به گزارش ایرنا، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی که نام او را بیان نکرده است، اعلام کرد که این گفتگو روز سه شنبه و در میانه وجود نشانههایی از حرکت عربستان سعودی و حوثیهای یمن (انصارالله) به سوی پایان جنگ ۹ ساله یمن انجام شده است.
به گفته این مقام آمریکایی، "تیم لندرکینگ" فرستاده ویژه دولت بایدن در امور یمن در روزهای آینده برای انجام گفتگوهای یشتر با مقامات عربستان به ریاض می رود.
پیش از این، در پی توافق تهران – ریاض با میانجیگری چین، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای دیدار با مقامات سعودی و تقویت تعهد واشنگتن به همکاری اطلاعاتی به ریاض سفر کرده بود.
گفتگوی تلفنی سالیوان با بن سلمان که روابط مخدوشی با دولت بایدن بر مسایل حقوق بشری و تولید نفت دارد، پس از دیدار روز یکشنبه "سعد الجابر" دیپلمات سعودی با مقامات انصارالله یمن در صنعا صورت گرفت.
این مقام آمریکایی افزود: پس از گفتگوهای مقامهای کاخ سفید از پیشرفتهای محسوس بر سر نقشه راهی جهت حصول صلح در یمن و پایان دادن به جنگ در این کشور دلگرم شدهاند.
این مقام آمریکایی اضافه کرد گفتگوی سالیوان و بن سلمان بیشتر بر یمن تمرکز داشت آما آنها درباره از سرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان و برنامه هستهای ایران نیز گفتگو کردند.
سفر"سعد الجابر" دیپلمات سعودی به صنعا و دیدار با مقامات انصارالله پس از توافق ماه گذشته ایران و عربستان سعودی در چین برای احیای روابط دیپلماتیک اتفاق افتاد.
دستیابی به این توافق در چین، باعث نگرانیهایی در غرب شده است که آن را نشانهای دیگر از تغییر نظم جهانی میدانند.
به گزارش ایرنا، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی روز پنجشنبه ۶ آوریل (۱۷ فروردین ماه) در پکن پایتخت چین با حضور و حمایت دولت چین و توافقات اعلام شده فی ما بین برای ازسرگیری روابط دو کشور دیدار کردند که بازتاب گسترده ای در محافل سیاسی و رسانه ای جهان داشته است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، این دیدار و گفت و گوی دوجانبه با همتای عربستانی خود در پکن را در فضایی بسیار مثبت و سازنده توصیف کرد و با ابراز خرسندی از بازگشت روابط دو کشور همسایه، دوست و برادر به حالت طبیعی، تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با عربستان در تمامی زمینههای مورد علاقه آمادگی دارد.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اهمیت و ضرورت توسعه روابط در زمینههای اقتصادی و تجاری و نیز سرمایه گذاری، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را اعلام کرد.
وزیرخارجه عربستان نیز در این دیدار گفت که روابط ریاض- تهران فضای مثبت جدیدی در کل منطقه ایجاد کرد و عربستان سعودی آمادگی دارد تا با کمک و همکاری ایران فضای مثبت یادشده در مناسبات منطقه ای را تقویت کند.
فیصل بن فرحان از برگزاری این نشست و فعال شدن روابط رسمی دو کشور در ماه مبارک رمضان ابراز خرسندی کرد و آن را زمینه ساز خیر و برکت برای دو کشور و کشورهای منطقه توصیف کرد.
وی گفت: روابط جدید میان دو کشور، فضای مثبت جدیدی را در کل منطقه ایجاد کرد و عربستان سعودی آمادگی دارد تا با کمک و همکاری ایران فضای مثبت یادشده در مناسبات منطقه ای را تقویت کند.
«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی نیمه اسفند ۱۴۰۱ با هدف پیگیری توافقات سفر بهمن ماه آیتالله رئیسی به پکن، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حل و فصل نهایی موضوعات دوجانبه با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد. در پایان این مذاکرات، بیانیه سهجانبهای برای «حل و فصل اختلافات»، «پایبندی به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی و اصول و رویههای بینالمللی» به امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین رسید.
نظر شما