به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان توضیح دادند که تقریبا یک چهام از کسانی که در اثر سرطان جان خود را از دست میدهند، دارای تومور اندام توخالی هستند. چنین توموری را معمولاً نمیتوان جراحی کرد. فقط میتوان اندام توخالی را برای مدت کوتاهی با استفاده از استنت یا یک پروتز لولهای شکل باز کرد.
با این حال، تومور دوباره رشد میکند و از طریق استنت به اندام توخالی نفوذ می کند.
استنتها در واقع لولههای توری فلزی از جنس ویژه هستند که پیش از استفاده به صورت جمع شده و کوچک توان عبور در درون هر نوع مجرا و رگ و لومن را دارد و در زمان قرار گرفتن در محل مورد نظر، قابلیت بازشدن و افزایش در حجم به ابعاد مورد نیاز پزشک را دارا هستند.
بر اساس اعلام ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این فناوری جدید توسط یوانا اسلابو از انستیتوی فناوری پزشکی کاربردی آخن و بندیکت بائر از انستیتوی صنعتی نساجی ارائه شده است.
هنگامی که میدان الکترومغناطیسی به استنت اعمال میشود، نانوذرات آن منجر به گرمایش کنترل شده میشوند. از آنجا که تومور نسبت به بافت سالم با حساسیت بیشتری به گرما واکنش نشان میدهد، از بین می رود و اندام توخالی باز میماند و یک اثر خود تمیزشوندگی به جای میگذارد.
اسلابو توضیح میدهد: «نه تنها میتوانیم هزینههای درمانی را به شدت کاهش دهیم بلکه مهمتر از همه میتوانیم میلیونها بیمار در سراسر جهان را درمان کنیم.»
اکنون یک فرایند تولید و اثبات مفهوم هایپرترمی مغناطیسی وجود دارد و این فناوری جدید از ظرفیت توسعه بسیار بالایی برای این حوزه برخوردار است زیرا میتواند برای تومورهای دیگر در سایر قسمتهای بدن مانند پروستات، معده، روده یا مثانه نیز استفاده شود.
نظر شما