دست نیاز بندگی و درگاه بی‌نهایت آفریدگار در سومین شب قدر + فیلم

سمنان- ایرنا- مردم مومن و دیندار استان سمنان شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه در سومین شب از لیالی قدر با حضور در مساجد، تکایا، مهدیه‌ها، حسینیه‌ها و بقاع متبرکه، دل‌های خود را در چشمه جوشان رحمت الهی جلا داده و دست های نیاز خود را رو به درگاه بی‌نیاز بلند کردند.

به گزارش ایرنا، مردم در گوشه و کنار هشت شهرستان استان سمنان، نقاط شهری مختلف و صدها روستا، همزمان با دیگر هموطنان در سراسر کشور، خداوند را هزاران بار با اسامی اعظمش خواندند و آیات الهی را همچون تاجی بر سر نهادند و از درگاه ایزد منان طلب آمرزش کردند.

مردم استان سمنان در سومین شب از لیالی قدر با حضور در حسینیه‌ها، مساجد و تکایا، ضمن رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی بانگ الهی «العفو» و «الغوث الغوث» برای برآورده شدن حاجات، شفای بیماران و بازگشت از گناهان به سوی درگاه ایزدی سر دادند.

فضیلت شب قدر بیست‌وسوم ماه رمضان

امام باقر(ع) فرموده‌اند «کسی که شب بیست و سوم ماه رمضان احیا بدارد و در آن صد رکعت نماز بخواند، خداوند معیشت او را وسعت دهد.»

در کتابهای دینی مختلف نیز بر این نکته تاکید شده است که معصومین(ع) نزدیکان خود را به احیا و شب‌زنده‌داری در شب بیست‌وسوم ماه رمضان بیشتر توصیه کرده‌اند و برخی که فرصت حضور در هر سه شب قدر را نداشتند، به توصیه معصوم(ع) در سومین شب قدر ماه رمضان حضور می یافتند.

دست نیاز بندگی و درگاه بی‌نهایت آفریدگار در سومین شب قدر

مردم دیار دارالمرحمه برای سرافرازی ایران اسلامی، عاقبت به خیری جوانان، آبرومندی پدران و مادران، دعا کردند.

مردم این دیار به خوبی می‌دانند شب‌های قدر، فرصت مغتنمی است که همچون پلک برهم زدن، سریع می‌گذرد، نمی‌خواهند شب را به صبح بسپارند. مردم در این شب، برای شادی روح بنیانگذار فقید نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و نیز سلامتی مقام معظم رهبری دعا کردند.

برنامه‌های ویژه ای نیز در شب‌های قدر استان سمنان همچون سخنرانی‌های مذهبی، مداحی، مرثیه‌سرایی، پخت و پخش نذورات، حضور در گلزار شهدا و خواندن ادعیه برگزار می‌شود.

برگزاری آیین شب‌های قدر در ۷۰ امامزاده و بقاع متبرکه استان سمنان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: ۷۰ بقاع متبرکه و امامزادگان شهرها و روستاهای استان میزبان روزه‌داران در برگزاری آیین‌های ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر است.

حجت الاسلام اسماعیل تدینی در حاشیه برگزاری آیین شب قدر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: ۱۲۵ امامزاده و بقاع متبرکه در استان سمنان وجود دارد که برگزاری آیین‌های ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر در ۷۰ امامزاده و بقاع متبرکه در محدوده شهری و روستایی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: ۲۰ روحانی اعزامی از شهر قم و ۵۰ روحانی بومی در قالب طرح ضیافت الهی به مناسبت ماه مبارک رمضان و بهار قرآن در ۷۰ بقاع متبرکه و امامزادگان شهرها و روستاهای استان سمنان همکاری دارند.

وی یادآور شد: فعالیت‌های عبادی و تبلیغی از جمله اقامه نماز جماعت، سخنرانی، آیین دعا، مناجات، فعالیت‌های قرآنی شامل برگزاری نشست‌های تفسیر، محافل انس با قرآن، ترتیل‌خوانی، جزءخوانی، و فعالیت اجتماعی، از جمله برنامه‌های ضیافت الهی در بقاع متبرکه است.

حجت‌الاسلام تدینی هدف از برگزاری طرح ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان را تقویت روحیه معنوی روزه‌داران به ویژه نسل جوان، آشنایی مردم و جوانان با احکام و آداب روزه، استفاده از ظرفیت معنوی امامزاده ها و بقاع متبرکه دانست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان با اشاره به جایگاه و اهمیت شب قدر، اظهار کرد: خداوند توفیق دهد از برکات و رحمت شب قدر با احیا گرفتن برخوردار شویم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یک‌ساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دُخّان از این شب سخن می‌گوید. قرآن و روایات ارزش شب قدر را بیش از هزار ماه می‌دانند.

این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه می‌کنند.

زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن‌ نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha