به گزارش خبرنگار ایرنا، شب قدر از شبهای مقدس و متبرک اسلامی بوده که خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سورهای نیز به نام "سوره قدر" نازل فرموده است.
در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد، این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است.
عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است، در این شب، مقدرات یک سال انسانها و روزیها، عمرها و امور دیگر مشخص میشود.
ملائکه در این شب بر زمین فرود میآیند، نزد امام زمان(عج) میروند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه میدارند، شبزندهداری، تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.
بر اساس روایات و احادیث یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان، شب قدر است و مؤمنان و روزهداران در این سه شب به دعا و راز و نیاز با خداوند میپردازند و شب زندهداری میکنند.
در این شب، فرشتگان خداوند از عرش به زمین میآیند و مهمان دلهای شب زندهداران میشوند و سرنوشت یکساله همه مقدر می شود.
دلباختگان و عاشقان استان زنجان امسال هم با حضور پر شور خود در مساجد و و تکایا آکنده از معنویت و عشق در این شبهای ویژه با تمام وجود دست های التماس خود را به سوی آسمان بالا بردند، تا شاید رحمت بیکران الهی شامل حالشان شود و از خدای خود بهترین ها را طلب کنند.
تعدادی زیادی از شهروندان زنجانی در دومین شب قدر در امامزاده سید ابراهیم زنجان حضور یافتند و این شب پر فضیلت را با قرائت ادعیه، قرآن بر سرگذاشتن و عزاداری برای مولای متقیان امام علی (ع) شب زنده داری کردند.
مشابه چنین مراسمی در مسجد جامع شهر زنجان با حضور خیل عاشقان به ویژه جوانان برگزار شد.
۷۰۰ مسجد زنجان پذیرای مردم در شب های قدر است
مدیرکل تبلیغات اسلامی زنجان در این خصوص گفت: مراسم احیای ماه رمضان همزمان با سراسر کشور در بیش از ۷۰۰ مسجد زنجان استان در نظر گرفته شده است که این مراسم معنوی در شب ۱۹ و ۲۱ رمضان با استقبال آحاد مختلف مردم برگزار شد.
حجت الاسلام سعید احمدی افزود: همه عوامل مدیریتی داخل مساجد دست به دست هم دادند تا در این شبها میزبان عزاداران علوی باشند.
وی با اشاره به آمادگی مساجد برای احیای مراسم شبهای قدر، اضافه کرد: در زمان حاضر تمام مساجد و حسینیههای استان در سطح شهرها و روستاها برای برگزاری این مراسم آمادگی دارد.
این مسوول ادامه داد: قرائت دعای جوشن کبیر همراه با مراسم معنوی قرآن بر سر گرفتن و برپایی مراسم سوگواری ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) از ویژهبرنامههای شبهای قدر در این استان است.
وی خاطرنشان کرد: عاشقان و دلباختگان حضرت دوست در این شبهای معنوی با خواندن قرآن، نماز و دعا دست به آسمان بلند میکنند و بخشش، رحمت و بهترین سرنوشت را برای خود و دیگران طلب میکنند.
به گفته این مسوول در زمان حاضر یک هزار و ۲۰۰ مسجد در سطح استان وجود دارد.
نظر شما