنی زاده روز سه شنبه در جلسه بررسی ایجاد دهکده توریستی و بوم گردی روستای جوبند، افزود: با توجه به قدمت تاریخی ایل راه های شهرستان که محل رفت و آمد نه تنها عشایر منطقه ارسباران بلکه عشایر استان اردبیل به مناطق ییلاقی اهر از قدیم الایام بوده است، احیا و ثبت ملی این ایل راه ها در راستای توسعه گردشگری و جذب توریست ضروری است.
وی اظهار کرد: با توجه به وجود ظرفیت هایی مثل روستاهای تاریخی با خانه های سنتی و خشتی، باغات، منابع طبیعی، مسیر کوچ رو و اتراق عشایر و معادن چندین ساله در دامنه کوه « شیور » (۱)، برنامه ریزی برای توسعه گردشگری و همچنین ایجاد درآمد برای روستائیان باید از سوی بخشداری، بنیاد مسکن، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها با جدیت پیگیری شود.
غنی زاده از ایجاد اولین دهکده توریستی و بوم گردی استان در روستای « جوبند » خبر داد و اضافه کرد: برای اینکه این دهکده الگو برای سایر روستاها با قابلیت گردشگری باشد باید نقشه جامع طرح و شیوه جذب سرمایه گذار و مشارکت روستائیان با حفظ بافت سنتی روستا تهیه شود.
وی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره فرهنگی، گردشگری و ورزشی شیور در روستای جوبند، گفت: با توجه به مسیر کوچ رو بودن عشایر و تولید محصولات کشاورزی و دامی در روستای جوبند و روستاهای همجوار، برپایی بازارچه های محلی و سیار برای فروش محصولات و همچنین برگزاری شو سواری اسب از دیگر برنامه های ضروری است.
وی ادامه داد: با توجه به وجود چشم انداز طبیعی، خانه های خشتی و زندگی ساده و تولید انواع محصولات کشاورزی، سردرختی و دامی در روستاهای شهرستان اهر، آنگونه که باید و شاید از این ظرفیت ها در راستای جذب گردشگر و یا درآمد استفاده نشده است اما می توانیم با کمترین امکانات بیشترین سود را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، شهرستان اهر و هریس در منطقه قره داغ از مناطق عشایری استان آذربایجان شرقی محسوب می شوند و دارای ۲۴۰ کیلومتر ایل راه ( راه عشایری ) هستند .
۱. کوه شیور در شمالی ترین نقطه شهرستان اهر با ارتفاع بیش از ۲ هزار متر و با قله ۲ هزار و ۶۵۰ متر در فاصله ۲۰ کیلومتری این شهر در جهت شرقی - غربی کشیده شده است.
نظر شما