به گزارش روز شنبه ایرنا، «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با رادیو اسپوتنیک در این باره اعلام کرد: جزییات این توافق پس از اتمام مذاکرات در مرحله بعدی اعلام خواهد شد و اکنون گرایشها به سمت آشتی قویتر شده است.
وی افزود: انصارالله امیدوار است که کشورهای ائتلاف در برداشتن این گامها تسریع کنند، چراکه تاخیر در دستیابی به راه حل جامع و پایدار در منطقه هیچ توجیه و منفعتی ندارد.
البخیتی همچنین تاکید کرد: کشورها و طرفهایی به سرکردگی آمریکا، انگلیس و رژیم اشغالگر اسرائیل هستند که از این نزدیکی روابط که ممکن است در منطقه رخ دهد، آشفته شدهاند؛ چراکه آنها برای مانع تراشی در مسیر هرگونه آشتی در منطقه تلاش میکنند.
وی ادامه داد: همه تشکیلات سیاسی که در کنار ائتلاف در جنگ علیه یمن شرکت داشتند، از نزدیکی رواط میان صنعا و ریاض ناراضی هستند، اما اگر عربستان به دستیابی به راه حل برای بحران متقاعد شده باشد، این گروهها و تشکیلات نمی توانند مانع و یا مشکلی در این راستا ایجاد کنند؛ چراکه این گروهها خودکفا نبوده و هستی و وجودشان در گرو مداخلات خارجی است.
به گزارش ایرنا، این اظهارات پس از آن بیان شد که «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن بامداد جمعه و به دنبال پایان سفر هیأت سعودی به صنعا در توییتی نوشت که فضای این مذاکرات مثبت بوده است.
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، هیأت سعودی که برای رایزنی با مقامات یمنی به صنعا سفر کرده بود پس از حضور ۶ روزه در یمن این کشور را ترک کردند.
شامگاه شنبه (۱۹ فروردین ماه) ساعاتی پس از سفر یک هیات عمانی به پایتخت یمن، یک هیات عربستانی وارد صنعا شد. این نخستین سفر یک هیات عربستانی به صنعا پس از آغاز جنگ یمن علیه یمن در (فروردین ماه ۱۳۹۴) است.
خبرگزاری رویترز جمعه گذشته به نقل از دو منبع آگاه نوشته بود که یک هیات سعودی - عمانی تصمیم دارد به زودی به منظور دستیابی به توافق و آتشبس دائم در یمن، به صنعا سفر کند.
این دو منبع آگاه تأکید کردند که «مذاکرات هیاتهای سعودی و عمانی در صنعا، روی بازگشایی کامل بنادر و فرودگاههای یمن، پرداخت حقوق کارکنان و انتقال سیاسی قدرت متمرکز خواهد بود».
پیش از این خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع یمنی نوشته بود که آتش بس جدید ممکن است حاوی چندین نکته از جمله از سرگیری صادرات نفت از میادین نفتی در جنوب و از مارب در شمال، لغو تمام محدودیتها در بندر الحدیده، گسترش پروازها به فرودگاه صنعا و باز کردن تمام راهها بین مناطقی که تحت کنترل دولت نجات ملی یمن و قسمتهایی که تحت کنترل نیروهای وفادار به دولت مستعفی و فراری یمن است، باشد.
این منبع اظهار کرده که ائتلاف عربی نیز متعهد شده بدون استثنا حقوق تمام کارکنان یمنی در مناطق تحت کنترل دولت نجات ملی و سایر مناطق را بپردازد و کمیتههایی را برای محدود کردن خسارات ناشی از جنگ، رسیدگی به آنها و پرداخت خسارت به آسیب دیدگان تحت نظارت سازمان ملل و ضمانت بین المللی کشورهای بزرگ تشکیل دهد.
«محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن نیز در آستانه ورود دو هیأت عمانی و عربستانی به صنعا گفت: خروج نظامیان خارجی از کشور، پرداخت خسارتها و بازسازی از خواستههای عادلانه ما است.
وی افزود: از دیگر خواستههای ما توقف تجاوز، برداشته شدن کامل محاصره و پرداخت حقوق همه کارمندان از درآمدهای نفتی و گازی است.
وی تأکید کرد که بر موضوع اسیران بیشتر تمرکز خواهیم کرد تا مانند گذشته هیچ مشکلی آن را به تاخیر نیندازد.
به گفته وی، «قولهایی داده شده که این کار در ماه مبارک رمضان به سرانجام برسد».
نظر شما